'Analyseren', 'samenwerken' en 'doelen bereiken' meest gezocht in assessments

Peter Boerman Op 29 augustus 2017 Gem. leestijd 1 min532x gelezen
Deel dit artikel:
'Analyseren', 'samenwerken' en 'doelen bereiken' meest gezocht in assessments

Werkgevers in Nederland zijn in assessments vooral op zoek naar kandidaten die kunnen analyseren, samenwerken en doelen kunnen bereiken.

Met 57 procent wordt de competentie ‘analyseren’ het meest gekozen. ‘Samenwerken’ en ‘doelen bereiken’ volgen met respectievelijk 47 en 38 procent op gepaste afstand, zo blijkt uit een analyse van 10.036 assessments door softwareproducent HRorganizer.

Zelfsturing wint aan belang

De top-3 aan belangrijke competenties is overigens wel aan verandering onderhevig. Bij de assessmentprogramma’s die het afgelopen half jaar zijn gestart, neemt ‘samenwerken’ met 56 procent een eerste plek in, gevolgd door ‘zelfsturen’ (49%), en dan pas ‘analyseren’ (met 43%).

Zelfsturend personeel is goud waard

HRorganizer-ceo Maarten Hack: “Hoewel ‘analyseren’ over de hele linie op 1 staat, zetten werkgevers de competentie ‘zelfsturen’ steeds hoger op het verlanglijstje. Dat is goed om te zien. Organisaties moeten vandaag de dag immers flexibel en wendbaar zijn. Zelfsturend personeel is dan goud waard. Bedrijven die zulk talent aan zich kunnen binden, kunnen makkelijker omgaan met veranderingen en zien hun innovatiekracht  toenemen.”

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
ToTalent.eu
WBNRS