Axiom Partners neemt IT-flexregisseur Seven Stars over

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners neemt per direct Seven Stars over. Deze flexregisseur richt zich op flexibele arbeid en externe inhuur in de IT-branche, waarmee het dit jaar een verwachte omzet van ruim 85 miljoen euro realiseert.

Peter Boerman Op 05 december 2022
Gem. leestijd 2 min 141x gelezen
Deel dit artikel:
Axiom Partners neemt IT-flexregisseur Seven Stars over

Na de overnames van het voormalige De Staffing Groep (nu Circle8, jaaromzet 550 miljoen euro) en FixedToday (jaaromzet 80 miljoen euro) is Seven Stars de derde overname in korte tijd van Axiom in de Nederlandse staffingbranche, die zodoende nauw aansluit op haar buy-and-build-strategie binnen deze sector.

Seven Stars is al de derde overname in korte tijd van Axiom in de Nederlandse staffingbranche.

Terwijl Seven Stars zelfstandig blijft opereren binnen de Axiom Groep, leidt de acquisitie tot enkele verschuivingen in de directie. Zo draagt de huidige CEO en oprichter, Marius Nijland, het bedrijf over aan de nieuwe eigenaar. Mike Verheijen (CFO) en Ronald Raidt (CCO) zullen het directieteam samen voortzetten met Corianna Geersing, die toetreedt tot het directieteam als Chief People Officer (CPO). Het huidige personeelsbestand blijft ongewijzigd.

Zwolle, Utrecht en Groningen

‘Wij zijn erg trots dat we ons portfolio versterken met Seven Stars’, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners. ‘We verstevigen onze positie binnen de IT-flexmarkt en onze Total Talent Workforce propositie, doordat we een bredere groep opdrachtgevers ontzorgen op het gebied van flexibele arbeid en externe inhuur in het IT-domein. Met het ervaren en gedreven team in Zwolle, Utrecht en Groningen staan wij dicht bij de opdrachtgevers, professionals en partners. Mede hierdoor voorzien wij in de komende jaren een stevige organische groei, waar we enorm naar uitkijken.’

‘We willen ons marktaandeel binnen de Nederlandse IT-flexmarkt vergroten.’

Dagelijks werken meer dan 700 professionals via Seven Stars bij publieke en private opdrachtgevers. ‘We willen ons marktaandeel binnen de Nederlandse IT-flexmarkt vergroten en zijn verheugd dat we in Axiom een enthousiaste en sterke partner gevonden hebben met veel ambitie, kennis en ervaring in de branche’, aldus CCO Ronald Raidt. ‘We vullen elkaar goed aan en kijken ernaar uit om onze gezamenlijke ambities waar te maken. Ook biedt de samenwerking kansen voor onze medewerkers op brede loopbaanpaden en nog meer ontwikkelmogelijkheden. Vanuit onze missie streven we naar werkgeluk voor hen én alle IT’ers, Axiom onderschrijft dit volledig.’

Aantrekkelijke synergieën

Met Seven Stars haalt Axiom niet alleen een financieel gezonde speler met een bewezen staat van dienst binnen, de overname zorgt door de eerdere vergelijkbare acquisities ook voor aantrekkelijke synergieën. Hierdoor past het perfect binnen de strategie om als groep elke organisatie te kunnen ontzorgen vanuit een Total Talent Workforce concept. Franke: ‘Seven Stars is onderscheidend in de manier waarop zij vraag en aanbod in de flexibele IT arbeidsmarkt bij elkaar brengt en daarbij – behalve hard skills – matcht op basis van de persoonlijke eigenschappen van professionals. Doordat zij vanuit hun eigen naam en identiteit datgene blijven doen waar ze goed in zijn, verwacht ik dat ze de totale groep naar een nog hoger niveau zullen tillen.’

‘Ik verwacht dat ze de totale groep naar een nog hoger niveau zullen tillen.’

IT-flexregisseur Seven Stars is sinds 2005 actief in de markt van flexibele arbeid en externe inhuur binnen de IT-branche. Sinds die tijd is Seven Stars gegroeid naar een verwachte jaaromzet over 2022 van ruim 85 miljoen euro. Het van oorsprong Zwitserse Axiom is een snelgroeiende investeringsmaatschappij. Met recente overnames als De Staffing Groep (nu Circle8), FixedToday, Cannock-EDR en Airopack heeft het bedrijf inmiddels meer dan 1 miljard euro omzet in Nederland. Op korte termijn verwacht Axiom nieuwe overnames aan te kondigen.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners