Bill Boorman: 'We hebben nog geen enkel voorbeeld van AI in recruitment gezien'

Peter Boerman Op 27 juni 2018 Gem. leestijd 2 min690x gelezen
Deel dit artikel:
Bill Boorman: 'We hebben nog geen enkel voorbeeld van AI in recruitment gezien'

Artificial intelligence in recruitment? Velen hebben er de mond van vol, maar de praktijk is nog niet zover, zegt Bill Boorman. Toch ziet hij wel kans dat AI het vak gaat verbeteren. Als we maar met goede data gaan werken.

bill boormanOp 20 september komt TRU-oprichter Bill Boorman naar Amsterdam om te spreken op Talent Acquisition Live. Hij zal daar onder meer ingaan op wat hij noemt de ‘algorithm anarchy‘: de wildgroei aan algoritmes in recruitment. ‘Vooral verkopers en visionairs hebben de mond vol van AI. Maar mijn definitie van AI gaat over onafhankelijk denkende, en onafhankelijk beslissende machines. En daarvan heb ik noch in recruitment noch in HR voorbeelden gezien’, zegt hij in de voorbeschouwing.

Schone data zonder bias 

Toch is er veel potentieel in AI in recruitment, gelooft hij. Als we maar leren werken met schone, betrouwbare data, zonder historische bias, en als we ‘de machines maar de tijd geven om het goede te doen’. Want doen we dat niet, ‘dan automatiseren we alleen maar processen die tegen mensen werken, in plaats van vóór mensen’, zegt hij.

‘bij mij gaat ai over onafhankelijk denkende en beslissende machines. voorbeelden Daarvan zag ik nog niet’

200 deelnemers verwacht

Hoe we dat doen? Daarover meer op 20 september dus, in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Het nieuwe en internationaal georiënteerde evenement is een bundeling van de krachten van Werf& en Digitaal-Werven, twee toonaangevende Nederlandse kennisplatformen voor recruitment. Bij de 4 keynotes en 16 breakout-sessies worden in totaal zo’n 200 deelnemers uit heel Europa verwacht. Alle sessies zijn in het Engels.

Pre-event: The Talent Unconference

De dag voor Talent Acquisition Live, op 19 september dus, is er een pre-event: The Talent Unconference. Dit is een evenement zonder badges, keynotes en powerpoints. Wel zijn er volop kleine interactieve sessies over hoe je de juiste mensen kunt aantrekken en behouden. De Talent Unconference wordt georganiseerd in samenwerking met Bill Boorman’s The Recruitment Unconference (TRU).

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS