Home Nieuws BREAKING: Google for Jobs ‘vooralsnog’ niet naar Nederland

BREAKING: Google for Jobs ‘vooralsnog’ niet naar Nederland

1.807 keer
1
google for jobs

Alom werd verwacht dat Google for Jobs dit jaar voor een flinke revolutie in de Nederlandse arbeidsmarkt zou gaan zorgen. Maar voorlopig blijken er bij Google géén concrete plannen in die richting.

Noch Google for Jobs, noch Google Hire lijkt dit jaar al de stap naar het Europese vasteland te gaan maken. De ontwikkelingen bij het zoekbedrijf in relatie tot recruitment zijn (vooralsnog) ‘US only‘, aldus een woordvoerder van het bedrijf. ‘Het enige dat wij er verder over kunnen zeggen is dat er vooralsnog geen concrete initiatieven gepland zijn over bijvoorbeeld een wereldwijde uitrol.’

‘Het enige dat wij erover kunnen zeggen is dat er vooralsnog geen concrete initiatieven gepland zijn’

(Geen) topprioriteit voor 2018

Onder andere veel jobboards kijken met vreze uit naar de aangekondigde komst van Google for Jobs. Logisch ook, want als Google gebruikers meteen naar zijn eigen vacatureaanbod kan loodsen, wordt het voor niet met Google samenwerkende jobboards immers een stuk moeilijker om nog verkeer aan te trekken. Google is immers toch veruit de grootste zoekmachine op hetinternet, en startpunt voor menig zoektocht, dus ook die naar een baan. Op diverse plekken op internet (zoals 1 en 2) werd de komst van Google for Jobs daarom als topprioriteit voor 2018 genoemd. Maar dit jaar lijkt het er dus nog niet van te komen.

Ook nog geen Hire

Ook Google Hire, het ATS en vacaturezoekmachine in één, lijkt de overstap overzee dit jaar dus nog niet te maken. Het recruitmentsysteem zou te koppelen zijn aan je Google-account (of liever: je G Suite), en het makkelijker moeten maken om met kandidaten te communiceren. Maar ook hierop is het dus nog even wachten. Met smart, of met grote vreze, al naargelang je positie in het recruitmentlandschap.

Foto boven: Google-ceo Sundar Pichai, bij de presentatie van Google for Jobs, op de I/O-conferentie in mei 2017.

Lees meer:

1 REACTIE

  1. ‘Het enige dat wij er verder over kunnen zeggen is dat er vooralsnog geen concrete initiatieven gepland zijn over bijvoorbeeld een wereldwijde uitrol.’

    Vooralsnog geen concrete initiatieven, zegt niets over de tijdslijn waarin dit kan gebeuren. De snelheid waarmee Google een plan ontwikkeld en executeert ligt vaak een stukje hoger dan bij menig ander bedrijf. Ik ben er nog niet van overtuigd dat het niet in de 2e helft van 2018 kan gebeuren. Aangezien er geen aankondiging was eind vorig jaar had ik het ook niet voor de zomer verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here