Carerix en Solid Online bundelen krachten voor betere backoffice-processen

Mínder handmatige administratieve handelingen. En méér correcte verloningen en facturen. Dat is de backoffice-belofte die de nieuwe krachtenbundeling tussen Carerix en Solid Online wil inlossen.

Peter Boerman Op 30 januari 2020
Gem. leestijd 2 min 515x gelezen
Deel dit artikel:
Carerix en Solid Online bundelen krachten voor betere backoffice-processen

Uitzend- en detacheringsbureaus kennen over het algemeen zowel een frontoffice als een backoffice-systeem. Backoffice-systemen, zoals HelloFlex, Easyflex en AFAS, verzorgen de uren, verloning en facturatie voor de geplaatste medewerker. Deze processen worden sterk bepaald door de Nederlandse wetgeving. Die druk vanuit de wetgeving zorgt ervoor dat de zogenoemde software roadmap zich vaak daarop richt en het frontoffice-deel wat minder aandacht krijgt, en minder ontwikkeld is.

Naar eigen zeggen gaat het om een primeur.

Met de recente krachtenbundeling met Solid Online hoopt frontoffice-softwareleverancier Carerix dat probleem te lijf te gaan. Naar eigen zeggen gaat het om een primeur, en was het nog niet eerder mogelijk om verschillende backoffice systemen zo makkelijk te koppelen met Carerix. Daarmee worden handmatige administratieve handelingen verlaagd en het aantal correcte verloningen en facturen wordt verhoogd.

Vinden, verleiden en matchen

Als softwareleverancier ondersteunt Carerix zijn klanten nu vooral bij het vinden, verleiden en matchen van talent aan vacatures. In dat recruitmentproces komt het via sourcing, multiposting, campagnes, talentpooling, matching uiteindelijk tot een geplaatste medewerker. Door dit te combineren met een vlekkeloos proces aan de backoffice wordt het proces voor kandidaten én bureaus beter en duidelijker. Gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en stabiliteit staan hierbij voorop.

betere backofficeWaarom samen met Solid Online? Arco Westbroek, Head of Products bij Carerix (links op de foto): ‘Door onze sterke frontoffice-groei onder de uitzend- en detacheringsbureaus kregen we steeds meer verzoeken om te kunnen koppelen met backoffice software. We merken dat onze klanten ook graag advies krijgen om bepaalde backoffice-processen verder te stroomlijnen en te automatiseren. Solid Online heeft een staat van dienst als het gaat om advies, stroomlijnen en verder automatiseren van uren, verloning en facturatiecomponenten. Dan kunnen ze ook het vraagstuk oplossen van het koppelen van front- naar backoffice en andersom. De koppeling is inmiddels een feit en enkele klanten gebruiken dit ook al. En de komende periode koppelen we steeds meer softwarepartijen via ConnectYourFlex aan Carerix.’

‘Alles valt op deze manier met elkaar te koppelen.’

‘De koppeling is op zo’n manier gemaakt dat het per aansluiting een kwestie is van configureren, of je nu HelloFlex, Easyflex of AFAS gebruikt. Alles valt op deze manier met elkaar te koppelen’, vult Solid Online-directeur Pieter Hoekstra (rechts op de foto) aan.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners