Over het levensechte spel dat Allen & Overy inzet als geschiktheidstest

Redactie Op 12 maart 2018
Gem. leestijd 4 min 3812x gelezen
Deel dit artikel:
Over het levensechte spel dat Allen & Overy inzet als geschiktheidstest

Allen & Overy selecteert zijn advocaat-stagiairs sinds november met een assessment in de vorm van een levensecht spel van olympische proporties. Leuk voor de kandidaat, héél leerzaam voor de recruiters.

De Olympics Game is een indrukwekkend, waarheidsgetrouw en interactief spel waardoor wij onze kandidaten nóg beter leren kennen. Lees de hele case van Allen & Overy die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2018.

Omschrijving van de case

Een assessment in de vorm van een levensecht spel. Dat is de innovatieve manier waarop Allen & Overy sinds 1 november haar kandidaten toetst. Sollicitanten nemen tijdens de Olympics Game plaats achter een computer en krijgen na een introductie van het spel een uur de tijd om de meest geschikte stad te selecteren voor de Olympische Spelen.

Gestoord tijdens de bidbooks

In zogeheten bidbooks vinden ze een overdaad aan informatie over de potentiële steden. Maar ondertussen worden ze ook regelmatig via de chatroom gestoord door collega’s die om hulp vragen. Daarnaast krijgen ze tussendoor de opdracht om dossiers te sorteren. Ook de manier waarop ze hiermee omgaan heeft gevolgen voor de eindrapportage.

deze manier van toetsen is veel realistischer dan andere iQ- en persoonlijkheidstesten

Een pittige, maar ook vermakelijke test

Het is een manier van toetsen die veel realistischer is dan andere intelligentie- en persoonlijkheidstesten. Een kandidaat hoeft niet alleen antwoord op vragen te geven, maar maakt echt wat mee. Ze geven dan ook aan er energie van te krijgen. Het wordt ervaren als een pittige, maar erg vermakelijke test.

Snel een goed en realistisch beeld

Omdat de kandidaat nooit alle informatie kan doorlezen blijkt na dit uur of hij of zij goed hoofd- van bijzaken kan onderscheiden. Ook moet een geschikte kandidaat goed kunnen schakelen tussen verschillende taken. De test meet de prestatie onder tijdsdruk en de besluitvaardigheid van de kandidaat, maar ook vaardigheden als sociaal vermogen, dominantie, behulpzaamheid en verantwoordelijkheid.

De test meet de prestatie onder tijdsdruk, maar ook vaardigheden als sociaal vermogen, dominantie, en verantwoordelijkheid

Het geeft dus in een hele korte tijd een goed en realistisch beeld van de manier van (samen)werken van de kandidaat. Vooral ook omdat de situatie wat uitdagingen betreft enorm lijkt op het werk in een advocatenkantoor.

Wat was de impact van de case?

Ten opzichte van de reguliere tests geeft deze test een ontzettend goed inzicht in het gedrag van onze kandidaten in de praktijk. We zien precies of de kandidaat aan de hand van de aanwijzingen in de juiste mappen heeft gekeken en wanneer hij of zij door de tijdsdruk en informatie-overload de weg is kwijtgeraakt.

Groot bijkomend voordeel is dat de kandidaten het erg leuk vinden om te doen

Hierdoor leren we onze kandidaten nóg beter kennen, wat vooral ervoor heeft gezorgd dat we beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen bij aanname of afwijzing. Groot bijkomend voordeel is dat de kandidaten het erg leuk vinden om te doen. Omdat het zo interactief, verrassend, gevarieerd en vooruitstrevend is hoeven ze zich geen moment te vervelen. Zij krijgen hierdoor dus ook goede indruk van Allen & Overy, en wij wellicht ook van hen.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Om de nieuwe generatie talenten aan te trekken, willen wij met onze selectieprocedure vooroplopen. Daarom kozen we voor Gamified Assessments. Wij zijn de eerste werkgever in Nederland die zo’n assessment zelf afneemt. Aan deze snelle en aantrekkelijke manier van testen beleven onze kandidaten veel plezier en ook wij worden er veel wijzer van. Anders dan bij figurenreeksen en analogieën is deze innovatieve test heel praktijk- en waarheidsgericht. Onze advocaat-stagiairs krijgen immers ook te maken met zeer veel informatie die ze in korte tijd moeten verwerken. En natuurlijk zal er in het echt ook regelmatig een collega binnenlopen of hangt er een cliënt aan de lijn.

De test zorgt ook voor een positieve naamsbekendheid

De test is niet alleen een uitstekende manier voor Allen & Overy om meer te weten te komen over de manier van werken van de kandidaat, maar wordt ook enorm gewaardeerd door de sollicitanten en zorgt voor een positieve naamsbekendheid.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

 • Psychologisch onderzoeksbureau LTP
 • HR-afdeling Allen & Overy: Martine Brouwer-‘t Hart, Manon van der Meer, Heleen Vlek
 • Senior partner Aroen Kuitenbrouwer
 • Testgroep van trainees en senior associates:
  – Senior associate Erik-Jan Wagenvoort
  – Counsel Daniëlle Dubois-Buné
  – Trainee Jaantje Kramer
  – Trainee Sophia Evenhuis
  – Senior associate Daphne van der Houwen
  – Senior associate Sander Schouten
  – Trainee Robin van Duijnhoven
  – Trainee Renee Hogenbirk
  – Trainee Max van Merrienboer

Lees ook:

werf& awards 2018Ook kans maken op een Werf& Award?

Wil jij de opvolger worden van Praxis, OGD, Albert Heijn of Philips? Stuur dan uiterlijk 13 maart 2018 vóór 17.00 jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor alle informatie op Werf& Awards.

Of liever eerst nog even terugblikken op 2017?

Kom naar de uitreiking!

De Werf& Awards van 2018 worden donderdag 17 mei uitgereikt tijdens Werf& Live in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Onder meer Hudson’s Bay komt daar vertellen hoe zij hun werving aanpakken. Wie zich voor 16 maart inschrijft, profiteert nog van een korting van maar liefst 70 euro. Wie zich met een team van minstens 3 mensen inschrijft, krijgt tot die tijd bovendien nog eens 25 procent korting op de totaalprijs. Wil je gebruik maken van deze teamkorting, stuur dan even een mailtje.

 • Meteen inschrijven kan hier
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners