Dit zijn de recruitment-events die je in 2022 zeker niet mag missen

Ook in 2022 staan er enkele interessante recruitment-events op het programma, zowel online als (voorlopig) offline. We hebben er enkele op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

Peter Boerman Op 13 januari 2022
Gem. leestijd 7 min 3510x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de recruitment-events die je in 2022 zeker niet mag missen

Of het live kan of niet, dat hangt natuurlijk heel erg af van de corona-ontwikkelingen. Maar wat de persconferentie van morgen ook brengt, ook in 2022 staan er enkele interessante recruitment-events gepland, op diverse plekken, en dus zowel online als (voorlopig) offline. We hebben er enkele op een rijtje gezet die je zeker niet wilt missen.

18 januari: Nieuwjaarsevent Recruiters United

We trappen dit lijstje af met een event dat ook als aftrap van het jaar kan worden gezien: het eerste evenement van Recruiters United van het jaar. Centraal staat het onderwerp vertrouwen. Met onder meer neurowetenschapper Erik Schoppen en een als spectaculair aangekondigd optreden van mentalist Joe Pequerrucho. Deelname voor leden is gratis.

20 januari: De ethiek van A.I. in HR

En we blijven nog even online, en wel voor het gratis symposium dat Ixly live vanuit de Oude Tivoli aan de Oudegracht te Utrecht verzorgt over A.I. in recruitment.Met onder meer businessfilosoof Jochanan Eynikel, expert mensgericht & waardengedreven ondernemen, die de ethische grenzen opzoekt van A.I. en data.

8 februari: Experience Award

In februari is het Beatrix Theater in Utrecht hopelijk het decor voor het congres rondom (de tweede editie van) The Experience Award, een prijs die actieve 50-plussers in het zonnetje zet en de meerwaarde van oudere medewerkers benadrukt. Het thema van het congres is “De Toekomst van Arbeid”, en bestaat uit 4 onderdelen: keynotes, workshops, expo&matchmaking en de award-uitreiking, ‘s avonds tijdens het diner.

14-18 februari: Webinar Week

Het eerste grote evenement van Werf& dit jaar is de Webinar Week, waarin we je ook dit jaar weer (samen met de collega’s van Zipconomy) in één week helemaal bijspijkeren op de laatste trends in de wereld van recruitment. Met aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Maandag 14 februari: Recruitment Process Automation
  • Dinsdag 15 februari: Professioneel inhuren in de praktijk
  • Woensdag 16 februari: Verleiden van de latente doelgroep
  • Donderdag 17 februari: Legal issues
  • Vrijdag 18 februari: Total Talent Management

3 maart: Recruiters Connected Event

Het eerste kennis- en netwerkevent van Recruiters Connected (zie ook foto boven) staat dit jaar gepland op 3 maart. Dan zal de bekende racer Tim Coronel zijn opwachting maken in het Corendon-hotel in Badhoevedorp (bekend van het vliegtuig voor de deur). Ook op 21 april, 21 juli en 13 oktober staan overigens al evenementen op de agenda, al is de informatie daarover nog niet bekend.

29 maart: IndeedWorks Nederland

Een vaste leverancier van interessante evenementen is altijd Indeed, en – ook al is er op dit moment nog niets bekend over het programma – dat zal dit jaar tijdens IndeedWorks op 29 maart waarschijnlijk niet anders zijn. En het is nog gratis ook, dus zet alvast maar met potlood in de agenda.

29-30 maart: Unleash Las Vegas

Voor wie wat meer tijd en geld te besteden heeft (en voor wie het coronatechnisch aandurft natuurlijk): na 2 jaar is ook Unleash, naar eigen zeggen ‘The world’s #1 destination for HR, Learning & Recruitment Leaders’ weer terug. Europa wordt nog even overgeslagen, maar zo’n 1.500 mensen kunnen eind maart al wel in de MGM Grand in Las Vegas terecht.

5 april: Bureaurecruitment Live

In Nederland staan er echter ook mooie dingen op de agenda. En dan met name voor bureaurecruiters, voor wie op dinsdag 5 april alweer voor de vierde keer Werf& Bureaurecruitment Live plaats vindt, als het goed is in Van der Valk in Utrecht. Dit jaar staat het event in het teken van: de toekomst van bureaurecruitment. Naast de vele plenaire sprekers, breakout-rondes en netwerk- en verdiepingsgesprekken worden hier ook voor de allereerste keer de Awards voor Bureau en Bureaurecruiter van het jaar uitgereikt.

7 april: De Virtuele Banenbeurs

Vorig jaar werd in een paar weken de eerste editie van De Virtuele Banenbeurs uit de grond gestampt. Dat werd zo’n succes, dat op 7 april alweer de tweede editie staat gepland van deze virtuele experience waar recruiters in contact kunnen komen met laatstejaars studenten, starters en young professionals op mbo, hbo en academisch niveau.

12 april: Jitske Kramer over teamintelligentie

Teams worden steeds belangrijker, ook in recruitment. Maar hoe bouw je nou een sterke cultuur die alle leden beter maakt? Hoe benut je alle potentie, kennis en intelligentie in je team? En hoe bereik je doelen die je niet voor mogelijk hield? Daarover kun je meer leren op 12 april, in het AFAS Theater in Leusden, bij de masterclass van Jitske Kramer, een van de meest gevraagde experts in leiderschap en teamwork van dit moment.

19 april: Loopbaanpro Live

Voor alle loopbaancoaches, loopbaanadviseurs en alle andere loopbaanprofessionals staat op 19 april een volgepakt programma op stapel. Dan krijgen ze tijdens het Loopbaanpro Live event namelijk niet alleen 9 interessante sprekers voorgeschoteld, onder wie Lianne Toebes van Lidl, maar ook staat dan een interview op het programma met de winnaars van de allereerste LoopbaanPro Awards uit de geschiedenis. En dat alles – als het goed is – vanuit Congrescentrum de Eenhoorn in Amersfoort.

21 april: Total Talent Summit

Live vanuit Hotel Nassau in Breda, de allereerste grote conferentie over Total Talent Management in Nederland en België. Georganiseerd door ZIPconomy, NextConomy, Werf& en Totalent.eu. Waar de grenzen worden verkend tussen tijdelijke en vaste medewerkers, en de kennis wordt samengebracht over hoe je de verschillende groepen het best kunt aanwerven en selecteren.

26 april: Recruitment Inspiration Day

We zitten pas in april, en hebben al het 12de evenement van het jaar te pakken. Dat belooft dus wat! Tijdens Recruitment Inspiration Day in Spant! in Bussum neemt oud-Olympisch hockeykampioen Wieke Wernink als dagvoorzitter de leden van Recruiters United mee in gesprek met bijvoorbeeld Sjoerd Boermans, Global manager HR Tech & Candidate Experience voor Just Eat.

19 mei: Werf& Live

En zo komen we bij het eerste echte hoogtepunt van het jaar: de hoogmis van recruitment, hét evenement waar recruiters elk jaar weer naar uitkijken. Op dit moment is er nog weinig bekend over het thema, het programma en de invulling van Werf& Live, daar wordt nog volop aan gewerkt. Een ding is wel al zeker: op donderdag 19 mei 2022 vindt alweer voor de zevende keer dit evenement plaats. Met opnieuw de immer stralende Heleen Stoevelaar als dagvoorzitter.

9 juni: Demo_Day

Vanwege corona kon in 2021 het Recruitment Tech Event niet doorgaan. Jammer natuurlijk, maar het voordeel is nu wel: dit jaar vinden Demo_Day en het Recruitment Tech Event plaats op dezelfde dag. Wie geïnteresseerd is in het laatste nieuws op het gebied van recruitmenttechnologie is op die manier in één keer helemaal bij. Aanmelden voor Demo_Day is gratis.

12-14 oktober: World Employer Branding Day

Over de evenementen van na de zomer is logischerwijs nog niet zoveel bekend. We hebben natuurlijk ook nog geen enkel idee hoe het er dan corona-wise voorstaat. Maar wat al wel gepland staat is bijvoorbeeld de World Employer Branding Day, in oktober, in Lissabon. In 2020 kwamen meer dan 1.200 employer branders vanuit bijna 60 landen samen voor de vijfde editie van dit evenement, nu hoopt de organisatie op weer zo veel belangstelling voor de zesde editie.

3 november: Recruitment Tech Case_Day

Wat je ook alvast in je agenda kunt schrijven is Recruitment Tech Case_Day, een nieuw evenement, waar gebruikers van recruitmenttechnologie een kijkje geven in hun keuken. Welke recruitmenttooling zetten ze in en waarom? Wat zijn de resultaten en welke learnings kunnen ze delen? Als het goed is, live van het Pathé-theater in het Utrechtse Leidsche Rijn.

8 november: Bullhorn Engage Londen

Nog zo’n evenement dat inmiddels tot de evergreens behoort: de Engage-bijeenkomsten van Bullhorn. Op 10 mei vindt er eentje plaats in Sydney, gevolgd door begin juni een event in Boston. Maar voor ons Europeanen is de editie in Londen waarschijnlijk de meest voor de hand liggende, op 8 november dit jaar.

10 november: Employer Branding Summit 2022

En zo komen we ook bij het laatste evenement van Recruiters United van dit jaar. Er is momenteel nog niets over bekend, net zomin als over het innovatie-event van 13 september. Maar wel is duidelijk dat dit laatste evenement altijd het paradepaardje van de vereniging is, het klapstuk, dus zet hem maar vast in de agenda…

Wat gemist? Laat het ons weten!

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners