Doorlopende werving verpleegkundigen (inzending Radboudumc)

Wij combineren persoonlijke aandacht, laagdrempelige toegang en effectieve online campagnes om jaarlijks ruim 200 verpleegkundigen aan te nemen. Lees de hele case van Radboudumc, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2024.

Redactie Op 27 maart 2024
Gem. leestijd 4 min 385x gelezen
Deel dit artikel:
Doorlopende werving verpleegkundigen (inzending Radboudumc)

Bij Radboudumc is het uniek dat verpleegkundigen doorlopend de kans krijgen om ons ziekenhuis te ervaren. Ons wervingsbeleid is gericht op het creëren van een goede match tussen de verpleegkundige en de afdeling waarop hij of zij werkt. Dit doen we door potentiële collega’s te laten meelopen op onze verpleegafdelingen tijdens meeloopdagen. Zo krijgen zij een realistisch beeld van onze werkomgeving en kunnen ze beter beoordelen of dit bij hen past. Het resultaat is een hogere tevredenheid en betrokkenheid bij onze verpleegkundigen bij de werving, wat de teams als geheel versterkt.

Naast oriëntatiedagen kunnen geïnteresseerden ook een online oriënterend gesprek aanvragen.

Naast deze oriëntatiedagen bieden we geïnteresseerden ook de mogelijkheid om een online oriënterend gesprek aan te vragen. Deze laagdrempelige vorm van persoonlijk advies heeft een opvallend hoge conversieratio van maar liefst 90%. Het toont onze toewijding aan het aantrekken en behouden van getalenteerde verpleegkundigen. Bovendien organiseren we regelmatig Meet & Greet-evenementen waarbij potentiële nieuwe collega’s in gesprek kunnen gaan met verpleegkundigen van verschillende afdelingen. Dit biedt niet alleen een informele kennismaking, maar geeft ook een dieper inzicht in ons team en de werkcultuur.

poster

Om ons bereik te vergroten, zetten we ook online doelgroepcampagnes in. Hiermee kunnen we gericht onze boodschap verspreiden naar mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een carrière als verpleegkundige bij Radboudumc. Zo streven we ernaar zoveel mogelijk getalenteerde en gemotiveerde mensen aan te trekken en hen de kans te bieden om deel te worden van onze inspirerende zorggemeenschap. Met deze diverse benaderingen combineren we persoonlijke aandacht, laagdrempelige toegang en effectieve online campagnes om een brug te slaan tussen geïnteresseerden en ons ziekenhuis.

Wat was de impact van de case?

Bij Radboudumc hanteren we een dynamische aanpak voor het werven van verpleegkundigen, wat jaarlijks resulteert in de aanname van ruim 200 gediplomeerde professionals. Onze benadering is flexibel en efficiënt: dankzij centrale coördinatie kunnen we sollicitanten wijzen op vacatures die naadloos aansluiten bij hun profiel. Bovendien betrekken we collega’s actief bij het selectieproces, waardoor zij een stem hebben in wie er wordt aangenomen.

poster

Deze strategie is niet alleen succesvol gebleken voor het aantrekken van verpleegkundigen, maar wordt ook (deels) geïmplementeerd voor andere doelgroepen, zoals doktersassistenten, basisartsen (ANIOS), operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. Door de doorlopende aandacht voor onze vacatures laten we verpleegkundigen voelen dat we ons als Radboudumc inspannen om in een krappe arbeidsmarkt nieuwe collega’s aan te trekken.

Maar het gaat verder dan alleen het aantrekken van nieuw talent. We benadrukken ook de positieve aspecten van de functie van verpleegkundige en de voordelen van het werken bij Radboudumc als werkgever. Hierdoor dragen we niet alleen bij aan het aantrekken van nieuw talent, maar ook aan het behoud en de doorstroom van onze bestaande medewerkers. Deze gecoördineerde aanpak creëert een win-winsituatie voor zowel ons ziekenhuis als onze medewerkers.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Het Radboudumc staat jaarlijks voor de uitdaging om verpleegkundigen aan te nemen in een extreem krappe arbeidsmarkt. Ondanks beperkte middelen, slagen we erin om innovatieve en doeltreffende wervingsstrategieën toe te passen. Een belangrijk aspect van onze aanpak is de betrokkenheid van onze eigen verpleegkundigen en teamleiders bij het selectieproces, waardoor een persoonlijke en zorgvuldige benadering wordt gegarandeerd.

Een belangrijk aspect van onze aanpak is de betrokkenheid van onze eigen verpleegkundigen en teamleiders bij het selectieproces.

Door hergebruik van campagnemateriaal en aanpassing van bestaande video’s weten we onze boodschap effectief over te brengen, waarbij we ons richten op de unieke aspecten van ons als werkgever. Deze creatieve aanpak heeft niet alleen geleid tot goede wervingsresultaten, maar heeft ook een positieve impact op onze huidige verpleegkundigen. Onze voortdurende inzet om de juiste mensen aan te trekken en ons vermogen om met beperkte middelen innovatieve oplossingen te vinden, maken ons een sterke kandidaat voor de Werf&-Award.

Credits case

Bij onze werving van verpleegkundigen spelen diverse betrokkenen een cruciale rol. Een recruitmentadviseur en een recruitment officer vanuit HR coördineren het proces. Zij monitoren vacatureruimtes op verpleegafdelingen, beheren sollicitanten, adviseren over aanvullende acties zoals referral- en printcampagnes, en fungeren als wegwijzer voor geïnteresseerden.

Daarnaast zijn verpleegkundigen nauw betrokken. Zij beoordelen cv’s, nodigen kandidaten uit voor meeloopdagen en begeleiden hen hierbij. Verpleegkundigen voeren ook selectiegesprekken, onder leiding van een teamleider die door de recruitmentadviseur wordt getraind en gecoacht. De adviseur is ook betrokken bij foto- en videoshoots voor wervingsdoeleinden.

Extern werken we samen met een lokaal online marketingbureau. Zij creëren advertenties op platforms zoals Facebook, Instagram en Google op basis van onze input. Deze geïntegreerde aanpak zorgt voor een effectieve en efficiënte werving van gekwalificeerde verpleegkundigen.

 

 

Uitreiking op Werf& Live

De Werf& Awards worden uitgereikt op Werf& Live, dat plaatsvindt op 28 mei 2024. Werf& Live is dé ontmoetingsplek voor HR-professionals, recruitmentexperts en arbeidsmarktspecialisten die zich willen onderdompelen in de kernaspecten van employer branding. Wil je erbij zijn?

Meer informatie en tickets

 

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners