‘Een cv in de vorm van een taart? Just do it!’

Ja, waarom ook eigenlijk niet? Toen Karly Pavlinac Blackburn bij Nike wilde solliciteren, dacht ze: just do it! En dus stuurde ze haar cv op in de vorm van… een taart. Alleen: hoe krijg je die dan bij de juiste persoon?

Peter Boerman Op 14 oktober 2022
Gem. leestijd 3 min 711x gelezen
Deel dit artikel:
‘Een cv in de vorm van een taart? Just do it!’

We hebben de afgelopen jaren al heel wat creatieve cv’s gezien. Van gezongen cv’s tot zelf gemaakte animatiefilmpjes, en van billboards tot video games, en zelfs Spotify playlists. Maar het cv dat de 27-jarige Karly Pavlinac Blackburn recent naar Nike stuurde is wat dat betreft echt de.. eh..  kers op de taart.

Ze kon er geen vacatures vinden, maar wilde toch haar enthousiasme laten zien.

De sollicitant in kwestie, afkomstig uit Wilmington, North Carolina, had haar oog namelijk laten vallen op een functie bij Valiant Labs, een zogeheten start-up incubator bij Nike. Ze kon er geen vacatures vinden, maar wilde toch haar enthousiasme laten zien. En dus printte ze haar cv uit en bestelde bij een lokale taartenmaker een taart met haar cv erbovenop. Alles eetbaar. En dat postte ze ook op LinkedIn. Piece of cake. Just do it.

Mag het een plakje meer zijn?

De post van de taart ging daarna al snel viral. Sommige reageerders vonden het een slecht idee (‘Hoe moet je dat cv nou in een ATS invoeren?’), maar de meesten bleken hier juist wel vrolijk van te worden. ‘Dit is misschien de enige situatie denkbaar waarbij de werkgever het wel zou waarderen als het cv meer dan één kantje zou beslaan’, antwoordde bijvoorbeeld iemand gevat.

‘Dit is misschien de enige situatie waarbij de werkgever een cv van meer dan één kantje zou waarderen.’

Speciale kudos van Blackburn gingen uit naar Denise Baldwin, de bezorger die met in één arm de taart en in de andere arm een slapend kind over de Nike campus dwaalde, op zoek naar Mac Myers, degene voor wie Blackburns taart bestemd was. Het respect bleek wederzijds, want Baldwin raakte zo geïnspireerd door Karly’s gedreven actie dat ze besloot zelf ook werk te maken van een nieuwe baan. ‘De taart bezorgen inspireerde één iemand. En misschien dat deze post ook weer anderen inspireert’, aldus Blackburn, die inmiddels ruim 130.000 likes op haar #resumecake-bericht wist te verzamelen.

In welke van de 75 gebouwen?

Het verhaal van de twee vrouwen die van verschillende kanten van het land elkaar wisten te vinden om bij Nike een taart te laten bezorgen, haalde daarna ook heel wat reguliere pers. Zo besteedde Good Morning America er al aandacht aan en schrijft TODAY over hoe Baldwin de taart niet bij de receptie achterliet, maar erop aandrong hem bij de juiste persoon te mogen afleveren. Het enige probleem: ze had alleen een naam van die persoon, maar wist niet in welke van de 75 gebouwen op de Nike-campus in Beaverton, Oregon, diegene zich bevond. Het was uiteindelijk aan security te danken dat ze toch op de goede plek terecht kwam, waar ze samen met ontvanger Mac Myers dankbaar op de foto ging.

De toewijding van de bezorger leidde tot een diepe vriendschap tussen de twee vrouwen.

Die toewijding van de bezorger leidde vervolgens tot een diepe vriendschap tussen de twee vrouwen. Blackburn was Baldwin zo dankbaar dat ze voorstelde sámen naar nieuw werk te zoeken. En zo hielp de eerste de tweede bijvoorbeeld al met het opzetten van een LinkedIn-profiel, en dankzij de populariteit van het taartverhaal leidde dat zelfs al tot wat belangstelling van werkgevers. Al zat voor beide de gouden tip daar nog niet bij, meldde Blackburn recent nog. Jammer, want dat zou volgens haar namelijk helemaal het toefje op de taart zijn.

PHOTO: Denise Baldwin picked up Karly Pavlinac Blackburn's resume cake to deliver to Nike in Oregon.

Foto’s: Denise Baldwin

Lees ook

Tags:
cv, taart,
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners