Er is er maar één de ergste: de meest gênante recruitmentblunder

Wim Van den Nobelen Op 16 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 3563x gelezen
Deel dit artikel:
Er is er maar één de ergste: de meest gênante recruitmentblunder

De afgelopen weken verzamelden we de grootste blunders van recruiters en vroegen we je om je stem uit te brengen op de meest gênante blunder. De winnaar kan er gelukkig nu wel om lachen…

De meest gênante blunder had volgens jullie te maken met het verzetten van de klok. Sorry Veronique: we herhalen ‘m nog één laatste keer:

Iets te laat…

‘Ik had een sollicitatiegesprek voor een openstaande functie, kandidaat telefonisch gesproken en een afspraak ingepland. Vol goede moed reed ik naar mijn afspraak, 10 minuten te vroeg. Mooi, ik kan mijzelf in een goede hoek settelen. Theetje besteld, zat klaar met zijn cv. Inmiddels was het 16:00 uur geweest. Vreemd. Waar is de kandidaat? Wellicht wat vertraging? 16:10, nog steeds geen kandidaat.

‘Vooraf controleer ik nu altijd even welke tijd we hebben afgesproken en of mijn horloge goed staat…’

Ik bekijk toch maar eens mijn mail. Wat blijkt? Een mail van de kandidaat. ‘Beste, ik heb drie kwartier gewacht op de locatie. Ik heb je helaas niet gezien!’ Wat? Drie kwartier gewacht? Shit, ik had om 15:00 uur een gesprek! Maar hoe dan? Ik heb mijn kandidaat gewoon laten zitten en was zelf te laat. Ik heb direct de kandidaat gebeld en mij verontschuldigd. Hij pakte het gelukkig goed op. Ik zei nog: ‘het voelde net als een slechte date, maar ik heb mij vergist in de tijd’. Hij kon er gelukkig om lachen. Uiteindelijk heb ik de kandidaat op een later tijdstip kunnen spreken. Dit keer was ik mooi op tijd! Dit zal mij zeker niet meer gebeuren…’

Jezelf zijn, dat is het belangrijkste

Jullie stemden massaal op de blunder van Veronique als meest gênante van de 12. Haar blunder kreeg maar liefst 48% van de stemmen, waarmee Veronique (werkzaam bij Actief Werkt!) de overduidelijke winnaar werd van de 2 Efteling-kaartjes. Gelukkig kan ze er (achteraf) zelf om lachen. Haar reactie:

“Ik kan er eigenlijk wel hard om lachen, dat typeert misschien wel wie ik ben. Mijn collega’s waren ongeveer even blij als ik met het nieuws dat ik de kaartjes heb gewonnen. Bij ons in de organisatie kun je lekker jezelf zijn, dus ik schaam mij er totaal niet voor. Jezelf zijn, dat is het belangrijkste en dat leverde mij twee kaartjes voor de Efteling op. Wel heb ik er natuurlijk van geleerd. Vooraf controleer ik altijd even de uitnodiging welke tijd we hebben afgesproken en of mijn horloge goed staat…”

In een volgende blog een nieuw onderzoek. Bedankt allemaal voor jullie massale deelname aan deze verkiezing!

wim van den nobelen‘Wim op woensdag’ is de tweewekelijkse blog van recruiter Wim van den Nobelen (Strictly People). Om de week op woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Lees alles van Wim

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij Strictly People
Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Salarisadministratie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners