Beter werven voor de gemeentelijke overheid

  • dinsdag 11 juni 2019
  • Utrecht
Inschrijven
Tijdens deze masterclass word je bijgepraat over de veranderende arbeidsmarkt en hoe je daarin succesvol werft. Je krijgt inspiratie van best practices zoals andere gemeenten dat doen en een update van de laatste technologische mogelijkheden.

Succesvol werven van talent op de huidige arbeidsmarkt


Het aantrekken van talent staat hoog op de agenda van de gemeentelijke overheid. Steeds meer gemeenten hebben moeite om de juiste mensen aan te trekken.

Alle gemeenten zijn weer actief aan het werven op de arbeidsmarkt. De jaren van bezuinigen hebben hun sporen nagelaten. Hierdoor is er te weinig capaciteit aanwezig maar ontbreekt het steeds meer aan de juiste kwaliteit en kennis bij gemeentelijke organisaties.

De arbeidsmarkt is compleet veranderd en moet er nu talent aangetrokken worden in een krappe arbeidsmarkt. Tegelijkertijd neemt de druk op het huidige personeelsbestand steeds meer toe. Door vergrijzing, verjonging, flexibilisering en diversiteit neemt de behoefte aan nieuw talent alleen maar toe. De gemeentelijke overheid heeft veel te bieden op de arbeidsmarkt, al dan niet gecombineerd met collega gemeenten.

In deze masterclass krijg je tips en inspiratie. Wij praten je bij over het succesvol werven van talent (jong en ervaren, hoog- en laagopgeleid) op de huidige arbeidsmarkt. Regionaal en stedelijk. Wat kun je vandaag al doen om morgen succesvoller te zijn in de werving. Aan de hand van cijfers en veel praktijkvoorbeelden, leer hoe je jouw werving naar een hoger niveau kunt tillen. Vanzelfsprekend met de nodige interactie in een prettige omgeving.

Meer weten? Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in >>

Naar alle events
  • dinsdag 11 juni 2019
  • 10:30 t/m 17:30
  • Utrecht
Inschrijven

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.