Werf& Bureaurecruitment Live - 5 april 2022

Event Informatie

Save the date

Op dinsdag 5 april 2022  vindt alweer voor de 4e keer Werf& Bureaurecruitment Live plaats. Dit jaar staat het event in het teken van De toekomst van bureaurecruitment. 

Het geheel staat onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Wim Davidse.

Wanneer: 5 april 2022

Waar: Utrecht

Onderwerp: De toekomst van bureaurecruitment

Het programma kent diverse plenaire sprekers en tijdens de breakoutrondes zijn er rondetafel netwerk- en verdiepingsgesprekken waar je kan aansluiten. Daarnaast worden voor de allereerste keer de Awards voor Bureau en Bureaurecruiter van het jaar uitgereikt.

Een ticket kopen? Kies hieronder jouw ticket.

Inschrijven?

Ticket
395
Dit tarief is geldig tot en met 1 april
Nog niet beschikbaar
Late Bird Ticket
425
Dit tarief is geldig vanaf 2 april
Nog niet beschikbaar

 

 

Programma

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
Plenaire zaal
Plenaire zaal
Plenaire zaal
Inloop
09:30 - 10:00

Opening
Dagvoorzitter Wim Davidse

War for talent is over … Guess what: Talent has won!
10:15 - 10:45
Rika Coppens
House of HR

Slice & dice: gebruik data om recruitment en inhuur te optimaliseren
10:45 - 11:15
Han Kolff
HeadFirst

Uurtarieven voorspelbaar maken, matchen op basis van artificial intelligence en het bepalen van de beste contractvorm en wervingskanaal voor een vacante rol. Slechts een greep uit de mogelijkheden die HeadFirst Group biedt door haar data slim te slicen en dicen.

Met datagedreven methoden trotseert de organisatie de schaarse arbeidsmarkt, speelt het in op de trend van Total Talent Management en zoekt het naar de ideale mix tussen tech & touch in haar dienstverlening. Ook vraagstukken als diversiteit & inclusiviteit, duurzame inzetbaarheid en employer branding vraagt op de huidige arbeidsmarkt om creativiteit. Maar hoe begin je en bovenal welke invulling past bij jouw organisatie? Laat je inspireren door CEO Han Kolff. Tijdens zijn presentatie geeft hij een kijkje in de keuken van deze groeiende HR-dienstverlener.

Korte pauze

Recruitment nieuwe stijl: vinden boeien BINDEN
11:30 - 12:00
Monique Moos & Paul Bettonviel
Daaf & Velde

Vacatures – en daar hebben we er anno nu heel veel van – zijn meestal nog veredelde functiebeschrijvingen, met functie-eisen, plus eventueel wat vaag omschreven arbeidsvoorwaarden. Dat moet fundamenteel anders, met grote gevolgen voor de rest van het recruitmentproces. Waarom, en bovendien: hoe? Dat bespreken we in deze rondetafelsessie met Monique Moos van Daaf en Pual Bettonviel van Velde.

Pitches voor breakoutronde 1

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijden de brekaout van jouw keuze.

Lunch
12:20 - 13:20

Dé trend voor uitzenden en detachering in 2022 zijn slimme automations, AI en automatic matching. Maar werkt het ook echt in de praktijk?
Automatic Matching en automations in Arbeidsbemiddeling
13:20 - 14:05
Rob Boersma, Joram Timmerman & Philip van Leeuwen
Jobrock, Byner en Textkernel

De war for talent is heftiger dan ooit! Hoe vind je als uitzender/detacheerder in deze enorm schaarse arbeidsmarkt toch altijd tijdig geschikte professionals? En hoe zorg je voor voldoende conversie? Dé trend voor 2022 zijn slimme automations, AI en automatic matching. Voor het snel en doeltreffend werven van grote volumes en voor het duurzaam engagen van kandidaten en je ‘eigen’ professionals. Maar werkt het ook echt in de praktijk?

In deze sessie onderzoeken we samen met onze partners Jobrock en Textkernel of en hoe bedrijven in detachering en uitzenden profiteren van deze innovaties. Lukt het om ongeacht het volume en de aard van het wervingsvraagstuk - altijd de juiste mensen aan te trekken en tegelijkertijd duurzame persoonlijke relaties op te bouwen met talent? We zijn heel benieuwd naar jullie visie en verhalen. En we hebben een paar een paar inspirerende voorbeelden voor jullie in petto.

Na deze sessie weet je:
* hoe je sneller dan concurrenten het juiste talent bereikt
* hoe je meer productiviteit behaalt tegen minder kosten
* hoe je een duurzame relatie opbouwt met waardevol talent
* hoe je ambassadeurs kweekt voor je organisatie

Sterker recruiten met de synergie van High Touch en High Tech
14:10 - 14:40
Lieke van Loon & Roel Dolkemade
Organisatie
Werken in de Kempen & PRO HRM

Als jong en snelgroeiend flexbureau is het enorm uitdagend om in deze veeleisende flexmarkt – krapte, ingewikkelde wet- en regelgeving, razendsnel ontwikkelende digitalisering – alles goed te kunnen. Specialiseren en samenwerken dus. In deze rondetafelsessie bespreken we hoe Werken in de Kempen en PRO HRM daar samen een succes van maken, wat ze hebben geleerd, en wat hun volgende uitdagingen zijn.

Pitches voor breakoutronde 2
14:40 - 15:05

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijden de brekaout van jouw keuze.

Pauze

Ontvang tips & tricks voor het selecteren van de juiste recruitment tooling, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen.
Klaar voor de arbeidsmarkt van morgen.
15:25 - 16:10
Alain Vacquier
Carerix

Carerix stelt je in staat om in snel veranderende wereld met specialistische tools te werken die jouw organisatie verder helpen. Nieuwe tooling rolt tenslotte constant van de band. Als specialist in de recruitmentbranche verdien je dan ook altijd de keuze tussen deze mogelijkheden. Zo kan jij je onderscheiden. Daarom geloven we bij Carerix in Best of Breed. Zo ben je geen alles-in-een, maar een #1 in alles.

In deze sessie geeft Alain je diverse tips & tricks die handig kunnen zijn bij het selecteren van de juiste tooling voor jouw bedrijf, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen.

Na deze sessie weet je: hoe je snel de meerwaarde van recruitment tooling kunt ontdekken en je deze voor je kunt laten werken. Daarnaast geven we je een inkijkje in hoe we bij Carerix onze partners selecteren. Met welk ATS je ook werkt, na vandaag weet jij welke vragen je moet stellen bij het selecteren en aansluiten van nieuwe recruitment tooling.

Keynote door Steven Gudde
16:15 - 16:45
Steven Gudde
Olympia

Uitreiking Awards en afsluiting
16:45 - 17:15

Wie wordt er Bureaurecruiter van het jaar en welk Bureau mag zich Bureau van jaar noemen? Juryvoorzitter Hetty Moll van Compagnon reikt zowel de vakjuy als de publieksprijzen uit.

Subzaal 1
Subzaal 1
Subzaal 1
Hoe geef je als recruitmentbureau invulling aan de wereld anno 2022? Een optimale digitale recruitmentfunnel is de sleutel tot succes, weet Mick Knabben – van Leusden, oprichter van Daaf
Case: hoe maak je je recruitmentfunnel succesvol futureproof?
13:20 - 14:05
Mick Knabben
Daaf

De digitalisering van de recruitmentbranche is onomkeerbaar. Het is belangrijker dan ooit om je recruitmentfunnel futureproof in te richten, met een foutloze backoffice. Zo kun je je focussen op waar het om draait: succesvolle plaatsingen en persoonlijke aandacht voor je kandidaten. Maar waar begin je? Hoe zorg je dat deze digitalisering omarmd wordt door je organisatie? Of hoe meet je je als kleiner bureau met de grote partijen? In deze interactieve sessie geeft Mick Knabben – van Leusden, oprichter van Daaf, antwoord op al deze vragen. Uiteraard is er tijdens Q&A ook ruimte voor jouw specifieke vragen.

Na deze sessie weet je:
- Hoe je jouw recruitmentfunnel futureproof inricht;
- Hoe je ervoor zorgt dat dit succesvol omarmd wordt door je organisatie;
- Hoe jij je hierdoor kunt focussen op succesvolle plaatsingen door persoonlijke aandacht en jouw bureau kan groeien.

Meer tijd voor de juiste kandidaten en klanten door slim gebruik van real time arbeidsmarktdata & matchingtechnologie
Datadriven sourcing, leadgeneratie en matching 3.0
15:25 - 16:10
Adelbert Smal & Jan Govaerts
Jobdigger & TheMatchbox

Wil u ook tijd besparen en meer omzet realiseren als uitzendbureau of detacheerder? En uw digitale tranformatie "hans-on" vormgeven. En wilt u meer focussen op de mens achter het cv? Dan is de Virtual Sales Recruiter dé oplossing met zijn geautomatiseerde matching en leadgeneratie die geïntegreerd kan worden in elk ATS. Met 1 klik krijgt u alle matchende kandidaten te zien voor een vacature. Omgekeerd kan u elke kandidaat de juiste vacatures aanbieden jullie eigen bestand of uit alle vacatures in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en/of een grensregio. Volg onze pitch en u zal versteld staan hoe precies en efficiënt u dit gehele proces kunt automatiseren.

We tonen hoe recruiters 20 minuten tijdswinst en 30% meer omzet kunnen realiseren. Dankzij de koppeling van arbeidsmarktdata van Jobdigger en de perfecte matching van theMatchBox. Deze end 2 end oplossing is vandaag geïntegreerd in ATS’en zoals Carerix, Bullhorn, Mysolution en RecruitNow.

Na deze sessie weet je:
* Hoe je met data de arbeidsmarkt kunt ontdekken en hoe je optimaal kunt sourcen & matchen als recruiter
* Hoe je automatisch nieuwe regio’s, focusprofielen en bedrijven kunt ontdekken
* Hoe je tot 14% tijd bespaart per recruiter en de juiste tijd aan de juiste kandidaat kunt besteden
* Hoe je met automatische lead generation via Jobdigger Insights en matchingtechnologie uw eigen kandidaten maar ook kandidaten die u nog niet kent kunt matchen met alle externe vacatures in BE/NL/FR en Duitsland
*Hoe je jouw HR processen optimaal voor u kunt laten werken

Subzaal 2
Subzaal 2
Subzaal 2
Ontdek hoe je Whatsapp optimaal kunt toepassen op diverse gebieden in het recruitmentproces.
WhatsApp optimaal inzetten in het recruitmentproces
13:20 - 14:05
Maikel van Neelen & Collin van Goethem
Organisatie
Tigris & Artiflex

WhatsApp toepassen in het recruitment proces kan veel voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan job alerts, intakegesprekken, selectievragen tijdens de sollicitatie of het activeren van je kandidatendatabase. Colin van Goethem vertelt in deze breakout sessie hoe Artiflex WhatsApp inzet op verschillende gebieden in het recruitmentproces.

Na deze sessie: Kies je het kanaal wat het beste bij jouw doelgroep past en ga je deze optimaliseren zodat je bovenstaande voordelen ervaart. In vele gevallen zal dit het kanaal zijn waar de meeste gebruikers zitten.

Diversity, Equity, Inclusion & Belonging, afgekort DEIB. Waar staat het nou precies voor? En waarom is het zo belangrijk voor recruitment?
DEIB - wat is het, en waarom is het zo belangrijk?
15:25 - 16:10
Marcel Leeman
Organisatie
Textmetrics

DEIB, het zal niet voor iedereen een even bekende term zijn maar als je de woorden uitschrijft zegt het al iets meer. Diversity, Equity, Inclusion & Belonging. Veel bedrijven focussen zich op hun D&I doelstellingen, maar waarom zijn ze zo belangrijk? Hoe pas je D&I of DEIB toe en hoe maak je je doelstellingen meetbaar? Tijdens onze sessie praten wij je helemaal bij over DEIB, dé term van 2022. We geven antwoord op bovenstaande vragen, en vertellen je ook iets meer over de DEIB materie en geschiedenis. Ook laten we zien hoe je met het Textmetrics platform kan zorgen voor geoptimaliseerde vacatureteksten. Schrijf inclusieve vacatureteksten, spreek groepen diverse kandidaten aan en behaal zo je D&I doelstellingen voor 2022!

We vertellen niet alleen alles over DEIB, maar versterken ons verhaal ook door te laten zien hoe je dit toepasbaar en meetbaar kan maken. Zo zie je hoe teksten geoptimaliseerd kunnen worden door o.a. te letten op gender-neutraal taalgebruik. Maak al je tekst spot-on om uitsluiting te voorkomen.

Na deze sessie weet je:
- Waar DEIB voor staat, en waarom het zo belangrijk is om hier aandacht aan te geven
- Waarom DEIB in 2022 nog meer aandacht krijgt
- Op welke vlakken mensen zich uitgesloten kunnen voelen
- Met welke vormen van bias, naast de bekende gender bias, je allemaal rekening moet houden
- Hoe technologie je kan helpen met het inclusief en gender-neutraal schrijven van teksten

Subzaal 3
Subzaal 3
Subzaal 3
Dmv verschillende stellingen willen we per tafel een interactieve discussie voeren waarbij we deelnemers uitdagen met oplossingen te komen.
Unbiased, fair and transparant volume recruitment
13:20 - 14:05
Julian Natte & Liesbet de Rouck
Organisatie
Hireslim

Aan de hand van vier in de volume recruitment belangrijke topics; discriminatie, menselijkheid, snelheid en gepersonaliseerde feedback willen we de deelnemers interactief uitdagen. We willen de deelnemers vragen om stil te staan bij het belang van deze topics en dat dit nog steeds actueel is. Samen met de deelnemers gaan we de diepte in over deze onderwerpen en willen we de deelnemers triggeren om oplossingsgericht na te denken. Na de discussie sessies gaan we met de deelnemers langs de gegeven oplossingen (post-it boards) en zullen wij uiteindelijk onze eigen strategie voorleggen hoe Hireslim dit heeft aangepakt en opgelost.

Na deze sessie weet je: Hoe je op een Unbiased, fair and transparante wijze in volume kan werven.

In deze sessie kijken we hoe recruitment automation kan helpen.
Recruitment automation concrete praktijkvoorbeelden
15:25 - 16:10
Marco Boomsma & Luc van der Voorn
Bullhorn

In het dynamische recruitment landschap kan het een uitdaging zijn om kandidaten en klanten te vinden en binden aan je organisatie. In deze sessie kijken we hoe recruitment automation kan helpen bij dit vraagstuk en leer je van use cases uit de praktijk. Twee Bullhorn klanten delen hun ervaringen en resultaten.

Na deze sessie weet je: Welke stappen je kunt zetten om snel aan de slag te gaan met recruitment atuomation en in welke fase jouw organisatie zich bevindt.

Subzaal 4
Subzaal 4
Subzaal 4
In onze break-out sessie spreken we met 3 experts die hun kennis en ervaring delen over omscholen, de arbeidsmarkt en de digitale revolutie.
The great reskill: From problem to solution
13:20 - 14:05
Jaap Postma
Mysolution

We gaan met elkaar én een panel in discussie over het topic “The Great Reskill: From part of the problem to part of the solution”. Hiervoor spreken we met 3 experts die hun kennis, expertise én ervaring met ons delen over de onderwerpen omscholen, de arbeidsmarkt en de digitale revolutie. Deze onderwerpen bekijken we vanuit verschillende invalshoeken zoals de techniek, het werkveld en de praktijk om uiteindelijk gezamenlijk een mogelijke oplossing voor de toekomst te bedenken.

Na deze sessie heb je:
- Nieuwe inzichten vanuit verschillende invalshoeken omtrent The Great Reskill
- Do's and don'ts om direct vanuit te praktijk de uitdaging van krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken in jouw business
- Jouw netwerk kunnen uitbreiden

Breakout 2E
15:25 - 16:10

Plenaire zaal
Subzaal 1
Subzaal 2

De aftermovie van 2021

In 2021 stond Bureaurecruitment Live in het teken van recruitment process automation. De aftermovie van 2021 bekijk je hier.

Samen met deze partners maken wij een succesvol bureaurecruitment live:Bekijk alle partners

Tigris
RecruitNow
Virtual Sales Recruiter
Mysolution
Carerix
Textmetrics
Compagnon
Hireslim
PRO HRM
Bullhorn
Byner

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom dit event? Schrijf je in voor de Werf& nieuwsbrief.