Werf& Bureaurecruitment Live - 5 april 2022

Event Informatie

Op dinsdag 5 april 2022  vindt alweer voor de 4e keer Werf& Bureaurecruitment Live plaats. Dit jaar staat het event in het teken van De toekomst van bureaurecruitment. 

Het geheel staat onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Wim Davidse.

Wanneer: 5 april 2022

Waar: van der Valk Hotel in Utrecht

Onderwerp: De toekomst van bureaurecruitment

Het programma kent diverse plenaire sprekers, waaronder Rika Coppens, Marion van Happen en Steven Gudde. Tijdens de breakoutrondes zijn er rondetafel netwerk- en verdiepingsgesprekken waar je kan aansluiten. Daarnaast worden voor de allereerste keer de Awards voor Bureau en Bureaurecruiter van het jaar uitgereikt.

Een ticket kopen? Kies hieronder jouw ticket.

Inschrijven?

Ticket
395
Dit tarief is geldig tot en met 1 april
Koop jouw tikcket
Late Bird Ticket
425
Dit tarief is geldig vanaf 2 april
Nog niet beschikbaar

 

 

Programma

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Plenaire zaal
Plenaire zaal
Plenaire zaal
Inloop
09:30 - 10:00

Opening
Dagvoorzitter Wim Davidse

War for talent is over … Guess what: Talent has won!
10:15 - 10:45
Rika Coppens
House of HR

Slice & dice: gebruik data om recruitment en inhuur te optimaliseren
10:45 - 11:15
Marion van Happen
HeadFirst Group

Uurtarieven voorspelbaar maken, matchen op basis van artificial intelligence en het bepalen van de beste contractvorm en wervingskanaal voor een vacante rol. Slechts een greep uit de mogelijkheden die HeadFirst Group biedt door haar data slim te slicen en dicen.

Met datagedreven methoden trotseert de organisatie de schaarse arbeidsmarkt, speelt het in op de trend van Total Talent Management en zoekt het naar de ideale mix tussen tech & touch in haar dienstverlening. Ook vraagstukken als diversiteit & inclusiviteit, duurzame inzetbaarheid en employer branding vraagt op de huidige arbeidsmarkt om creativiteit. Maar hoe begin je en bovenal welke invulling past bij jouw organisatie? Laat je inspireren door CEO Marion Van Happen Tijdens haar presentatie geeft zij een kijkje in de keuken van deze groeiende HR-dienstverlener.

Korte pauze

Recruitment nieuwe stijl: vinden boeien BINDEN
11:30 - 12:00
Monique Moos & Paul Bettonviel
Daaf & Velde

Vacatures – en daar hebben we er anno nu heel veel van – zijn meestal nog veredelde functiebeschrijvingen, met functie-eisen, plus eventueel wat vaag omschreven arbeidsvoorwaarden. Dat moet fundamenteel anders, met grote gevolgen voor de rest van het recruitmentproces. Waarom, en bovendien: hoe? Dat bespreken we in deze rondetafelsessie met Monique Moos van Daaf en Pual Bettonviel van Velde.

Pitches voor breakoutronde 1

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijden de brekaout van jouw keuze.

Lunch
12:20 - 13:20

Dé trend voor uitzenden en detachering in 2022 zijn slimme automations, AI en automatic matching. Maar werkt het ook echt in de praktijk?
Automatic Matching en automations in Arbeidsbemiddeling
13:20 - 14:05
Rob Boersma, Joram Timmerman & Philip van Leeuwen
Jobrock, Byner en Textkernel

De war for talent is heftiger dan ooit! Hoe vind je als uitzender/detacheerder in deze enorm schaarse arbeidsmarkt toch altijd tijdig geschikte professionals? En hoe zorg je voor voldoende conversie? Dé trend voor 2022 zijn slimme automations, AI en automatic matching. Voor het snel en doeltreffend werven van grote volumes en voor het duurzaam engagen van kandidaten en je ‘eigen’ professionals. Maar werkt het ook echt in de praktijk?

In deze sessie onderzoeken we samen met onze partners Jobrock en Textkernel of en hoe bedrijven in detachering en uitzenden profiteren van deze innovaties. Lukt het om ongeacht het volume en de aard van het wervingsvraagstuk - altijd de juiste mensen aan te trekken en tegelijkertijd duurzame persoonlijke relaties op te bouwen met talent? We zijn heel benieuwd naar jullie visie en verhalen. En we hebben een paar een paar inspirerende voorbeelden voor jullie in petto.

Na deze sessie weet je:
* hoe je sneller dan concurrenten het juiste talent bereikt
* hoe je meer productiviteit behaalt tegen minder kosten
* hoe je een duurzame relatie opbouwt met waardevol talent
* hoe je ambassadeurs kweekt voor je organisatie

Sterker recruiten met de synergie van High Touch en High Tech
14:10 - 14:40
Lieke van Loon & Roel Dolkemade
Organisatie
Werken in de Kempen & PRO HRM

Als jong en snelgroeiend flexbureau is het enorm uitdagend om in deze veeleisende flexmarkt – krapte, ingewikkelde wet- en regelgeving, razendsnel ontwikkelende digitalisering – alles goed te kunnen. Specialiseren en samenwerken dus. In deze rondetafelsessie bespreken we hoe Werken in de Kempen en PRO HRM daar samen een succes van maken, wat ze hebben geleerd, en wat hun volgende uitdagingen zijn.

Pitches voor breakoutronde 2
14:40 - 15:05

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijden de brekaout van jouw keuze.

Pauze

Ontvang tips & tricks voor het selecteren van de juiste recruitment tooling, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen.
Klaar voor de arbeidsmarkt van morgen.
15:25 - 16:10
Alain Vacquier
Carerix

Carerix stelt je in staat om in snel veranderende wereld met specialistische tools te werken die jouw organisatie verder helpen. Nieuwe tooling rolt tenslotte constant van de band. Als specialist in de recruitmentbranche verdien je dan ook altijd de keuze tussen deze mogelijkheden. Zo kan jij je onderscheiden. Daarom geloven we bij Carerix in Best of Breed. Zo ben je geen alles-in-een, maar een #1 in alles.

In deze sessie geeft Alain je diverse tips & tricks die handig kunnen zijn bij het selecteren van de juiste tooling voor jouw bedrijf, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen.

Na deze sessie weet je: hoe je snel de meerwaarde van recruitment tooling kunt ontdekken en je deze voor je kunt laten werken. Daarnaast geven we je een inkijkje in hoe we bij Carerix onze partners selecteren. Met welk ATS je ook werkt, na vandaag weet jij welke vragen je moet stellen bij het selecteren en aansluiten van nieuwe recruitment tooling.

Uitreiking Awards en afsluiting
16:15 - 16:45

Wie wordt er Bureaurecruiter van het jaar en welk Bureau mag zich Bureau van jaar noemen? Juryvoorzitter Hetty Moll van Compagnon reikt zowel de vakjuy als de publieksprijzen uit.

Keynote door Steven Gudde
16:45 - 17:15
Steven Gudde
Olympia

Netwerk borrel
17:15 - 18:45

Subzaal 1
Subzaal 1
Subzaal 1
Hoe geef je als recruitmentbureau invulling aan de wereld anno 2022? Een optimale digitale recruitmentfunnel is de sleutel tot succes, weet Mick Knabben – van Leusden, oprichter van Daaf
From zero to hero binnen zes maanden.
13:20 - 14:05
Mick Knabben
Daaf

Arbeidsbemiddelaar Daaf flikte het. Gestart midden in crisistijd en lockdowns met moordende concurrentie. Toch wist het bureau uit te groeien tot een succesvolle en serieuze speler in de flexbranche. Niet door harder te werken, maar een slimme keus te maken: inzetten op digitaal. De digitalisering van de recruitmentbranche is onomkeerbaar. Het is belangrijker dan ooit om je recruitmentfunnel futureproof in te richten. Zo kun je je focussen op waar het om draait: succesvolle plaatsingen en persoonlijke aandacht voor je kandidaten.

Het bewezen succesverhaal van Daaf is een mooie best practice. Het geheim? In deze interactieve sessie onthullen Mick Knabben (oprichter Daaf) en Paul Wilkens (CCO RecruitNow) hoe je onder lastige omstandigheden succesvol blijft en het maximale uit je software kunt halen. Na deze sessie weet je:

Na deze sessie weet je:
* Hoe je jouw recruitmentfunnel futureproof inricht;
* Hoe je het maximale uit je software kan halen;
* Hoe je digitaal persoonlijk maakt;
Hoe jij je hierdoor kan focussen op succesvolle plaatsingen en jouw bureau kan laten groeien.

Meer tijd voor de juiste kandidaten en klanten door slim gebruik van real time arbeidsmarktdata & matchingtechnologie
Datadriven sourcing, leadgeneratie en matching 3.0
15:25 - 16:10
Adelbert Smal & Jan Govaerts
Jobdigger & TheMatchbox

Wil u ook tijd besparen en meer omzet realiseren als uitzendbureau of detacheerder? En uw digitale tranformatie "hans-on" vormgeven. En wilt u meer focussen op de mens achter het cv? Dan is de Virtual Sales Recruiter dé oplossing met zijn geautomatiseerde matching en leadgeneratie die geïntegreerd kan worden in elk ATS. Met 1 klik krijgt u alle matchende kandidaten te zien voor een vacature. Omgekeerd kan u elke kandidaat de juiste vacatures aanbieden jullie eigen bestand of uit alle vacatures in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en/of een grensregio. Volg onze pitch en u zal versteld staan hoe precies en efficiënt u dit gehele proces kunt automatiseren.

We tonen hoe recruiters 20 minuten tijdswinst en 30% meer omzet kunnen realiseren. Dankzij de koppeling van arbeidsmarktdata van Jobdigger en de perfecte matching van theMatchBox. Deze end 2 end oplossing is vandaag geïntegreerd in ATS’en zoals Carerix, Bullhorn, Mysolution en RecruitNow.

Na deze sessie weet je:
* Hoe je met data de arbeidsmarkt kunt ontdekken en hoe je optimaal kunt sourcen & matchen als recruiter
* Hoe je automatisch nieuwe regio’s, focusprofielen en bedrijven kunt ontdekken
* Hoe je tot 14% tijd bespaart per recruiter en de juiste tijd aan de juiste kandidaat kunt besteden
* Hoe je met automatische lead generation via Jobdigger Insights en matchingtechnologie uw eigen kandidaten maar ook kandidaten die u nog niet kent kunt matchen met alle externe vacatures in BE/NL/FR en Duitsland
*Hoe je jouw HR processen optimaal voor u kunt laten werken

Subzaal 2
Subzaal 2
Subzaal 2
Ontdek hoe je Whatsapp optimaal kunt toepassen op diverse gebieden in het recruitmentproces.
WhatsApp optimaal inzetten in het recruitmentproces
13:20 - 14:05
Maikel van Neelen & Collin van Goethem
Organisatie
Tigris & Artiflex

WhatsApp toepassen in het recruitment proces kan veel voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan job alerts, intakegesprekken, selectievragen tijdens de sollicitatie of het activeren van je kandidatendatabase. Colin van Goethem vertelt in deze breakout sessie hoe Artiflex WhatsApp inzet op verschillende gebieden in het recruitmentproces.

Na deze sessie: Kies je het kanaal wat het beste bij jouw doelgroep past en ga je deze optimaliseren zodat je bovenstaande voordelen ervaart. In vele gevallen zal dit het kanaal zijn waar de meeste gebruikers zitten.

Diversity, Equity, Inclusion & Belonging, afgekort DEIB. Waar staat het nou precies voor? En waarom is het zo belangrijk voor recruitment?
DEIB - wat is het, en waarom is het zo belangrijk?
15:25 - 16:10
Marcel Leeman
Organisatie
Textmetrics

DEIB, het zal niet voor iedereen een even bekende term zijn maar als je de woorden uitschrijft zegt het al iets meer. Diversity, Equity, Inclusion & Belonging. Veel bedrijven focussen zich op hun D&I doelstellingen, maar waarom zijn ze zo belangrijk? Hoe pas je D&I of DEIB toe en hoe maak je je doelstellingen meetbaar? Tijdens onze sessie praten wij je helemaal bij over DEIB, dé term van 2022. We geven antwoord op bovenstaande vragen, en vertellen je ook iets meer over de DEIB materie en geschiedenis. Ook laten we zien hoe je met het Textmetrics platform kan zorgen voor geoptimaliseerde vacatureteksten. Schrijf inclusieve vacatureteksten, spreek groepen diverse kandidaten aan en behaal zo je D&I doelstellingen voor 2022!

We vertellen niet alleen alles over DEIB, maar versterken ons verhaal ook door te laten zien hoe je dit toepasbaar en meetbaar kan maken. Zo zie je hoe teksten geoptimaliseerd kunnen worden door o.a. te letten op gender-neutraal taalgebruik. Maak al je tekst spot-on om uitsluiting te voorkomen.

Na deze sessie weet je:
- Waar DEIB voor staat, en waarom het zo belangrijk is om hier aandacht aan te geven
- Waarom DEIB in 2022 nog meer aandacht krijgt
- Op welke vlakken mensen zich uitgesloten kunnen voelen
- Met welke vormen van bias, naast de bekende gender bias, je allemaal rekening moet houden
- Hoe technologie je kan helpen met het inclusief en gender-neutraal schrijven van teksten

Subzaal 3
Subzaal 3
Subzaal 3
Workshop: Design en bouw je ideale recruitmentproces!
13:20 - 14:05
Julian Natte & Liesbet de Rouck
Organisatie
Hireslim

Als recruiters en recruitment organisaties willen we graag ons optimale recruitmentproces inrichten. Als we de standaard volgen wil dat eigenlijk zeggen, een ATS met werkenbijsite met mogelijk nog een paar andere tools die daar standaard aan gekoppeld kunnen worden. In deze workshop gaan we automatisering vanuit een andere invalshoek bekijken. We maken een trip down to memorylane, hoe komen we bij de systemen van vandaag? Maar ook, wat voor tools bestaan er om het anders te doen? We gaan via een snelle brainstormronde aan de slag met het uittekenen van een voor jouw doelgroep optimaal proces en kijken hoe we met slimme integratietools van vandaag de dag onze ideale techstack aan elkaar knopen.

Door middel van deze workshop krijg je inzicht hoe je out of the box jouw unieke proces kan inrichten en automatiseren.

In deze sessie kijken we hoe recruitment automation kan helpen.
Recruitment automation concrete praktijkvoorbeelden
15:25 - 16:10
Marco Boomsma & Luc van der Voorn
Bullhorn

In het dynamische recruitment landschap kan het een uitdaging zijn om kandidaten en klanten te vinden en binden aan je organisatie. In deze sessie kijken we hoe recruitment automation kan helpen bij dit vraagstuk en leer je van use cases uit de praktijk. Twee Bullhorn klanten delen hun ervaringen en resultaten.

Na deze sessie weet je: Welke stappen je kunt zetten om snel aan de slag te gaan met recruitment atuomation en in welke fase jouw organisatie zich bevindt.

Subzaal 4
Subzaal 4
Subzaal 4
In onze break-outsessie spreken we met experts die hun kennis en ervaring delen over de mogelijke sleutel tot succes en groei met realtime inzichten uit je eigen data!
Data-Driven Mindset de sleutel voor groei in Recruiting?
13:20 - 14:05
Jaap Postma & Dirk Meeuws
Mysolution

De krapte op de arbeidsmarkt is historisch hoog en vacatures staan lang open! Met de huidige aanpak is groei realiseren lastig! Kan focus op data en datawarehousing helpen om dit probleem op te lossen? Wat levert een data-driven mindset een recruiting organisatie op? En wat zijn je eerste stappen als kleine of grote recruiting organisatie richting datavolwassenheid? Tijdens deze interactieve break-outsessie vragen we onze experts én de mensen in de zaal over de mogelijke sleutel tot succes en groei met realtime inzichten uit je eigen data!.

Na deze sessie heb je:
- Kun je stappen zetten richting datavolwassenheid
- Ben je op de hoogte van de vier pijlers van data-driven werken
- Heb je jouw netwerk kunnen uitbreiden

Flexplatformen zijn populair bij gebruikers. Waar ligt dat aan? En hoe kan jouw business daar voordeel uithalen? Wij geven concrete tips.
De populariteit van flexplatformen ontrafeld
15:25 - 16:10
Wout Withagen
Freshheads

Brancheorganisatie Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) schreef in een rapport van maart 2020: “Platformwerk is een innovatie die niet meer weg zal gaan. Met de doorontwikkeling van platformtechnologie ontstaan nieuwe kansen, en zet de groei en impact van deze innovatie nog verder door.” Kortom, digitale platformen zijn een blijvertje in de flexbranche. Betekent dat dan automatisch dat jouw organisaties op deze trein moet springen en een eigen platform moet lanceren? Nee, dat hoeft niet. Maar het is wél interessant eens dieper in dit fenomeen te duiken. Waarom zijn platformen eigenlijk zo geliefd bij gebruikers? Op welke mechanismen zijn platformen gestoeld, en belangrijker nog: hoe kun jij die mechanismen ook toepassen in de strategie van jouw organisatie zodat je er voordeel uithaalt?

Tijdens de breakout-sessie ‘De populariteit van flexplatformen ontrafeld’ neemt platformexpert Wout Withagen je mee in de wereld van digitale platformen. Hij beschrijft de karakteristieken van flexplatformen, en geeft inzicht in hoe jij deze karakteristieken kan toepassen in jouw huidige organisatie (zonder dat je daarvoor per se zelf een platform moet lanceren). Ook gebruikt hij het voorbeeld van YoungOnes, het flexplatform van de founders van YoungCapital, om te laten zien hoe je vernieuwen op een succesvolle manier kunt aanpakken.

Het is een sessie vol concrete tips en lessen, die je op een andere manier naar je business laat kijken.

Na deze sessie weet je
- Welke mechanismen schuilgaan achter digitale platformen
- Waarom digitale platformen populair zijn bij gebruikers
- Hoe jij die succesingrediënten, zoals community-building en extra dienstverlening voor jouw doelgroepen, kunt inzetten voor jouw business
- Hoe flexplatform YoungOnes in 2021 een recordomzet kon behalen van 38 miljoen euro, en hoe het aantal gewerkte uren van aangesloten freelancers met 427% steeg naar 1.861.420

Plenaire zaal
Subzaal 1
Subzaal 2
Subzaal 4

De aftermovie van 2021

In 2021 stond Bureaurecruitment Live in het teken van recruitment process automation. De aftermovie van 2021 bekijk je hier.

Samen met deze partners maken wij een succesvol bureaurecruitment live:Bekijk alle partners

Bullhorn
Byner
Tigris
Carerix
Compagnon
Freshheads
Hireslim
Mysolution
PRO HRM
RecruitNow
Textmetrics
Virtual Sales Recruiter

Locatie

Winthontlaan 4
3526 LB Utrecht
Nederland
  • Openbaar vervoer
    Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS • Buslijnen: 65 (Richting Vianen), 74 (Richting Vianen) en 77 (Richting Nieuwegein) • Sneltramlijnen: 60 en 61 (Richting IJsselstein of Nieuwegein) Uitstappen bij Kanaleneiland Zuid
  • Parkeren
    Van der Valk Hotel Utrecht ligt aan de A12. Neem afslag 17 (Utrecht/Jaarbeurs/Kanaleneiland). Parkeren kan tegen gereduceerd tarief in de parkeergarage onder het hotel.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom dit event? Schrijf je in voor de Werf& nieuwsbrief.