Werf& Bureaurecruitment Live - 28 maart 2023

Event informatie

Worstel jij met automatisering van je bureau? Druk met digitalisering van je dienstverlening? Hoe kan robotisering jouw werk als bureaurecruiter verlichten? Op dinsdag 28 maart 2023 bespreken we het allemaal tijdens alweer de 5e editie van Werf& Bureaurecruitment Live. Het thema voor dit jaar is ‘Digitaliseren, professionaliseren en automatiseren’. Naast diverse keynotes, tafelgesprekken en breakoutsessies reiken we hier ook voor de 2e keer de Werf& Bureaurecruitment Awards (beste bureaurecruiter en beste bureau) uit.

Dus mis het niet, koop jouw ticket en blok de datum in je agenda!

Koop jouw ticket

Onze sprekers line-up

Programma

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Oudegracht 1-4
Oudegracht 1-4
Oudegracht 1-4
Inloop
09:30 - 10:00

Opening
Dagvoorzitter Wim Davidse

Keynote door Han Mesters
10:15 - 10:45
Han Mesters
ABN AMRO Bank N.V.

Tot 85% van de kandidaten die solliciteren bij een bureau, zullen uiteindelijk nooit een job starten via datzelfde bureau. Deze inactieve profielen vormen dé struggle en tegelijk grootste opportuniteit voor staffing & recruitment. Hoe ga je om met deze profielen en hoe krijg je ze weer actief? Recruitment tech expert Carol Geens geeft een keynote vol inspiratie rond automatisering en candidate experience waarmee je op korte termijn verschil maakt.
Keynote door Carol Geens
10:45 - 11:15
Carol Geens
HRlinkIT

Tot 85% van de kandidaten die solliciteren bij een bureau, zullen uiteindelijk nooit een job starten via datzelfde bureau. Deze inactieve profielen vormen dé struggle en tegelijk grootste opportuniteit voor staffing & recruitment. Hoe ga je om met deze profielen en hoe krijg je ze weer actief? Recruitment tech expert Carol Geens geeft een keynote vol inspiratie rond automatisering en candidate experience waarmee je op korte termijn verschil maakt.

Korte pauze

Focus op de mens door innovatieve technologie
11:30 - 12:00
Marjolein van de Veerdonk & Jean-Marie Frerichs
WerfTalent

Digitalisering vanwege persoonlijk contact. Dat lijkt een tegenstelling, maar WerkTalent combineert voor haar vestigingen juist het beste van twee werelden. WerkTalent is daardoor één van de meest succesvolle bureaus binnen de branche. "De dynamische en schaarse markt vraagt om een innovatief recruitmentsysteem”, vertelt algemeen directeur Marjolein van de Veerdonk, die voor deze sessie samen met Jean-Marie Frerichs aanschuift bij Wim Davidse.

Pitches voor breakoutronde 1

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijdens de brekaout van jouw keuze.

Lunch
12:20 - 13:20

Hoe laat je innovatieve technologie en ChatGPT écht voor je werken?
13:20 - 14:05
Rob van Arnhem & Bouwe Metz
RecruitNow

Je wil groeien en weet dat je technologie nodig hebt. Maar zelfs als je de meest innovatieve technologie inclusief ChatGPT in huis hebt gehaald, ben je er nog niet. Want hoe zorg je er vervolgens voor dat jouw staffingbureau hier ook goed kan en mee blijft werken, terwijl je je wel kunt blijven focussen op je organisatie? Daar kom je achter tijdens deze interactieve breakout.

Rik Verbrugge (expert strategie, innovatie en technologie) en Bouwe Metz (expert implementatie, proces en customer succes) van RecruitNow nemen je mee in hoe jij relevant blijft door gebruik te maken van de juiste ecosystemen en innovatieve technologie en vertellen welke factoren wel en niet bijdragen aan een succesvolle bedrijfsvoering. Hoe dat werkt in de dagelijkse praktijk, hoe jij je organisatie daarop het beste kunt en wat je mag verwachten, blijkt uit deze dynamische sessie.

Tafelgesprek met Wout Withagen en Sherida Tdlohreg
14:10 - 14:40

Ruben Thenu gaat in gesprek met Wout Withagen en Sherida Tdlohreg

Pitches voor breakoutronde 2
14:40 - 15:05

Tijdens deze 20 minuten zullen de sprekers die een breakout gaan verzorgen kort hun breakout pitchen, zodat je van te voren precies weet wat je kan verwachten tijdens de brekaout van jouw keuze.

Pauze

Ontdek hoe je de beste recruiters kunt aantrekken in een markt waarin recruiters gewilder zijn dan IT'ers.
Hoe je als recruiter recruiters werft!
15:25 - 16:10
Henke van Homoet & Paco de Heij
Timetohire

Wil jij weten hoe je de beste recruiters aantrekt in de huidige arbeidsmarkt? Henke en Paco staan klaar om je mee te nemen in de wondere wereld van het werven van recruiters. In deze presentatie zullen ze je niet alleen vertellen hoe je de beste recruiters kunt vinden en werven, maar ze zullen je ook laten zien hoe je deze zoektocht leuk en efficiënt kunt maken. Ben je benieuwd naar de creatieve en effectieve wijze waarop zij recruiters bereiken en verleiden? Kom dan kijken!

Na deze sessie weet je:
* Situatieschets van de huidige (recruitment)markt
* De huidige trends en uitdagingen bij het werven van recruiters
* Het belang van een sterk en onderscheidend employer brand
* De essentiële stappen om recruiters aan te trekken in deze krappe arbeidsmarkt
* Tips voor een soepel recruitment proces en een goede candidate experience

Keynote door Jarno Duursma - De synthetische revolutie: de creatieve mens-machine
16:15 - 16:45
Jarno Duursma
Studio Overmorgen

Sinds de opkomst van ChatGPT is het duidelijk: we gaan samenwerken met kunstmatig intelligente software. Een kickstart voor onze creativiteit en productiviteit. Teksten, afbeeldingen, video's muziek, stemmen, deepfakes.. de mogelijkheden zijn eindeloos. Welke kansen ontstaan er in het tijdperk van synthetische media? Hoe ziet de toekomst er uit? En welke ethische vragen moeten we onszelf stellen? Dat hoor je in deze presentatie.

Uitreiking Awards en afsluiting
16:45 - 17:15

Wie wordt er Bureaurecruiter van het jaar en welk Bureau mag zich Bureau van jaar noemen? Juryvoorzitter Hetty Moll van Compagnon reikt zowel de vakjuy als de publieksprijzen uit.

Netwerk borrel
17:15 - 18:00

Oudegracht 5
Oudegracht 5
Oudegracht 5
Profielverrijking, AI Matching, Auto Engagement; 3 best practices van succesvolle bureaus als basis voor de business case you can’t refuse
Boost je ROI met killer automations, 3 cases
13:20 - 14:05
Joram Timmerman & Rob Boersma
Byner, & Jobrock

Talent is schaars en heeft hoge verwachtingen als het gaat om carrière, communicatie en relaties. Hoe zorg je als bureau dat jouw dienstverlening spot-on is en je keer op keer topkwaliteit met een personal touch biedt? Met als resultaat betere relaties en meer plaatsingen in minder tijd?

Het geheim zit m in killer automations voor bureaus. Waardoor je een 360° profiel opbouwt van talent en méér impact maakt met minder inspanning.

In deze sessie geven we je 3 praktijkvoorbeelden als basis van jouw business case. En we zijn heel benieuwd naar jullie visie en verhalen.

Na deze sessie weet je hoe je automations inzet voor:
* meer plaatsingen in minder tijd
* betere relaties met klant en talent
* een hogere productiviteit en meer werkplezier
* meer schaalbaarheid en groei

Maak gebruik van de kracht van performance based jobmarketing en automatiseer dit proces binnen jouw organisatie.
De kracht van jobmarketing automation
15:25 - 16:10
Femke Marijne & Job Frens
Jobmatix & Uitzendbureau Faam

Veel organisaties vinden het onder de aandacht brengen van vacatures op jobboards tijdrovend en lastig. Het plaatsen van vacatures gebeurt handmatig, jobboards worden afzonderlijk ingezet en vaak op basis van een vaste prijs per vacature. In deze sessie nemen we je mee hoe je als organisatie dit proces efficiënter kunt inrichten en automatiseren. Met de jobmarketing automation tool van Jobmatix plaats en adverteer je vacatures automatisch op 25+ jobboards, daar waar de doelgroep aanwezig is. Volledig performance-based, waarbij je betaalt op basis van cost per click of cost per applicant.

Tijdens deze sessie krijg je inzicht in verschillende campagne strategieën en tonen wij mogelijkheden om vacatures te verrijken voor adverteren op jobboards en welke inzichten je krijgt op vacature niveau. Verder nemen we je mee in de ontwikkelingen van jobmarketing automation.

Samen met Uitzendbureau Faam laten wij je zien hoe zij jobmarketing automation inzetten en welke voordelen en resultaten dit voor hen oplevert.

Na deze sessie weet je:
• Wat de ontwikkelingen zijn voor jobmarketing automation
• Op welke wijze je als organisatie jobmarketing kunt automatiseren
• Hoe je efficiënt vacatures performance-based adverteert op jobboards

Domtoren 1
Domtoren 1
Domtoren 1
Maak je ROI uit de diverse marketingkanalen realtime inzichtelijk, zodat je in staat bent om voor de bocht te sturen in plaats van erna!
Maximaal rendement uit iedere cent
13:20 - 14:05
Dean Versteeg & Seth de Haan
Organisatie
Tigris

De marketingkosten van bureaus zijn door de jaren heen sterk toegenomen. Grote techpartijen vragen steeds meer geld voor het promoten van jouw organisatie of vacatures. Daarom wordt het steeds belangrijker om inzicht te krijgen in wat de diverse acties en recruitment kanalen nu daadwerkelijk opleveren. Op die manier ben je in staat om je budget zoveel mogelijk te besteden aan de kanalen die voor jouw organisatie renderen.

Na deze sessie weet je:
* Hoeveel intakes, voorstellen en plaatsingen bepaalde kanalen opleveren
* Hoe je de kosten per plaatsing over diverse periodes eenvoudig kunt inzien
* Wat de uiteindelijke ROI is van de verschillende recruitment kanalen

Op 28 maart laten we zien hoe je met de Virtual Sales Recruiter (VSR) sneller, betere matches maakt dankzij meer inzicht in de arbeidsmarkt.
Arbeidsmarktdata X Matchingtechnologie: de VSR
15:25 - 16:10
Adelbert Smal & Jan Govaerts
Organisatie
Jobdigger & theMatchBox

We nemen je mee in de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en tonen hoe je dit inzicht inzet om je kandidaten in je ATS een matchende baan aan te bieden. We delen opvallende vacaturetrends en geven inzicht in uitdagingen en kansen in de huidige markt. We laten zien hoe arbeidsmarktdata van Jobdigger en matching technologie van theMatchBox je helpen om de beste match te maken. Ook vertellen we je hoe skills het gat tussen vraag en aanbod kleiner kunnen maken.

Met de informatie die we delen tijdens de sessie ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen en kansen op de vraag-en aanbodzijde van de arbeidsmarkt. We laten zien hoe je data en matchingtechnologie inzet om je recruitment- en matchingprocessen te verbeteren én welke rol skills daar in spelen.

Na deze sessie weet je:
*Wat de laatste trends op de arbeidsmarkt zijn.
*Hoe je met de VSR kwalitatief goede matches kunt maken.
*Hoe skills je kunnen helpen in je werving- en selectieprocessen.

Domtoren 2
Domtoren 2
Domtoren 2
Interactieve video’s: de nieuwe norm in werving & selectie
13:20 - 14:05
Jeroen Vogel en Myrthe de Haas
123Film

Interactieve video is dé perfecte employer branding tool. Een interactieve video betrekt de kijker actief bij de inhoud door o.a. klikken, branching, overlays, navigatie, leadgeneratie, gamification, conditional logic, personalisatie en VR. Laat zo een geweldige eerste indruk achter!

Myrthe en Jeroen vertellen jou er alles over tijdens hun breakout.

Recruitment tech cijfers & trends 2023 voor bureaus
15:25 - 16:10
Martijn Hemminga
Organisatie
Recruitment Tech Network

Welke recruitmentsoftware hebben bureaus in 2022 gebruikt, in welke recruitmentsoftware wordt in 2023 geïnvesteerd en hoeveel budget gaat er naar recruitmenttechnologie? Aan de hand van de resultaten van de Recruitment Tech Survey 2023 neemt Martijn Hemminga je mee in de cijfers & trends 2023 van recruitmentsoftware voor bureaus.

Na deze sessie weet je:
* Welke tools bureaus gebruiken
* In welke tools bureaus gaan investeren
* Hoe groot de rol is van AI in recruitment
* Welke trends uit de cijfers kunnen worden gehaald

Domtoren 3
Domtoren 3
Domtoren 3
In deze sessie evalueren we de huidige ontwikkelingen en staan we stil bij de manier waarop organisaties technologie kunnen inzetten.
Owning the relationship - verbinding in de hele recruitment cycle
13:20 - 14:05
Femke van Logtenstein
Bullhorn

De ontwikkelingen binnen de recruitmentbranche gaan in rap tempo, maar uiteindelijk staat er één thema altijd centraal: het bouwen aan relaties. Femke van Logtenstein Account Director, Enterprise EMEA bij Bullhorn, evalueert de huidige ontwikkelingen en staat stil bij de manier waarop recruitment organisaties technologie kunnen inzetten voor het bouwen aan relaties met klanten en kandidaten.

Na deze sessie weet je:
- een innoverende strategie om jouw business te laten groeien
- op welke manier je kandidaten betrekt in de hele recruitment lifecycle
- welke rol technologie kan spelen om kandidaten aan te trekken, onboarden, nurturen en door te plaatsen

Rozanne Hagendoorn neemt je mee in de denkwijze van Carerix, welke automatiseringsvragen krijgen wij en hoe ver kun je gaan?
Een 'deepdive in Automations' met Carerix
15:25 - 16:10
Rozanne Hagendoorn
Carerix

We zoeken allemaal naar oplossingen die herhalende, handmatige en tijdrovende taken van ons kunnen overnemen.

Carerix Automations biedt geautomatiseerde oplossingen, waardoor je meer tijd overhoudt voor het bouwen aan je organisatie, het onderhouden van waardevolle relaties en een goede werkbalans voor je eigen medewerkers.

Met Carerix Automations nemen we je mee in de wereld van automatiseren, welke processen kun je gemakkelijk automatiseren zonder dat je jouw persoonlijke touch met jouw doelgroep verliest. Ook gaan we op zoek naar antwoord op de vragen: Hoe ver wil je gaan met automatiseren? Kies je voor gemak en gaat dit dan ten koste van je customer experience?
Tijdens deze break out sessie neemt Rozanne Hagendoorn je mee in de denkwijze van Carerix, welke vragen kregen wij van onze bestaande en nieuwe klanten en gaat zij de discussie aan over de grens van het automatiseren.

Na deze sessie weet je:
- hoe je in de basis repeterende werkzaamheden kunt automatiseren
- welke veelvoorkomende automatiseringsvragen krijgt Carerix en geven wij jou het antwoord
- hoe vakgenoten denken over de grens van automatiseren, is het een feit dat je persoonlijk contact verliest als je automatiseert?

Domtoren 4
Domtoren 4
Domtoren 4
The Impact of HR Tech on the Agency Business
13:20 - 14:05
Steven Ehrlich
Radancy

The world in which we live is being transformed by technology. Consumers and companies are being empowered. Business models are being disrupted. Darwin was right: “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one more responsive to change.”

Join Steven Ehrlich, SVP – Global Client Development at Radancy, as he discusses what you should be doing to ensure you have the proper tech infrastructure to not only survive, but to compete more efficiently and effectively.

Breakoutsessie
15:25 - 16:10

Oudegracht 1-4
Oudegracht 5
Domtoren 1
Domtoren 3

 

Hoofdsponsor:Bekijk alle partners

RecruitNow

Deze partners zijn verbonden aan het event:Bekijk alle partners

RecruitNow
Timetohire
Byner
Carerix
Bullhorn
Jobmatix
Tigris
Virtual Sales Recruiter
123film

Kom netwerken met

Actief Werkt | Arsenaal | AV Group | Babbage Company | BD4Women | Blackbear | Brabant Match | Brisker Group | Brunel | Bureau Roer | Captiva | CareerdesQ | Circle8 | Cliq Talents | Compagnon | Connectors | Consolid | Credas Recruitment | Creemers Recruitment | DBI Professionals | De Merkgevers | De Pooter | de Staffing Groep | Derks&Derks | DigiteQ | DIQQ | DIT Holding | DonnaKnows | Doorsight | EnergieQ | Engation | Enthri Capital | FairSterk | Find Solutions | Flexcraft | Flexprof | Flextrain | Flexwell | Getnoticed | Grassgreener Europe | Greenberg Nielsen | Harvey Nash | HCA Project Support | HetRecruitingKantoor | House of Finance | I4Talent | IU Groep | Ixly | JAM | Jeij | JOB | Joboti | Klaar voor morgen | Liberte Solutions | LICHT | Logistic Force Group | Lokaal Werkt | Loyall | Maandag | Marksmen Interactive | Master Next Talent | Melior Jobs | Modoc | Mployee | NextGEn | No925 Communicatie | On Jobs | ONS Domein | Otys | People2.0 | Pivoton Software | Pro Industry | por-grress | Processionals | Recruitment Now |  Redge | Regio Talent | Search & Co | Signature-Recruitment | Sociale Helden | Solveo | Soorce | Start People | Steam | Steiger B | Support profs | Synsel Techniek | Talent Peaks | Talmark | Techsharks | Tempo Team | Tentoo | The New Crew | Timetohire | Traicie | Trinamics | Umon Shared Services | UWV | VNOM | Watertalent | WerkTalent | Westerduin Groep | Wie Zorgt! | Youbahn | Youncapital Next

De aftermovie van 2022

In 2022 stond Bureaurecruitment Live in het teken van de toekomst van bureaurecruitment. De aftermovie van 2022 bekijk je hier.

Locatie

Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan
Utrecht
Nederland