Hoe Denise van der Lans bij Werf& terecht kwam - en wat ze hier van plan is

Sinds deze zomer heeft Werf& in Denise van der Lans een nieuwe partnermanager. Wat kunnen we van haar verwachten? ‘Het woord “concurrentie” staat niet in mijn vocabulaire. Laten we sámen dit vak naar een hoger plan tillen.’

Peter Boerman Op 04 september 2020 Gem. leestijd 3 min541x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe Denise van der Lans bij Werf& terecht kwam - en wat ze hier van plan is

Wat het precies is dat haar in Werf& zo aansprak? Spraakwaterval Denise van der Lans valt heel even stil. ‘Dat weet ik eigenlijk niet’, zegt ze dan eerlijk. ‘Maar ik weet wel dat ik er vol voor ging zodra ik ervan hoorde dat hier een kans was. Ik wist gewoon – op basis van mijn gevoel – dat het goed zou komen.’

‘Ik wist gewoon – op basis van mijn gevoel – dat het goed zou komen.’

Haar aanstelling gebeurde in juli als in een snelkookpan. ‘Ik zat in quarantainetijd echt in een donkere fase, een donker gat. Ik werkte daarvoor in Londen, bij Hanami International – International Recruitment in Internal Audit. Daar had ik net mijn baan opgezegd, waarna ik tijdelijk in een café werkte, totdat ineens de lockdown van start ging. Ik kon nog net op tijd terug naar Nederland. Maar daar viel het natuurlijk ook niet mee om in die tijd iets nieuws te vinden. En dus zat ik van de ene op de andere dag weer bij mijn ouders thuis, zonder baan, heel pittig. Een nieuwe baan vinden in coronatijd, nou ik weet er alles van… Met bloed, zweet en tranen belde ik mijn netwerk af. Ik wilde zó graag weer werken, ik werd echt gek.’

Veel mensen kennen

‘Uiteindelijk had ik op een vrijdag net een aanbieding waar ik helemaal gelukkig mee was. Maar ik had toen ook al gesolliciteerd op de functie van opleidingscoördinator bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, waar ik eerder wel eens een leergang had gevolgd. En diezelfde vrijdag lunchte Geert-Jan Waasdorp met mijn baas bij Compagnon, Frank Roders. Daarbij was mijn naam over tafel gekomen. En ook Mariska Smits, die die vrijdag bij Geert-Jan op kantoor was, noemde toevallig mijn naam. Zo ging het balletje rollen.’

‘Ik belde Geert-Jan zaterdag. Hij wilde maandag afspreken. Ik zei: kan dat niet eerder?’

‘Toen vielen heel snel daarna alle puzzelstukjes op zijn plek. Ik kende Geert-Jan wel, had een keer training van hem gehad, en hem een keer op een internationaal evenement gezien. Toen ik bij Compagnon werkte, was ik vaak degene die naar al die evenementen ging. Zo leerde ik veel mensen kennen in de recruitmentmarkt. En zo had ik ook de vacante functie bij de Academie gezien.’

denise van der lans

‘Ik heb toen op zaterdag naar Geert-Jan gebeld. Die zei: ik wilde je toch al gaan mailen, en wilde voorstellen een kop koffie in te plannen voor maandag of dinsdag. Ik antwoordde daarop: kan dat niet eerder? En zo zaten we ineens op een zondag met elkaar te praten. Wel drie uur lang. Ik had dus gesolliciteerd op de functie bij de Academie, maar hij zei: dat ga jij niet doen, jij gaat de sales in. Er was nog niet eens officieel een vacature, maar ik kreeg wel meteen een aanbod. En gelukkig maar.’

Op het lijf geschreven

Wat ze precies in haar nieuwe rol kon verwachten? Dat wist ze eigenlijk niet. ‘Maar door dat gesprek van 3 uur wist ik wel dat deze baan op mijn lijf is geschreven’, aldus de 26-jarige Van der Lans. ‘Geert-Jan zei op een gegeven moment: jij vindt alles leuk. Maar dat is niet zo, zei ik. Alleen had ik hierbij zó’n klik, zó’n gevoel dat het wel goed zou komen. En het waarom is voor mij belangrijker dan het wat, zei ik. Als ik weet waarvoor ik het doe, dan vul ik zelf wel in hoe het moet gebeuren.’

‘Het waarom is voor mij altijd belangrijker dan het wat.’

In haar nieuwe rol als partnermanager heeft ze de taak op zich genomen om zowel Werf& als het – invite onlyRecruitment Leaders Netwerk (RLN) en ToTalent, het Engelstalige platform over ‘total talent management‘, nog beter op de kaart te zetten, samen met diverse partners. ‘Met name die laatste staat echt nog in de kinderschoenen’, zegt Van der Lans. ‘Daar kan ik dus ook echt mijn ondernemendheid in kwijt. Heel leuk. Die vrijheid en ondernemersgeest spreekt me hier ook zo aan. Niet blijven hangen in het gevoel van de crisis, maar gewoon: doorpakken.’

Haar doel

Wat is haar doel als partnermanager? ‘Dat mensen ons nog beter weten te vinden, zodat we met z’n allen samen kunnen kijken hoe we dit vak nog mooier kunnen maken. Ik wil ook werken aan mijn eigen zichtbaarheid, de mens achter Werf&, ToTalent en RLN. Zodat mensen mij beter weten te vinden, en we elkaar kunnen inspireren en in een verfrissend gesprek met elkaar kunnen brainstormen over wat we voor elkaar kunnen betekenen.’

‘Ik wil het altijd doen op mijn eigen manier, niet zoals in het boekje staat.’

Haar achtergrond in zowel de corporate als de bureaurecruitmentkant komt daarbij zeker van pas, denkt ze. ‘Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in wat er gebeurt in de recruitmentindustrie.’ En wat haar ook geschikt maakt, gelooft ze, ‘is mijn eigen geest. Die is namelijk altijd bezig dingen nét wat anders te doen dan andere mensen doen. Ik wil het altijd doen op mijn eigen manier, niet zoals in het boekje staat. Dat maakt dat je altijd bij mij kunt aankloppen als je verder wil komen in je business. Dat ik partners ook kan helpen om hun ideeën de markt in te brengen.’

denise van der lans in de huiskamer
Denise van der Lans in de ‘huiskamer’ van het nieuwe kantoor aan de Goudsesingel in Rotterdam

Intrinsiek gemotiveerd

Ze werkt niet ‘om te werken’, zegt ze. ‘Ik ben heel intrinsiek gemotiveerd, vind werken gewoon echt leuk. En dat hoop ik ook bij partners over te brengen. Ik hoop ook dat partners het leuk vinden om samen te werken. Dat past ook bij Werf&, denk ik. Ik ben echt van het ‘samen verder brengen’, en ik haat het gevoel van ‘de concurrent de loef afsteken’. Laten we het woord ‘concurrent’ ook maar verbannen, zo kijk ik helemaal niet. Als iedereen zichzelf is en in zijn kracht zit, bestaat er geen concurrentie.’

‘Laten we het woord ‘concurrent’ maar verbannen, zo kijk ik helemaal niet.’

‘We moeten bij Werf& ook helemaal niet het hipste of het grootste platform willen zijn. Ik vind dat wij ervoor staan om recruitment naar een hoger niveau te tillen. Als wij hét inspiratieplatform kunnen zijn voor recruiters, zowel in Nederland als in Europa, dan kunnen we mede ervoor zorgen dat meer mensen op de werkplek terecht komen waar ze het naar hun zin hebben en waar ze waarde kunnen toevoegen. Dat is waar ik het voor doe, en waar ik mijn energie uit haal.’

Meer weten:

Eens weten wat Werf& voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Denise.

Kom naar Werf& Live

Als partnermanager is Denise van der Lans natuurlijk ook druk met de aankomende jubileumeditie van Werf& Live op 1 oktober. Het aantal toegangskaarten voor de live editie is zeer beperkt. Maar via een (gratis) livestream kan wel iedereen erbij zijn. En het programma is het zeker waard! Meld je hier aan om het helemaal te horen.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
ToTalent.eu
WBNRS