Home Werf& Awards Inzendingen Werf& Awards 2019 Innovatieve tool voor selectie leerlingen: de escape room (inzending Franciscus Gasthuis &...

Innovatieve tool voor selectie leerlingen: de escape room (inzending Franciscus Gasthuis & Vlietland)

129 keer
0

De escape room, onze innovatieve manier van selectie. Sollicitanten worden op een speelse wijze uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te halen! Lees de hele case van Franciscus Gasthuis & Vlietland die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2019.

Case Franciscus Gasthuis & Vlietland

Omschrijving van de case

We hebben jaarlijks ongeveer 100 selectiegesprekken van ongeveer een uur. Bij elk gesprek zijn daarbij twee selecteurs aangesloten. Een tijdrovende klus en bovendien zag iedere selecteur slechts enkele kandidaten, waardoor het lastig was om een oordeel te vormen. We zijn toen samen met collega’s van het ziekenhuis gaan kijken naar andere manieren om onze toekomstige verpleegkundigen te selecteren. We raakten geïnteresseerd in het fenomeen ‘escaperoom’ en we zijn dat verder gaan uitwerken en ontwikkelen. In juni van 2018 hebben wij een pilot gedaan bij een groep trainees en dit was een groot succes. Inmiddels hebben we dit selectiemiddel ook ingezet voor de mbo-selectie en de hbo-duaal. Naast de escaperoom moeten alle kandidaten ook nog een pitch houden, waarin ze zichzelf presenteren.

Hoe werkt de escape room?

De kandidaten worden in groepen van 5 verdeeld en gaan als groep de escaperoom in. In deze ‘afgesloten ruimte’ krijgen ze allerlei opdrachten en zitten allerlei hints verborgen, die te maken hebben met het vak van verpleegkundige. De moeilijkheid van de opdrachten varieert en stemmen we af op het niveau van de groep. In de ruimte is een spelleider, die het geheel begeleidt, en een observant aanwezig.

De observant kijkt aan de hand van een lijst van criteria naar hoe de kandidaten zich gedragen. Wie neemt initiatief? Wie observeert en houdt de grote lijnen in de gaten? We kijken of we het gedrag en de houding terug zien, die we van een beginnende hbo-leerling verwachten. Door te kijken naar competenties, krijg je een goed beeld van iemand. Een voordeel in vergelijking met een sollicitatiegesprek is dat iemand dan beschrijft hoe hij of zij zich gedraagt en bij de escaperoom zie je het gedrag daadwerkelijk in ‘de praktijk’. Dat is erg leuk om te zien.

Wat was de impact van de case?

En, zijn de kandidaten ontsnapt?

Helaas is niemand ontsnapt binnen de gestelde 45 minuten. Maar de kandidaten zien het niet als een mislukking. Laatst hadden we groep die niet op tijd klaar was maar besloot om zelf te reflecteren aan het einde. Dat was enorm leuk om te zien en ook informatief voor de observator. Dit gedrag willen we in de praktijk ook terugzien.

Kandidaten geven terug dat ze deze wijze van selecteren erg leuk en prettig vinden. Ze voelen zich welkom, het is wat ‘losser’ en minder formeel, waardoor ze ook minder zenuwachtig zijn. Vrijwel alle kandidaten die bij ons solliciteren, solliciteren ook bij andere ziekenhuizen in de regio. Van sommige deelnemers horen we dat wij als Franciscus Gasthuis & Vlietland wel een streepje voor hebben met deze innovatieve aanpak. Wij zien dit zeker als pluspunten voor een extra aantrekkelijke werkgever.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Het is een nieuwe en innovatieve manier van selectie. Niet alleen zijn de deelnemers erg enthousiast, deze werkwijze is ook nog eens veel efficiënter dan de ‘traditionele’ manier van leerlingenselectie. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke kandidaatervaring! Met deze vernieuwende selectiemethode, willen wij natuurlijk de Werf& Award winnen!

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Intern:

  • Milda Verhulsdonk –> Adviseur Beroeps- en Vervolgopleidingen
  • Renée van Leeuwen, Charlotte van der Burg en Linda Overeijnder –> Recruitmentteam
    Wij hebben dit intern allemaal zelf opgezet en uitgevoerd. Hier hebben we geen externe partijen voor ingeschakeld.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here