Kuddegedrag in recruitment

Werf& gastredacteur Op 14 augustus 2013
Gem. leestijd 2 min 3102x gelezen
Deel dit artikel:
Kuddegedrag in recruitment

Recruitment. Iedereen heeft er altijd verstand van en iedereen weet het altijd beter. Want het is toch schier onmogelijk dat in deze arbeidsmarkt niet morgen al drie topkandidaten op de stoep staan? Nu hoef ik mijn vakgenoten niet uit te leggen dat het niet zo werkt. Maar dat maakt het onbegrip bij de mensen die claimen iets van recruitment te weten er niet minder om.

Eisen steeds strenger

Laatst in de supermarkt raakte ik  aan de praat met een dame die ook recruiter bleek te zijn. ‘Oef’, verzuchtte ze. ‘Soms weet ik niet meer waar ik kandidaten vandaan moet halen. De eisen worden steeds strenger en de verwachtingen steeds hoger!’ Misschien is het wel lastiger om in deze arbeidsmarkt de juiste mensen te vinden. Juist omdat de hiring managers overtuigd zijn van de gedachte dat er nu genoeg mensen op de markt zijn. En dat we (dús) supersnel kunnen leveren wat zij zoeken.

Hoe vaak hoor je als recruiter niet de woorden ‘het liefst’?

Maar kwantiteit betekent niet automatisch kwaliteit. Dat leg ik ze dan ook altijd uit. Wat ze gemakshalve vergeten is dat zij vaak (en zeker in deze markt!) een schaap met 5 poten zoeken. Hoe vaak hoor je als recruiter niet de woorden ‘het liefst’? Het liefst: een afgeronde HBO-opleiding, het liefst: ervaring met Hyperion, het liefst: minstens 5 jaar werkervaring, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. De dame knikte instemmend. ‘Heel herkenbaar.’

Schaap met vier poten

Aan ons de schone taak uit te leggen dat een schaap met 4 poten ook kan lopen. We willen best op zoek gaan naar die ene met 5 poten, maar die met 4 poten kan de vacature ook vervullen (en heeft er misschien ook nog wel wat meer uitdaging in). Dit schaap hoeft alleen niet te lopen in de kudde die momenteel beschikbaar is. Zij kan zich ook verbonden hebben aan een (concurrerende) herder en maar heel langzaam over die dam komen die leidt naar ons bedrijf.

Aan de recruiter om dit hele proces én de verwachtingen in goede banen te leiden.  Zo ontspon zich een bijzonder gesprek tussen het groente en fruit van de Albert Heijn. Het avondeten liet even op zich wachten. Vol energie en met een hoofd vol ideeën, maar helaas zonder de aardappelen, kwam ik weer thuis.

Romée Brandenburg is een van de vaste columnisten van Werf&, het vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Romée is verantwoordelijk voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie bij ISS Facility Services. In deze column verhaalt ze over haar dagelijkse praktijk.

 

Deze column is verschenen in Werf& zoeken en vinden van juli 2013

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners