Werf& Seminar: Loopbaanprofessionals - Skills for the future - 10 december

Wat kun je verwachten van het Seminar?

Nog nooit heeft er zo’n belangrijke taak gelegen op de schouders van loopbaanprofessionals, mobiliteitsadviseurs en Employability managers. Waarin gaan we mensen kansrijk omscholen? Met welke skills kun je intersectorale mobiliteit realiseren? Hoe gaan we mensen nieuw perspectief bieden op de arbeidsmarkt én hoe kun je je arbeidsmarktkans en waarde vergroten?

De transitie op de arbeidsmarkt wordt door corona versneld, niet eens ingegeven door commissie Borstlap op de WAB. Al jaren wordt gesproken over het SkillsCV of Skillspaspoort, maar nu gaat het over de implementatie daarvan. Intersectorale mobiliteit moet worden aangejaagd, regionale mobiliteitsteams worden opgetuigd, bij- en omscholing jagen een leven lang leren aan en data gedreven werken wordt met de arbeidsmarktscan vorm gegeven. Hoe speel je daar als professional goed op in?

Dat vertellen wij jou tijdens dit seminar en daarbij staan de volgende thema’s centraal:

  • Wat is de huidige status op de markt van alle ontwikkelingen, transities en skillsinitiatieven?
  • Hoe vertalen we concreet transities in kennis, advies, informatie en het concreet helpen van werkzoekenden/studenten?
  • Welke instrumenten, innovaties en data zijn er op de markt die ons hierbij kunnen helpen?
  • Hoe kom ik achter de skills for the future van mijn cliënt, afdeling, bedrijf of sector?

Praktische informatie

Het Seminar: Loopbaanprofessionals – Skills for the future is een online event op 10 december Met sprekers die jou als loopbaanprofessional, mobilteitsadviseur of Employability manager voorbereiden op de skills for the future.

Wil jij klaar zijn voor de toekomst? Schrijf je dan in via onderstaande ticketing!

Investering

Last Minute ticket
195
Koop jouw ticket
Replay ticket
95
Koop jouw replay ticket

Programma

13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
Werf& Seminar voor Loopbaanprofessionals - Skills for the future
Werf& Seminar voor Loopbaanprofessionals - Skills for the future
Werf& Seminar voor Loopbaanprofessionals - Skills for the future
Opening seminar door Ester Leibrand
Ester Leibrand

Jos Sanders (HAN): Zo. Weer wat geleerd....; Van diploma’s naar skills als ruilmiddel voor de arbeidsmarkt
13:15 - 13:45
Jos Sanders
HAN

Maurice Vermunt (LDC) : Hoe Artificiële Intelligentie het loopbaanvak gaat ondersteunen!
Maurice Vermunt
LDC

Een innovatief gerecht u aangeboden door LDC:
We pakken een complete database met functies, skills, interesses en andere ingrediënten. En voegen daar een grote dosis wiskunde aan toe van enkele top koks. Vervolgens laten we het enkele jaren sudderen en voegen telkens nieuwe ingrediënten toe. Tijdens het proces laten we een groot aantal fijnproevers en experts meekijken én proeven in onze keuken. Om vervolgens te komen tot een basisgerecht dat de komende jaren in allerlei varianten de smaakpapillen zal gaan prikkelen.

De ‘AI-gerechten’ die geserveerd worden passen in de doelstelling van LDC zoveel mogelijk mensen te laten participeren op of rond de arbeidsmarkt op een manier die bij hen past. En waarin ze gelukkig en gezond maatschappelijk kunnen bijdragen. Smakelijk!

Pauze

Jack van Emden (Gemeente Rotterdam): Nooit meer reorganiseren
14:15 - 14:45
Jack van Emden
Organisatie
Gemeente Rotterdam

Dr. Ilja Sligte en Martijn Groot (BrainsFirst): Het Brein-paspoort als carrière-kompas'
Dr. Ilja Sligte & Martijn Groot
BrainsFirst

Het cv vertelt wat je deed, hoe lang en voor wie. Niet hoe goed en onder welke omstandigheden. Laat staan dat het voorspelt hoe deze persoon een nieuwe opdracht zal uitvoeren. BrainsFirst begint waar de traditionele partijen ophouden: het brein. Met onze eigen online assessment games worden iemands "performance-processoren tussen de oren" gemeten. Bias-arm en 100% remote. Zo breng je potentie/ future fit in kaart.

Inge Vuik (Intelligence Group): hoe arbeidsmarktdata helpt bij het in kaart brengen van skills (for the future)
Inge Vuik
Intelligence Group

Tijdens de tech talk ‘Trends binnen de loopbaanindustrie’ geeft Inge Vuik van Intelligence Group een update over de effecten van corona op de loopbaanindustrie. Het belang van (actuele) arbeidsmarktdata wordt besproken en aanvullend wordt er aandacht besteed aan het vergroten van arbeidsmarktkansen en het belang van skills.

Pauze

Christine Binnendijk (KLM) : Hoe zet je skills meer centraal? Een kijkje in de keuken bij KLM
15:30 - 16:00
Spreker
Christine Binnendijk
KLM

Radboud van Hal & Darya Moghimi (Human Capital Group) : Hoe houd je als organisatie ook oudere medewerkers wendbaar en skilled?
16:00 - 16:30
Radboud van Hal & Darya Moghimi
Human Capital Group

Digitalisering, sterk veranderende marktomstandigheden, platformeconomie maken dat organisaties wendbaar willen zijn. Dit vraagt om technologische innovatie maar ook om medewerkers die mee gaan in deze wendbaarheid. Uit interviews met grote publieke en private organisaties door Human Capital Group blijkt dat deze organisaties nauwelijks in staat zijn om oudere medewerkers ‘in beweging’ te krijgen. Ondanks een breed instrumentarium aan leer- en ontwikkelmogelijkheden blijkt dit bijzonder lastig. Wat moeten grote organisaties wél doen om ook hun oudere medewerkers mee te laten bewegen met de organisatie. En wat veroorzaakt dit verschil tussen oudere en jongere medewerkers? Darya Moghimi PhD is gepromoveerd op motivatietheorieën van oudere medewerkers en neemt ons mee in de wetenschappelijke inzichten. Radboud van Hal combineert deze inzichten met voorbeelden uit de praktijk van outplacement en recruitment. Met deze inzichten van Human Capital Group kunt u direct uw eigen programma’s aanpassen en zorgen dat jongere én oudere medewerkers wendbaar en skilled blijven.

Werf& Seminar voor Loopbaanprofessionals - Skills for the future

Deze partners maken dit event mogelijk:Bekijk alle partners

BrainsFirst
HRM Navigatie
Intelligence Group
LDC