Mobiel solliciteren-app Connectar vindt investeerders

Peter Boerman Op 31 januari 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1195x gelezen
Deel dit artikel:
Mobiel solliciteren-app Connectar vindt investeerders

Connectar, dat met een app ervoor zorgt dat werkgevers kandidaten kunnen bereiken op hun mobiel en kandidaten mobiel kunnen solliciteren, heeft een groep private investeerders gevonden.

Het jonge Rotterdamse bedrijf Connectar is naar eigen zeggen ‘het eerste verzamelplatform dat via een native app vacatures gaat aanbieden.’ Het bedrijf noemt ‘de jarenlange ervaring en het uitgebreide netwerk’ van de investeerders ‘een grote aanwinst’.

Knipsel

De oprichters Dian van Heijningen (27) en Luc de Vreede (29) kregen het idee exact 2 jaar geleden, toen zij beide als freelancer in de ICT weer eens op zoek moesten naar een nieuwe opdracht. Hierbij liepen zij tegen zoveel frustraties aan dat zij besloten er iets mee te doen.

Niet dezelfde ervaring

Hun grootste frustratie was dat je mobiel niet dezelfde sollicitatiebeleving hebt als op een desktop of laptop. ‘Best gek als je bedenkt dat uit marktonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werkenden graag mobiel zou willen en kunnen solliciteren. Ook niet weten waar je aan toe bent na je sollicitatie was één van de grootste ergernissen. Dit en nog veel meer is nu opgelost binnen Connectar’, aldus de oprichters.

Extra developers

Dankzij de investering kan het team nu worden uitgebreid met extra developers. Ook de lancering in februari wordt ermee gefinancierd.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners