BREAKING: Harver wordt overgenomen door Outmatch

Harver, een van de leidende partijen in recruitmenttechnologie in Nederland, wordt overgenomen door het Amerikaanse Outmatch. Samen willen ze het gebruik van moderne assessments nog sneller laten groeien.

Peter Boerman Op 11 mei 2021
Gem. leestijd 2 min 921x gelezen
Deel dit artikel:
BREAKING: Harver wordt overgenomen door Outmatch

De overname is bekend gemaakt door Chad Sowash, bekend van de Chad & Cheese podcast. Vrijdag zullen zij er in de uitzending ook nader op ingaan. Aanstaande donderdag zal ook een persbericht over de overname verschijnen.

Harver is voor Outmatch al de vierde parel aan de ketting.

Het is voor het in Dallas gevestigde Outmatch de zoveelste parel aan de ketting. In september haalde het bedrijf het nieuws met de overname van Launchpad, in oktober gevolgd door de overname van FurstPerson, en in november ook nog eens de overname van Checkster. Hiermee bouwt het bedrijf aan een ‘stack of assessment technology’, zoals een e-mail van CCO Zack Birkelbach laat zien, waar Chad & Cheese de hand op hebben gelegd.

Een van de kroonjuwelen

Harver geldt in Nederland wel als een van de kroonjuwelen van de vaderlandse recruitmenttechnologie. Het bedrijf, opgericht door Barend Raaff, maakte de laatste jaren een snelle groei door. Het bedrijf haalde ettelijke miljoenen op voor zijn ‘full suite candidate selection platform designed to enable innovative companies around the world to hire better, faster’. Vooral in volumerecruitment zijn er veel bedrijven die (succesvol) met de preselectietechnologie van het Amsterdamse bedrijf werken, maar ook voor de selectie van hoger opgeleiden zijn de assessments tegenwoordig veelgebruikt.

Harver opende de afgelopen jaren al kantoren in New York en Londen.

Het bedrijf had nog steeds een stevige basis in Nederland, maar sloeg de laatste jaren al aardig de vleugels uit. Zo werden onder meer kantoren geopend in New York en Londen. Het New Yorkse Insight Partners is een grote investeerder in het bedrijf. Bekende klanten zijn onder meer Netflix, Booking.com, Sitel Group en Heineken.

Outmatch

De match met OutMatch lijkt in die zin niet onlogisch. Het Amerikaanse bedrijf werkt ook aan data-driven assessmenttechnologie, en is net zo goed erop gericht selectieprocessen eerlijker en sneller te laten verlopen. Het bedrijf heeft een talentselectieplatform onder de naam Hiring Experience Stack, dat zowel assessments aanbiedt, naast referentiechecks en de mogelijkheid van videointerviews. Het biedt zijn platform aan als Software-as-a-service. Bijna 100 miljoen kandidaten en medewerkers hebben de technologie al gebruikt, zo’n 10 miljoen per jaar. Dit geeft OutMatch unieke inzichten in de totale beroepsbevolking in Amerika.

Later meer

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners