Home Employer branding Over eerlijke functieprofielen, of: waarom vertellen we niet ook wat minder leuk...

Over eerlijke functieprofielen, of: waarom vertellen we niet ook wat minder leuk is?

889 keer
0
honesty eerlijke functieprofielen

Niet alles is leuk in een baan. Waarom durven we dat niet wat vaker te benoemen in onze communicatie met de arbeidsmarkt, stelt Annelies Graafland. Bij Randstad is nu een begin gemaakt, met ‘eerlijke functieprofielen’.

You are so Dutch!”. Het is een opmerking die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg van expats en foreign vriendjes en vriendinnetjes. En ja. Dat ben ik. Heel Dutch. Don’t beat around the bush. Vertel mij gewoon waar het op staat en laat mij zien wat ik kan verwachten. Niets is voor mij vervelender dan een lovende recensie en een slechte ervaring achteraf.

Niets is vervelender dan een lovende recensie en een slechte ervaring achteraf

Hoe anders is dat vaak bij vakantiebestemmingen en vacatures? Dat het verwarmde zwembad uit de online advertentie toch de 18 graden niet te boven komt? Of dat ‘geen 9-tot-5-mentaliteit’ bij dat coole bedrijf betekent dat je ieder weekend moet werken?

Wat is de minst leuke dag van de week?

Bij Randstad willen we dat te lijf gaan. Op onze vernieuwde werkenbij-site hebben we daarom nu zogeheten ‘Eerlijke Functieprofielen’ opgenomen. De functieprofielen op deze site vertellen je precies welk percentage van je tijd je kwijt bent aan welke taak. Ze geven je zelfs een beeld van wat de leukste en de minst leuke dagen in je werkweek zijn! En daarom past Randstad bij mij. Simpel, eerlijk, eenvoudig.

Eerlijkheid voor alles

elsemiek bouwmeester eerlijke functieprofielenIk interviewde employer branding-specialist Elsemiek Bouwmeester (foto) over deze eerlijke functieprofielen. Het is voor haar klip en klaar, zegt ze. Voor haar gaat werken bij Randstad Groep Nederland niet om pracht en praal. Het gaat om een eerlijk beeld. Eerlijk over de ervaring die je nodig hebt. Eerlijk over wat we jou bieden. En eerlijk over het werk dat je gaat doen. Of het nu gaat om een functie van recruiter, intercedent, bidmanager, procesmanager of planner.

‘Heus niet elke dag fun and games

‘Ook mijn baan is niet elke dag fun and games’, stelt Bouwmeester. ‘Als er iets niet zo snel gaat als ik zou willen of als er een technisch probleem opduikt met de website… Dat zijn niet de momenten dat je mij lachend door de Randstad-gangen ziet lopen. En daar mogen we eerlijk over zijn!’

Alleen maar doen waar je goed in bent? Helaas. Elke dag een geweldige dag? een droom

‘Wij zijn ons bewust van het talent dat zich binnen onze organisatie bevindt. Waar onze mensen goed in zijn. Maar dat betekent ook dat deze talenten ook minder leuke werkzaamheden hebben. Alleen maar doen waar je goed in bent? Helaas. Alleen maar doen wat je niet leuk vindt? Ook niet waar. Iedere dag een geweldige dag? Dat is een droom. Wij vinden het belangrijk om deze kant ook te laten zien’, aldus Bouwmeester.

‘Stel ook voor een baan een ingrediëntenlijst op’

Volgens Bouwmeester moet je jezelf nooit beter voordoen dan je bent. Want het is heel belangrijk dat je als kandidaat weet waarvoor je kiest. De baan. De organisatie. De functie. ‘In een tijd dat iedereen de ingrediënten van producten in de supermarkt leest is het logisch om dezelfde ingrediëntenlijst op te stellen voor een baan.’

In elke baan heb je weleens te maken met werkzaamheden die je minder leuk vindt. ‘En dat je ook minder leuke dagen hebt binnen Randstad, dat is een feit.’

leukste dag intercedentVoorbeeld: werkenbijrandstad.nl/intercedent

leukste dag recruiterVoorbeeld: werkenbijrandstad.nl/recruiter

Heerlijk Helder Hollands. Want direct zijn we! En in Nederland moeten we zeker altijd wel iets te klagen hebben. Dus als je een Randstad-collega in de kroeg tegenkomt die begint te klagen? Logisch! Werken bij Randstad is net als het weer in Nederland. Dan weer te nat, dan weer te droog. Te koud, te heet of te saai. Maar verhuizen? Echt niet! Dus van baan wisselen? Not in a million years! Dat is werken bij Randstad. Niet meer, niet minder. Vooral helder en eerlijk.

annelies graafland randstad roerig jaar voor recruitersDit blog is geschreven door Annelies Graafland, projectmanager recruitment bij Randstad.

Lees haar eerdere blogs:

Of lees hier alles van Annelies.

Foto boven: het Chinese karakter voor ‘eerlijkheid’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here