Primeur: nu ook wervingsactie via crowdfunding

Peter Boerman Op 15 september 2016
Gem. leestijd 2 min 972x gelezen
Deel dit artikel:
Primeur: nu ook wervingsactie via crowdfunding

Veel crowdfunding gebruikt de massa om financiële middelen te werven. Nu is er ook een campagne die via crowdfunding probeert goede mensen te werven.

Het idee is van Achmea Investment Management (Achmea IM). De vermogensbeheerder heeft hiervoor een website in het leven geroepen, waarop de details van het project staan. De doorlooptijd van het ‘kickstart-project’ is een maand. In totaal worden via crowdfunding 35 nieuwe medewerkers gezocht. Die kunnen daarna gaan werken aan het totaal te beheren vermogen van 100 miljard euro.

crowdfunding achmea im werving

Salespitch

Sommigen spreken al van ‘start-up-washing’, de neiging van grote corporates om zich via hippe termen te associëren met alles wat jong, veelbelovend en start-up is. Hoe het ook zij, het is natuurlijk wel een opvallend idee van Achmea IM, dat in een video haar salespitch houdt voor potentiële kandidaten. Helemaal jong en start-up is het nou trouwens ook weer niet. De mensen die gezocht worden moeten het liefst namelijk wel een flinke stoot ervaring met zich meebrengen.

achmea-rogier-krens

Verder uitbouwen

Rogier Krens, directeur Vermogensbeheer (foto links): “We zoeken ervaren vermogensbeheerders om ons bedrijf verder uit te bouwen. Maar dan wel professionals die alles al hebben meegemaakt. Mensen die nu op zoek zijn naar iets anders en een frisse start willen maken. Van dat kaliber vermogensbeheerders ontvangen wij graag support voor onze kickstart.”

Salespitch

Het team van Achmea IM telt momenteel ruim 200 medewerkers. Krens: “We hebben het doel om in de top-3 van Nederlandse vermogensbeheerders te komen. Daarom zoeken we 35 nieuwe ambitieuze mensen.” Het ‘crowdfunding-project’ van Achmea IM loopt nog tot eind oktober 2016, dan moeten de mensen binnen zijn. Dat kan overigens nog best lastig worden, want wie op de button ‘Back this project‘ klikt, vindt voorlopig nog slechts 7 vacatures…

crowdfunding achmea im werving

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners