Safeguard Global wil nu ook Nederlandse bedrijven helpen internationaal te werven

Safeguard Global betreedt de Nederlandse markt. De expert in workforce management biedt bedrijven de technologie, lokale expertise en service om wereldwijd medewerkers te recruiten, aan te nemen en te betalen.

Peter Boerman Op 19 december 2022
Gem. leestijd 3 min 294x gelezen
Deel dit artikel:
Safeguard Global wil nu ook Nederlandse bedrijven helpen internationaal te werven

Safeguard Global betreedt vanaf vandaag officieel de Nederlandse markt. De expert in workforce management is er voor organisaties om HR slimmer en efficiënter in te richten, van recruitment en arbeidsovereenkomsten tot people analytics en personeelsmanagement. Het bedrijf biedt zijn klanten de technologie, lokale expertise en service om wereldwijd medewerkers te recruiten, aan te nemen en te betalen, ook zonder entiteit.

Met Safeguard Global kunnen organisaties in slechts 2 weken talent aannemen in meer dan 170 landen.

GEO, de employer of record-dienst van Safeguard Global, stelt organisaties in staat om in slechts twee weken talent aan te nemen in meer dan 170 internationale markten. Organisaties kunnen lokaal medewerkers aannemen en deze markten betreden zonder dat het nodig is om een lokale entiteit te vestigen in het betreffende land en zonder dat er per markt een lokale HR-partner is aangehaakt.

GEO

Met GEO kunnen organisaties:

  • teams aannemen in nieuwe landen, ook één specifiek persoon in één specifiek land;
  • werknemers betalen in hun lokale valuta;
  • voldoen aan alle lokale wet- en regelgeving;
  • teammanagement, in hun eigen land, taal en tijdzone.

Daarbij beschikt Safeguard Global over lokale marktdeskundigen, die organisaties begeleiden bij HR-uitdagingen die gepaard gaan met een wereldwijd personeelsbestand. ‘Er is een shift in de gedachtegang nodig’, zegt Lars Rademaker, die is aangeworven als country manager Nederland (foto boven). ‘De arbeidsmarkt is geen lokale markt; het is een wereldwijde markt. En dat hoeft niet complex te zijn.’

Lokale marktkennis

‘Veel organisaties doen al zaken over de landsgrens’, weet hij. ‘Als consument bestelt iedereen wel eens iets wat uit een ander land moet komen, maar als het gaat om workforce management ligt dat nu nog ingewikkelder. Als je talent uit een ander land aan je organisatie wilt binden, heb je te maken met lokale wetten, een andere cultuur, een andere taal en soms een andere valuta of tijdzone. Om alles goed te regelen en te zorgen dat je compliant bent met bijvoorbeeld belastingrecht en werknemerswetten, heb je lokale marktkennis nodig.’

‘Als organisatie wil je het beste talent aan je binden. Soms vind je dat niet in het land waar je gevestigd bent.’

Veel organisaties laten het werven over de grenzen en het bouwen aan een internationaal personeelsbestand daarom achterwege. Een gemiste kans, zegt hij. ‘Als organisatie wil je het beste talent aan je binden en soms vind je dat niet in het land waar je gevestigd bent. Daarbij raken bedrijven goede medewerkers kwijt als een werknemer naar het buitenland wil verhuizen. Dit zorgt namelijk voor een uitdaging qua compliancy met de lokale arbeidswetgeving, waardoor bedrijven dan vaak de keuze om een goede werknemer te laten gaan.’ En dat zou anders moeten, wil hij maar zeggen.

‘Nieuwe zakelijke kansen’

‘De afgelopen jaren hebben niet alleen bewezen dat een wereldwijde arbeidsmarkt waardevol is voor bedrijven – als ze bereid zijn om hun recruitment hierop aan te passen –, maar het zorgde ook voor een grote concurrentiestrijd om het beste talent’, vult Safeguard Global-CEO Bjorn Reynolds aan. ‘Onze ervaring is dat Nederlandse bedrijven goed begrijpen hoe krachtig die wereldwijde arbeidsmarkt kan zijn. Daarom willen we in het land aanwezig zijn, om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij hun uitbreiding naar nieuwe markten voor het vinden van talent én nieuwe zakelijke kansen.’

‘Onze ervaring is dat Nederlandse bedrijven goed begrijpen hoe krachtig die wereldwijde arbeidsmarkt kan zijn.’

Op dit moment, met een arbeidsmarkt waarop veel krapte heerst en een enorme trend om remote te werken, zitten veel bedrijven met de handen in het haar. Waar halen ze talent vandaan? Willen ze iemand aannemen over de grenzen, komt daar een enorme rompslomp aan administratie bij kijken en heb je te maken met lokale arbeidswetgeving en belastingwetten. Hetzelfde geldt voor medewerkers die het jaar rond remote willen werken, ook daar zitten veel haken en ogen aan. Maar is dat niet enorm ouderwets, vraagt Rademaker zich af? ‘Het doel van Safeguard Global is: Let every company hire anyone, anywhere. Ook Nederland moet daaraan geloven!’

Meer over wereldwijd werven?

Op 14 februari 2023 organiseert Werf&, samen met Intelligence Group en Decisio, het allereerste Congres over de Internationalisering van de Arbeidsmarkt ooit in Nederland. Daar komt onder meer aan de orde wat de populairste beroepen zijn voor kenniswerkers en hoe aantrekkelijk Nederland eigenlijk is voor werkzoekenden over de grens. Meer weten? Kijk hier.

Congres Internationalisering

migratie en internationalisering

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners