Seminar Agile Recruitment

Donderdag 14 maart 2019

Profiteer t/m 31 januari 2019 van € 100,- Super Early Bird korting

DE TOEKOMST VAN RECRUITMENT IS AGILE

Als er één vak is waarbij je per definitie wendbaar en flexibel moet zijn, is het wel recruitment. Als recruiter moet je kunnen schakelen tussen vele vacatures, kandidaten, hiring managers, contractvormen (vast/flex), het intrekken van vacatures of juist het extra werven van mensen. Deze vorm van ‘brandjes blussen’ bedoelen we niet met Agile Recruitment. Agile Recruitment is een strategische keuze om recruitment wendbaar, flexibel en vooral effectief in te richten. Als recruiter ga je juist minder brandjes blussen en met je recruitment-team en stakeholders (hiring managers, kandidaten, bureaus, e.d.) vooral voorkomen dat er brand ontstaat of dat de brand uitslaat.

INFORMATIE

Agile Recruitment is een organisatievorm om recruitment, samen met alle stakeholders, naar een hoger plan te trekken om zodoende wendbaar en flexibel mee te kunnen bewegen met de veranderende vraag vanuit de organisatie en het veranderende aanbod van kandidaten. Hun wensen, eisen en oriëntatiegedrag zijn net zo veranderbaar als de vraag van hiring managers.

Tijdens dit Werf& Breaking Seminar staan we stil bij de basis van agile, maar ook bij andere termen die veelvuldig gebruikt worden, zoals lean, kaizen, scrum, black belt en andere organisatievormen om beter, effectiever, leuker en succesvoller te werven. Deze vormen van samenwerken en beter worden, zijn de basisvormen van future proof recruitment.

Naast de theorie, zijn er meerdere sprekers uit de agile recruitment die vanuit hun praktijk en ervaring o.a. bij Philips en KPN ICT Consulting de deelnemers gaan meenemen in hun aanpak. Wat zijn de pro’s en de con’s? Aan de hand van discussie, vragen, cases, voorbeelden en tech gaan we tijdens dit Werf& Breaking Seminar Agile Recruitment ontdekken.

PROGRAMMA

Het seminar begint om 11.45 uur met een inlooplunch. De opening is om 12.30 uur. Om 16.30 uur wordt het seminar afgerond.

Opening door de dagvoorzitter Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group
Intelligence Group is de laatste vier jaar veranderd van een onderzoeksbureau naar een data & tech bedrijf op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Flexibel en wendbaar, met stand-ups, roadmaps en andere vormen van samenwerking met interne en externe partners. Naast concrete voorbeelden en de laatste data uit de markt, zal Geert-Jan Waasdorp de dag in goede banen leiden.

Shahira Othman, Manager Recruitment @ KPN ICT Consulting
Shahira neemt ons mee in een klein stukje theorie van Agile Recruitment. Wat is Agile Recruitment, waar komen de termen agile, lean en alle andere termen vandaan? Wat zijn de kaders die je moet kennen en beheersen om verder te gaan?
Shahira kwam zonder recruitment-ervaring bij KPN ICT Consulting en heeft binnen twee jaar haar team toonaangevend gemaakt op gebied van recruitment, verwachtingsmanagement, agile werken, flexibiliteit en natuurlijk effectiviteit. Het blijft wel gaan om het maken van hires!

Case
Wordt later bekend gemaakt.

Break

Marieke Por, Global Recruitment- en Employer Brand Manager
Marieke Por, nu werkzaam bij Boskalis, neemt ons mee naar de projecten die zij bij Philips heeft gedaan op gebied van Lean Recruitment. Hier heeft zij verschillende – op kandidaat gerichte – continuous improvement trajecten gedraaid. Hoe kunnen we continue de kandidaat-beleving en het sollicitatieproces van de kandidaat verbeteren?
Marieke neemt ons mee in haar projectervaringen om recruitment processen te optimaliseren gericht op sollicitanten, kandidaten en de hiring manager. Termen die we gaan horen zijn; Value stream mapping, meten en wachttijd reductie. Wat is van toegevoegde waarde van verschillende processtappen? Het percentage first time right. En hoe krijg je alles meetbaar; zeker als er nu nog niets is?

Case
Wordt later bekend gemaakt.

Afronding en einde

SPREKERS

Shahira Othman

15 jaar geleden begon Shahira Othman haar carrière bij Renault als Consultant. In de jaren daarna heeft zij de overstap gemaakt naar KPN en diverse managementrollen vervuld. Shahira heeft ruime ervaring in business management met een mix van consultancy, communicatie, recruitment en sales.

Twee jaar geleden is zij nieuw in het recruitment vak getreden. In korte tijd heeft zij het vak eigen weten te maken door vakinhoudelijke kennis, ervaringen van haar team en het omarmen van agile werken.

In de extreem uitdagende markt waarbij ICT-professionals zeer schaars zijn, heeft zij de verantwoordelijkheid om het maximale uit haar team te halen om de beste resultaten te behalen. Dit doet zij door mensen in hun kracht te zetten, waarbij de mens altijd centraal staat.

Succes-ingrediënten zijn: continuous improvement, goede arbeidsmarktcommunicatie, data gedreven en agile werken. En: het goede van klassiek management omarmen.

Marieke Por

Gepassioneerd over alle onderwerpen die met recruitment (marketing) en Employer Branding te maken hebben. Het is inspirerend om de trots en ervaringen van je eigen collega’s te mogen vertalen in programma’s en campagnes. Gedreven door een continue nieuwsgierigheid naar alle ontwikkelingen op het speelveld dat de arbeidsmarkt heet. Marieke is altijd op zoek naar ideeën/manieren die vernieuwing kunnen brengen in alledaagse activiteiten. Het is nooit klaar.

Binnen Philips is Marieke 10 jaar werkzaam geweest in zowel nationale, als internationale recruitment (marketing) rollen, waarvan de laatste anderhalf jaar als Global Project & Program Manager, waarbij procesoptimalisatie vanuit candidate experience-perspectief centraal stond.

Sinds maart 2018 is Marieke als Manager Talent Sourcing & Development bij Boskalis verantwoordelijk voor de werving, selectie, onboarding en talent development. 

  • Donderdag 14 maart 2019
  • 11.45 – 16.30 uur
  • Utrecht
  • In 1 middag op de hoogte
  • Verschillende experts aan het woord

Investering

De investering voor dit event is € 395,- per persoon, maar als je je aanmeldt vóór 1 februari 2019 profiteer je van € 100,- Super Early Bird korting en betaal je € 295,-. Dit is inclusief inlooplunch, tussendoortjes, drankjes en na afloop de digitale handout (pdf) van de beschikbaar gestelde presentaties. Tarief is exclusief 21% btw.

Inschrijven

Wil jij deelnemen aan dit seminar, waarin je leert hoe je je recruitment wendbaar, flexibel en effectief kunt inrichten?
Schrijf je dan direct in en noteer donderdag 14 maart 2019 in jouw agenda!

Locatie

De exacte locatie van Seminar Agile Recruitment is nog niet bekend.

Privacy verklaring

Werf-en.nl gaat zorgvuldig om met uw privacy om op deze website. Lees meer hierover in onze privacy verklaring. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor verwerking van uw informatie aan te passen.

Privacy verklaring | Verberg deze balk
Privacy instellingen