SkillsCV haalt in een eerste ronde 2 miljoen euro op

De Rotterdamse HR-techstart-up SkillsCV heeft in een eerste ronde 2 miljoen euro opgehaald bij investeerders om gelijke kansen te bevorderen via skills based matching.

 

Redactie Op 18 maart 2022
Gem. leestijd 3 min 2040x gelezen
Deel dit artikel:
SkillsCV haalt in een eerste ronde 2 miljoen euro op

De investeerders van het bedrag voor SkillsCV bestaan uit bedrijven uit de arbeidsbemiddeling, techondernemers en het venture capital-fonds 4impact, naast de initiële investeerders Intelligence Group en de oprichters van Westerduin Uitzendbureau.

De investering wordt onder meer ingezet voor het uitbreiden van het team.

De investering wordt ingezet voor de lancering van de app, integratie met overheden, gemeenten, scholen en recruiters en het uitbreiden van het team.

Transitie naar nieuwe arbeidsmarkt

SkillsCV gaat een belangrijke rol spelen in de transitie naar de nieuwe arbeidsmarkt. Die arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills, niet om diploma’s. Het ontwikkelen van skills én het matchen van mens en werk op basis van skills moet centraal komen te staan om ‘mismatches’ tegen te gaan.

Die arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills, niet om diploma’s.

SkillsCV zegt de eerste praktische arbeidsmarkttoepassing te zijn op het gebied van skills matching om banen en stages te vinden. De app zet alle vacatures van werkgevers en bemiddelaars om in een set van skills en opleidingen. Aan de andere kant worden de ervaringen van kandidaten omgezet in vaardigheden om een persoonlijk SkillsCV te creëren. Daarmee worden de persoonlijke SkillsCV’s gematcht met alle beschikbare openstaande vacatures in Nederland. Elk cv wordt hierbij op dezelfde manier opgebouwd, waardoor je bias meer uitsluit. Alle sollicitaties en matches zijn by default anoniem, zodat de match puur en alleen op skills kan plaatsvinden.

Privacy first

De technologie wordt gecombineerd met verschillende eisen die passen bij de arbeidsmarktvraagstukken uit dit decennium, zoals privacy first, mobile, one click application, kandidaat centraal en transparantie. Dit gecombineerd met toegang tot alle (bij)banen en stages in Nederland moet resulteren in een breed toegankelijke arbeidsmarkt met een reductie aan bias en ongelijkheid voor baanzoekers.

‘Wij zijn zeer blij met het brede enthousiasme dat we bij investeerders aantroffen.’

‘Wij zijn zeer verheugd met het brede enthousiasme dat wij bij investeerders hebben aangetroffen om de arbeidsmarkt eerlijker en transparanter te maken. Met inhoudelijk sterk betrokken aandeelhouders hebben wij een lot uit de loterij gekregen om onze droom waar te maken’, aldus Maarten Westerduin CEO van SkillsCV.

‘De traditionele manier van selecteren creëert ongelijke kansen.’

Pauline Wink, partner bij 4impact: ‘Investeren in gelijke kansen en inclusieve werkgelegenheid zijn belangrijke investeringsthema’s voor ons. De traditionele manier van selectie op basis van achtergrond, opleiding en ervaring werkt beperkend en creëert ongelijke kansen. SkillsCV staat voor verandering. We zijn erg onder de indruk van het ervaren en ondernemende team, hun visie, ambitie en hun aanpak en kijken uit naar onze samenwerking.’

De baan die je bent

SkillsCV maakt op 4 april haar soft launch in twee regio’s in Nederland samen met 16 (middel)grote arbeidsbemiddelaars. Dat is goed voor ongeveer 1 op de 7 vacatures in Nederland. Na de zomer zal de landelijke launch plaatsvinden. Daarbij heeft SkillsCV de ambitie om binnen een jaar door te groeien naar een half miljoen gebruikers.

SkillsCV maakt op 4 april haar soft launch in twee regio’s in Nederland.

Naast arbeidsbemiddelaars richt SkillsCV zich op overheden, onderwijs (ROC’s en HBO instellingen) en gemeenten. De app wil alle banen, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk in Nederland op een gelijke en makkelijke manier ontsluiten. Zo krijgt elke (bij)baanzoeker een gelijk uitgangspunt op de arbeidsmarkt. Daarbij zijn skills de taal waarop de matching plaatsvindt, en de gebruiker ‘de baan vindt die hij is’.

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners