Supermarktketen Dirk laat kandidaten nu ook solliciteren met een TikTok-video

Een standaard sollicitatiebrief? Veel te old skool, denken ze bij supermarktketen Dirk. Kandidaten voor een management-traineeship kunnen er sinds vandaag dan ook solliciteren met een TikTok-video.

Peter Boerman Op 24 september 2020 Gem. leestijd 3 min766x gelezen
Deel dit artikel:
Supermarktketen Dirk laat kandidaten nu ook solliciteren met een TikTok-video

Wordt TikTok het volgende recruitmentkanaal, zo vroeg deze site zich al in januari af. En jawel, hoor, langzaam lijkt het die kant op te bewegen. De nog steeds snelgroeiende app (nu al rond de 4,5 miljoen gebruikers in Nederland) wordt door steeds meer organisaties ontdekt vanwege de wervingsmogelijkheden. Nieuwste loot aan de stam is supermarktketen Dirk, dat kandidaten voor een traineeship ermee wil laten solliciteren.

Steeds meer werkgevers ontdekken TikTok vanwege de wervingsmogelijkheden.

Alle potentiële ‘Dirkteuren’ van de toekomst krijgen een oproep via TikTok om zich te melden. Die oproep wordt gedaan door de huidige directeur Marcel Huizing. Hij roept via sociale media als TikTok, Instagram en LinkedIn iedereen die geïnteresseerd is in een traineeship voor afdelingsmanagers op om door te klikken naar werkenbijdirk. Om via een TikTok-video te solliciteren, moet je eerst DIRK volgen op TikTok en vervolgens de hashtag #DIRKteur toevoegen aan je video. Daarnaast kun je als sollicitant ook op die site je cv uploaden én je TikTok-linkje erbij plaatsen. En natuurlijk kun je ook nog steeds solliciteren met alleen een goede motivatie en cv.

@dirksupermarktenDirk zoekt Dirkteur van de toekomst. Solliciteer via Tiktok met ##Dirkteur op het Afdelingsmanager Traineeship. ##dirkvandenbroek ##chooseyourcharacter

♬ origineel geluid – Dirk van den Broek

Tijd om stappen te maken

Huidig Dirk-directeur Huizing: ‘Steeds meer van onze potentiële kandidaten zijn online te vinden. Daarom vonden wij het ook tijd om daar stappen te maken. We zijn tenslotte op zoek naar de ‘Dirkteur van de toekomst’! Door TikTok als presentatie-tool te gebruiken geven we de kandidaten nog meer opties om zich, voorafgaand aan een gesprek, zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten zien.’

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Floyd & Hamilton
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Backoffice
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency