Textkernel nu voor 100% in handen van CareerBuilder

Peter Boerman Op 23 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 1367x gelezen
Deel dit artikel:
Textkernel nu voor 100% in handen van CareerBuilder

Textkernel-oprichter en CEO Jakub Zavrel en CCO Gerard Mulder hebben hun aandelen in het bedrijf overgedaan aan CareerBuilder. Daarmee is het Amerikaanse bedrijf nu voor de volle 100 procent eigenaar van het Nederlandse recruitmentsoftwarebedrijf.

Textkernel is vooral bekend als leverancier van semantische zoektechnologie. Hun product Jobfeed telt alle vacatures op internet en distilleert daar trends uit, hun andere producten zorgen er onder meer voor dat je snel de data uit cv’s kunt lezen en vergelijken, dat je met semantische analyse de beste kandidaten uit je eigen database kunt vinden en dat je de kwalificaties van kandidaten snel en goed kunt matchen aan het gevraagde profiel.

irina careerbuilder textkernelDeel van de strategie

CareerBuilder had in 2015 al een meerderheidsaandeel in het bedrijf genomen. Producten van Textkernel waren ook al verwerkt in het Talent Discovery-platform van CareerBuilder. Nu verwerft het dus ook de andere aandelen in – naar eigen zeggen: ‘de wereldleider in AI, ML en semantische technologie om mensen aan banen te koppelen’. ‘De acquisitie van Textkernel en onze diepere investeringen in AI zijn deel van onze strategie om de meest geavanceerde oplossing te kunnen bieden’, aldus CareerBuilder-ceo Irina Novoselsky (foto).

Meer dan 200 data scientists

Mede dankzij de overname van Textkernel werken bij het Amerikaanse bedrijf momenteel meer dan 200 data scientists, engineers en specialisten. Zij focussen zich op ‘machine learning om op een intelligente, precieze en efficiënte manier banen en bedrijven te koppelen aan kandidaten’. De overname van Textkernel valt onder wat CareerBuilder noemt ‘additional investment and significant developments in artificial intelligence (AI) and machine learning (ML) to deliver next generation products and services that employers and staffing agencies need to meet their recruiting and business goals.’

gerard mulder textkernelDe kloof overbruggen

‘In onze 25 jaar ervaring hebben we geleerd dat recruiters de ene taal spreken en kandidaten een andere. We willen technologieën bouwen en implementeren om die kloof te overbruggen, en zo elke fase in het recruitmentproces te verbeteren’, aldus Novoselsky. ‘Onze teams zijn nu al hard aan het werk om next generation-technologie en tools te maken die gekwalificeerde kandidaten sneller en makkelijker naar banen brengen, zelfs in de krappe arbeidsmarkt waar we momenteel in zitten.’

Lees hier wat Zavrel en Mulder (foto rechts) gaan doen nu ze hun resterende aandelen hebben verkocht.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners