Assessment-ontwikkelaar The Selection Lab haalt 1,25 miljoen op

Assessment-ontwikkelaar The Selection Lab heeft 1,25 miljoen euro opgehaald in een recente investeringsronde, die werd geleid door Borski Fund en vergezeld door de huidige investeerder Arches Capital. 

Peter Boerman Op 11 oktober 2023
Gem. leestijd 3 min 70x gelezen
Deel dit artikel:
Assessment-ontwikkelaar The Selection Lab haalt 1,25 miljoen op

Volgens The Selection Lab geeft de recente investeringsronde een mooie weerslag van de toenemende interesse van investeerders en de vraag vanuit de markt naar gebruiksvriendelijke assessment software. The Selection Lab werd opgericht door het echtpaar Lotte Welten (CEO) en Joeri Everaers (COO), en bijgestaan door Jordi Wippert (CTO). Naar hun zeggen zijn ze er met The Selection Lab in geslaagd om de problemen te doorbreken van complexiteit, prijs en slechte gebruikerservaring, die objectieve selectiemethodes van sollicitanten blijven tegenwerken.

The Selection Lab-oprichters Joeri Everaers (COO), Lotte Welten (CEO), en Jordi Wippert (CTO).
The Selection Lab-oprichters Joeri Everaers (COO), Lotte Welten (CEO), en Jordi Wippert (CTO).

‘Met deze investering zijn we een stap dichter bij het revolutioneren van het selectieproces.’

De door The Selection Lab ontwikkelde software is eenvoudig te gebruiken zonder HR-ervaring, kan geïntegreerd worden met andere HR-software en maakt enkel gebruik van wetenschappelijk gevalideerde tests, aldus Everaers. ‘Een slimme datalaag biedt een objectieve manier om de soft skills van kandidaten te analyseren. Met deze laag kunnen recruiters de profielen van kandidaten vergelijken met verschillende groepen, zoals andere sollicitanten of best presterende werknemers.’

Van 30 naar 180 klanten

Sinds de oprichting in 2018 is The Selection Lab hard gegroeid. Zo is het klantenbestand in de afgelopen 2 jaar uitgebreid van 30 naar meer dan 180. De nieuwe investering zal ingezet worden voor het uitbreiden van het team en het uitbreiden van de marketing. ‘Dankzij onze samenwerking met Borski kunnen we niet alleen onze omzet verder laten groeien, maar ook onze impact verdubbelen’, aldus Everaers.

Het team van The Selection Lab

Sinds de oprichting in 2018 is The Selection Lab hard gegroeid.

‘Investeren in The Selection Lab benadrukt onze visie op de toekomst van werving – een die objectiviteit, inclusiviteit en een eerlijk proces vooropstelt om ervoor te zorgen dat organisaties met vertrouwen de beste kandidaten voor hun succes kunnen kiezen’, aldus Laura Rooseboom, Partner bij Borski Fund. ‘Dit sluit aan bij onze kernwaarden van innovatie, diversiteit en het streven naar uitmuntendheid bij het vinden van de juiste mensen voor organisaties.’

Gebouwd vanuit overtuiging

Het Selection Lab is gebouwd vanuit de overtuiging dat het objectief matchen van de juiste mensen met de juiste functies door middel van skills-based hiring levens, organisaties en zelfs de maatschappij als geheel verandert. ‘Met deze investering zijn we een stap dichter bij het revolutioneren van het selectieproces van werknemers – door het objectiever, professioneler en meer gericht op de soft skills die er echt toe doen te maken’, voegt CEO Lotte Welten toe. ‘Samen zullen we herdefiniëren wat het betekent om ‘de juiste fit’ te zijn en tegelijkertijd diversiteit stimuleren.’

Om deze volgende stap te vieren, biedt The Selection Lab een gratis periode van 3 maanden aan voor alle nieuwe klanten die zich in oktober 2023 aanmelden.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners