Da’s boffen: mogen solliciteren in een Oger-pak

Peter Boerman Op 09 juni 2016
Gem. leestijd 2 min 1759x gelezen
Deel dit artikel:
Da’s boffen: mogen solliciteren in een Oger-pak

Ook werklozen kunnen nu op een sollicitatie goed voor de dag komen, dankzij een donatie van 2.000 outfits van pakkenkoning Oger aan de stichting Dress For Success.

‘Pakkenkoning laat bijstandsgerechtigden delen in zakelijk succes’ kopt het persbericht waarin het nieuws bekend wordt gemaakt. Oger heeft twee goede jaren achter de rug, en brand director (en tevens zoon van de oprichter) Sander Lusink zegt daarom: “We willen wat terugdoen voor de samenleving, óók voor mensen die nog niet onze klanten zijn.”

Met Italiaanse snit

De modespecialist Oger doneert de zakelijke outfits met Italiaanse snit, zowel voor mannen als vrouwen, aan de stichting Dress for Success, een keten met 10 ‘winkels’,  waar werkzoekenden door vrijwillige stylisten kleding aangemeten kunnen krijgen om hen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen bij een sollicitatie.

Verkoopwaarde: 300.000 euro

De gezamenlijke verkoopwaarde van de pakken loopt op tot zo’n 300 duizend euro, aldus Oger. Lusink: “Door 2.000 items te schenken, kunnen we mensen verder helpen die zelf onvoldoende financiële middelen hebben om zich passend te kleden voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek.”

dress for success en oger

Succesvol kleden

Oger koos voor Dress for Success omdat ook zij volgens Lusink mensen succesvol willen kleden. “Door onze kleding te dragen, geven wij mensen het gevoel dat ze 1-0 voorstaan. Dat gevoel is belangrijk tijdens sollicitaties en datzelfde gevoel willen wij ook onze klanten dagelijks meegeven. Want, zoals Oger Lusink al zei toen hij 25 jaar geleden begon: ‘Passende kleding en een representatief uiterlijk onderschrijven je eigen persoonlijkheid en vergroten je carrièrekansen’.”

Zelfverzekerd het gesprek in

Manager Corina Koekenbier van vrijwilligersorganisatie Dress for Succes zegt “enorm blij” te zijn met de schenking van Oger: “Bij een sollicitatiegesprek of zakelijk gesprek is een eerste indruk enorm belangrijk en dat begint bij je kleding. Als je er goed uitziet, voel je je goed, heb je meer zelfvertrouwen en dat straal je uit. Dat vergroot weer de kans op succes. De kleding van Oger is van goede kwaliteit en zit perfect. Dat gaat onze bijstandsgerechtigde werkzoekenden zeker die extra boost geven.”

Foto’s: werkzoekenden die bij Dress for Success een pak krijgen aangemeten

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners