Woordenboek amc en recruitment

Martijn Hemminga Op 27 april 2010 Gem. leestijd 2 min2180x gelezen
Deel dit artikel:

Vandaag is het woordenboek ‘Wervingswoorden’ verspreid en de nieuwe site Wervingswoorden.nl gelanceerd. Een boek en site met de definities van bijna 650 termen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Het woordenboek wordt in een totale oplage van 10.000 stuks verspreid.

Vakgebied in ontwikkeling
Arbeidsmarktcommunicatie en werving zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwassen vakgebieden. Vakgebieden die een stormachtige ontwikkeling doormaken onder andere vanwege de vergrijzing, de enorme tekorten aan gekwalificeerd personeel en verschuivingen tussen nieuwe en oude media. Deze ontwikkelingen zorgen ook voor de introductie van nieuwe (veel gebruikte) termen binnen het vakgebied. Variërend van social media tot en met bouncing.

Wervingswoorden wordt verspreid onder lezers van Werf& en de relaties van de dragers van dit initiatief: Persgroep Banen en AMC Academie. Beide partijen willen met het boek en de site Wervingswoorden.nl het vakgebied weer een stap verder helpen door alle jargon te verzamelen en daarmee nieuwe helderheid te creëren in de versnippering en intransparantie binnen het vakgebied.

“Bij het verzamelen en samenstellen van de woordenlijst heeft het ons verbaasd hoeveel relevante woorden er zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment” aldus Wouter van der Meulen , directeur van de Persgroep Banen. “Ook was het zorgelijk om te constateren dat er nauwelijks definities van de verschillende begrippen te vinden zijn en dat er een wildgroei is aan nieuwe begrippen. Al met al reden genoeg om hieraan een bijdrage te willen leveren.”

Meer dan 650 woorden
Het vakgebied kent absoluut meer dan 650 aanverwante begrippen. In deze eerste versie van Wervingswoorden is getracht om zo volledig mogelijk te zijn met relevante woorden en definities. “Dat er woorden zullen ontbreken is zeker. Het is nagenoeg onmogelijk om meteen volledig te zijn. Niet in woorden en ook niet met de daaraan gekoppelde definities” aldus Martijn Hemminga, van AMC Academie. “Lezers van het boek en bezoekers van de site kunnen via Wervingswoorden.nl woorden toevoegen en suggesties maken voor definities waardoor de volgende editie completer en beter kan worden.”

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency