Zéér zomerse terugblik op allereerste Festival ‘Recruitment in de zon’

Het allereerste festival ‘Recruitment in de Zon’ vond dinsdag plaats in een wel héél zonnige ambiance. De temperaturen liepen soms hoog op, maar na afloop overheerste vooral de positieve vibe. ‘Volgend jaar weer!’

Peter Boerman Op 28 augustus 2019
Gem. leestijd 5 min 655x gelezen
Deel dit artikel:
Zéér zomerse terugblik op allereerste Festival ‘Recruitment in de zon’

Het was op het Rotterdamse terrein Weelde op 27 augustus soms broeien van de hitte. Maar de gezellig relaxte sfeer, de ijsjes en de prachtige, inspirerende locatie maakte veel goed voor de allereerste editie van het festival ‘Recruitment in de zon’. Soms in oude stallen, maar vaak ook gewoon buiten, deden ruim 150 bezoekers actuele kennis op, uit het programma dat was samengesteld door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie (in samenwerking met Werf&). Hieronder een korte foto-impressie.

Een echte festivalsfeer

Wim Thielemans was helemaal uit België gekomen, om zijn bijzondere kijk op betere sollicitatiegesprekken nog eens met het Nederlandse publiek te delen.

Buiten legde Liesbeth Gouda uit hoe je ook als recruiter aan je personal brand kunt werken (en wat een flamingo daarmee van doen heeft…).

Voor Edwin Vlems was het de eerste keer in zijn leven dat hij in korte broek presenteerde. Het maakte zijn verhaal over ‘inbound recruitment’ er zeker niet minder om.

Bij gecertificeerd yoga-lerares én recruitmenttrainer Ellen van Dieren konden de bezoekers terecht voor een stukje lichamelijke ontspanning.

Maar ook buiten de yoga-les was er af en toe ruimte om lekker ontspannen met elkaar van gedachten te wisselen…

Zo net na de zomer is het natuurlijk ook een mooi moment om weer eens met iedereen bij te praten. En wat helpt daar beter bij dan een divers samengesteld festival?

Monique de Jong liep samen met haar toehoorders door alle stappen van de Candidate Journey heen, en liet met mooie voorbeelden zien hoe ze daar bij verschillende werkgevers op inspeelt.

Oude tijden herbeleven

Ronald van Driel en Peer Goudsmit lieten de oude tijden van Martin Brozius herleven. Hoe groot is het verloop in je organisatie? En hoeveel vacatures heb je dan per jaar? A, B of C? Rèèèn… je rot!

Peer Goudsmit legt tegelijk nog één keer uit waarom de vacature-intake volgens hem zo belangrijk is en nóóit vergeten mag worden.

Marion de Vries had disruptie als onderwerp gekozen en riep haar gehoor op eens wat vaker te breken met conventies. Als je durft…

Carerix’ Bo Stevens leidde samen met Nicol Tadema de bezoekers rond in de wondere wereld van Google for Jobs.

Inge Vuik (Intelligence Group) vertelde – aanvankelijk nog zonder ventilator aan – hoe je kandidaten kunt verrassen in je proces, en zo de concurrentie kunt voorblijven.

Met letterlijke workshops

Het begrip ‘workshop’ was op dit festival eindelijk zo af en toe weer eens letterlijk genomen. En dat ondanks de hitte!

Martijn Hemminga in actie, in een sessie over de balans tussen robot en recruiter: wie gaat er uiteindelijk bepalen wie jouw volgende werknemer wordt?

Suzanne van Triest wist ondertussen de luisteraars buiten te boeien met haar leuke praktijkvoorbeelden van strategische employer branding.

Ook aan de inwendige mens was gelukkig gedacht. Een flinke rij voor de lunch, in de brandende zon, maar de kwaliteit van de catering maakte gelukkig veel goed.

festival recruitment in de zon

Heleen Stoevelaar liet vervolgens haar publiek ook stevig zweten, maar opende ook heel wat ogen met haar verhaal over het belang van referral, en daarbij ook een aantal verrassende tips over hoe je dat dus vooral níet moet aanpakken.

festival recruitment in de zon

Gözde Yilmaz, de ‘vloggende IT-recruiter’, had aan het begin van de dag nog wat technische problemen, maar kreeg gelukkig later nog een keer de kans om haar verhaal over het belang van video nog eens goed onder de aandacht te brengen.

festival recruitment in de zon

Het zonnigste festival in recruitment ooit

De setting mocht ongedwongen zijn, de interesse en de leergierigheid was er zeker niet minder om. festival recruitment in de zon

Uw verslaggever mocht tot twee keer toe uitleggen wat in zijn ogen nu een goed blog maakt. Belangrijkste boodschap: niet te veel overleggen, maar gewoon beginnen. Dan leer je het snelst.

festival recruitment in de zon

Mees van Velzen (MrWork) speelde in Rotterdam een thuiswedstrijd. Zijn verhaal over ‘de Gouden Eeuw van Recruitment’ ging er overigens ook goed in bij het grote aantal aanwezigen.

festival recruitment in de zon

Een zonnige dag, dat was dit festival, voor iedereen… Zeer waarschijnlijk het zonnigste festival in de wereld van recruitment óóit.

festival recruitment in de zon

En dat op een – het mag gezegd – heel bijzondere festivallocatie.

Dus rest maar één conclusie: op naar volgend jaar!

festival recruitment in de zon

Lees ook:

fotografie: Jannike Huisman (Intelligence Group)

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners