Seminar Agile recruitment

De toekomst van recruitment is agile

Als er één vak is waarbij je per definitie wendbaar en flexibel moet zijn, is het wel recruitment. Als recruiter moet je kunnen schakelen tussen vele vacatures, kandidaten, hiringmanagers, contractvormen (vast/flex), het intrekken van vacatures of juist het extra werven van mensen. Deze vorm van ‘brandjes blussen’ bedoelen we niet met Agile Recruitment. Agile Recruitment is een strategische keuze om recruitment wendbaar, flexibel en vooral effectief in te richten. Als recruiter ga je juist minder brandjes blussen en met je recruitment team en stakeholders (hiringmanagers, kandidaten, bureaus e.d.) vooral voorkomen dat er brand ontstaat of dat de brand uitslaat.

Agile recruitment is een organisatievorm om recruitment, samen met alle stakeholders, naar een hoger plan te trekken om wendbaar en flexibel mee te kunnen bewegen met de veranderende vraag vanuit de organisatie en het veranderende aanbod van kandidaten. Hun wensen, eisen en oriëntatiegedrag zijn net zo veranderbaar als de vraag van hiringmanagers…

Tijdens dit Werf& breaking seminar gaan we stil staan bij de basis van agile, maar ook bij andere termen die veelvuldig gebruikt worden, zoals lean, kaizen, scrum, black belt en andere organisatievormen om beter, effectiever, leuker en succesvoller te werven. Deze vormen van samenwerken en beter worden, zijn de basisvormen van future proof recruitment.