Pollen Street neemt meerderheidsbelang in Assessio

Pollen Street maakt vandaag bekend dat zij een meerderheidsbelang hebben verworven in Assessio. Met de nieuwe investering wil het assessmentbedrijf uitgroeien tot de grootste in zijn soort in Europa.

Peter Boerman Op 24 augustus 2023
Gem. leestijd 2 min 93x gelezen
Deel dit artikel:
Pollen Street neemt meerderheidsbelang in Assessio

Oorspronkelijk opgericht in 1954 als psychologisch onderzoeksinstituut, heeft Assessio zich in de loop der jaren getransformeerd tot een schaalbaar technologieplatform dat gestandaardiseerde, datagestuurde inzichten biedt voor werving en talentontwikkeling aan een breed scala aan bedrijven en organisaties. De klanten variëren van kleine adviesbureaus tot internationale ondernemingen, van financiële dienstverleners tot gemeenten. In Nederland is het bedrijf onder meer bekend door de overname van eelloo bijna 2 jaar geleden.

Assessio helpt klanten bij selectie op basis van gedrag, persoonlijkheid, culturele fit, leervermogen en meer.

Assessio heeft een wetenschappelijke achtergrond, en ondersteunt klanten bij het aannemen van talent op basis van potentieel (gedrag, persoonlijkheid, culturele fit, leervermogen en meer). Met eigen technologie en een SaaS-aanbod (software-as-a-service) heeft Assessio marktaandeel veroverd in de kernmarkten Nederland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. De investering in Assessio vormt het meest recente hoofdstuk in de reeks Pollen Street-investeringen in softwarebedrijven die zich richten op de financiële dienstverleningssector, zoals Aryza, Proactis en Pacific Fund Systems.

Uitbreiding binnen Europa

Met de investering van Pollen Street wil Assessio verder uitbreiden binnen heel Europa. De investering zal worden ingezet voor fusies en overnames en organische groei, evenals voor de voortdurende ontwikkeling van Assessio’s eigen technologie. Het huidige managementteam van Assessio, bestaande uit Johan Masironi (foto boven), Evelien Schram, Peter Tjernström en Staffan Landberg, zal de leiding blijven houden, met gebruikmaking van de expertise van Pollen Street op het gebied van groeiversnelling en internationalisering.

De investering zal worden ingezet voor fusies en overnames en organische groei.

De afronding van de transactie wordt verwacht in de komende weken. Assessio-CEO Johan Masironi: ‘We zijn blij om de investering van Pollen Street aan te kondigen. De substantiële investering en voortdurende professionele en financiële steun van Pollen Street stellen ons in staat om ons technologieplatform verder te ontwikkelen om de inzet van diensten op te schalen. Tegelijkertijd zullen ze kapitaalfinanciering en expertise bieden om ons strategische groeiprogramma uit te breiden en onze ambitie te verwezenlijken om Europa’s vooraanstaande partner voor talentmanagement te worden.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners