Seminar AI & Loopbaanprofessionals

Combineer de kracht van AI met menselijke expertise om de toekomst van loopbaanbegeleiding naar een hoger niveau te tillen.

Blijf als loopbaanprofessional bij met de nieuwste ontwikkelingen

In een wereld die voortdurend evolueert is het essentieel voor loopbaanprofessionals om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Tijdens dit seminar bespreken we de impact van AI op loopbaanbegeleiding. We delen praktische inzichten in hoe loopbaanprofessionals AI kunnen integreren in hun werk.  Of je nu nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van AI of al ervaring hebt met de toepassing, dit seminar is voor iedereen een eye-opener. Met onder andere sessies van Laurens Waling, Sasja Dirkse, Angela Talen en dagvoorzitter Larissa Lodewijk belooft het een inspirerende middag te worden.

Partner

Na afloop van het seminar:

 • Ben jij bekend met de nieuwe ontwikkelingen binnen AI
 • Weet je hoe je AI kunt toepassen in het loopbaanvak
 • Weet je hoe jij als loopbaanprofessional ChatGPT kan gebruiken in jouw loopbaanadvies
 • Kan jij kandidaten wegwijs maken in ChatGPT
 • Haal je het maximale uit AI
 • Ben je een AI-pionier binnen het loopbaanvak

Human Profiling Experience

Leer de taal van het lichaam te lezen. Of je nu interviewt, onderhandelt of op wat voor manier dan ook informatie verzamelt; binnen enkele minuten weet jij met Human Profiling® niet alleen wie je tegenover je hebt, maar met name wat zijn of haar ware intenties zijn.

Had ik het maar geweten….

In de meeste gevallen worden al jouw besluiten, keuzes en adviezen gebaseerd op informatie van anderen. De succesbepalende factor is dan ook vaak niet het besluit zelf, maar juist de informatie die daaraan ten grondslag ligt.

Of je nu interviewt, onderhandelt of op wat voor manier dan ook informatie verzamelt, Human Profiling® helpt je om:

 • informatie te toetsen aan betrouwbaarheid en volledigheid
 • minimaal 65% meer informatie te genereren uit je gesprek
 • te zien wanneer en waarom men bewust of onbewust liegt, informatie achter houdt of je probeert te misleiden
 • de (ware) intentie van je gesprekspartner te achterhalen
 • de ander beter te doorgronden, begrijpen en te helpen

Programma

De inloop is vanaf 09:15 uur. We starten om 09:30 uur.

Welkom en kennismaking

Wat is Human Profiling®?
Had jij er wel eens eerder van gehoord.. Human Profiling? We staan stil bij wat Human Profiling precies is en inhoud. We laten je kennis maken met wat micro- en macro expressies zijn en hoe je deze kunt lezen en gebruiken voor je vragen. We werken daarbij vanuit het principe, “stel vragen op basis van wat je ziet in plaats van wat je hoort”.

Wat levert Human Profiling® op?
Wat levert Human Profiling je precies op in je dagelijkse werkzaamheden?

Human Profiling voor werving en selectie
We behandelen waarvoor je Human Profiling kunt gebruiken gedurende het wervingsproces. We willen weten ‘wie’ de kandidaat is in plaats van ‘wat’ hij of zij kan bijdragen. Met andere woorden,  met Human Profiling ben je in staat om binnen enkele minuten (baselining) achter de dominante karakteristieken van je gesprekspartner te komen zodat je altijd de juiste gespreksstrategie kiest.

Afronding en vragen

Leergang Arbeidsmarktcommunicatie Kopiëren

Arbeidsmarktcommunicatie speelt een essentiële rol in de strijd om talent. Ontdek tijdens de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie hoe je het verschil maakt op de arbeidsmarkt.

Dé arbeidsmarktcommunicatie-opleiding

Dinsdag 4 april start alweer de 36ste editie van de succesvolle Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. De meest complete opleiding op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie in Nederland waarin je ontdekt hoe je arbeidsmarktcommunicatie het beste kunt inzetten voor jouw organisatie. Van werving tot employee relationship management en van employer branding tot arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke opleidingsdag volg je een e-training van ongeveer 45 minuten (voorafgaand aan dag 1 zelfs 2 e-trainingen van ongeveer 45 minuten) waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor ligt tijdens de opleidingsdagen de nadruk meer op de praktijk. Met best practices uit binnen- en buitenland, werken aan kleine opdrachten en cases voor de eigen organisatie.

De leergang wordt succesvol afgesloten met een eindopdracht. Jouw eigen praktijk staat centraal voor de eindopdracht zodat je de opleiding afrond met een concreet eindproduct zoals bijvoorbeeld een arbeidsmarktcommunicatieplan, werkgeverspositionering, candidate experience onderzoek, recruitmentsite-plan of referralstrategie.

De vorige edities van de leergang waren volledig uitverkocht. Meer weten over de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie? Lees meer/download de factsheet >>

Schrijven van vacatureteksten

Betere respons met online vacatureteksten

Vacatureteksten zijn nog steeds het meest gebruikte middel binnen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Tijdens deze workshop krijg je handvatten om je vacatureteksten te optimaliseren. Van doelgroepgerichtheid tot online vindbaarheid (SEO). Van optimale indeling tot selecterend vermogen.

Tijdens de online training voorafgaand aan de workshop leer je alles voor het schrijven van een goede vacaturetekst. Tijdens deze workshop breng je de theorie direct in de praktijk tijdens opdrachten en oefeningen met jouw eigen vacatureteksten. Tenslotte kun je na afloop een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback

Blended workshop in 3 stappen

De blended workshop Schrijven van vacatureteksten combineert online en offline leren voor optimaal effect en bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Kennisportal Vacatureteksten: Direct na inschrijving ontvang je toegang tot de Kennisportal Vacatureteksten. In de portal staat o.a. de online training Schrijven van Vacatureteksten. Deze online training bestaat uit 8 modules en dien je voorafgaand aan de workshop volledig te hebben gevolgd. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 8 uur voorbereidingstijd vraagt. Vervolgens heb je een jaar lang toegang tot dit portal. Dus ook na afloop van de workshop. In de kennisportal staat niet alleen de online training maar je krijgt toegang toe een schat aan kennis en tools voor de perfecte vacaturetekst.
 2. Workshop Vacatureteksten: Klassikale workshop waarin we aan de hand van theorie en voorbeelden vooral aan de slag gaan met het optimaliseren van eigen vacatureteksten.
 3. Een-op-een feedback:  Na afloop van de workshop kun je een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Programma

Online Training

Direct bij inschrijving voor de workshop ontvang je toegang tot de Kennisportal Vacatureteksten. Voor het volgen van de online training heb je een smartphone, tablet, laptop of pc nodig met internet en de mogelijkheid om geluid af te spelen.

Workshop

Het programma begint om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de workshop afgesloten. Deze 3 uur ga je samen met de docent en mededeelnemers praktisch aan de slag met je eigen vacatureteksten om zo het geleerde van de online training in de praktijk toe te passen op je eigen vacatureteksten.

 • Kennismaking
 • Korte samenvatting van de modules in de kennisportal
 • Werven vanuit de doelgroep: ‘Leer te denken vanuit kandidaat perspectief’. Opdracht: korte omschrijving van je doelgroep
 • Energy break
 • In groepjes aan de slag met je eigen vacatureteksten
 • Tips en tops van de docent aan de deelnemers betreft de ingestuurde vacatureteksten
 • Vragen en afsluiten

Een-op-een feedback

Binnen 1 week na de workshop kun je een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Meer weten over de Leergang Recruitment?  Lees meer >>

Leergang Arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie speelt een essentiële rol in de strijd om talent. Ontdek tijdens de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie hoe je het verschil maakt op de arbeidsmarkt.

Dé arbeidsmarktcommunicatie-opleiding

Dinsdag 1 oktober start alweer de 39e editie van de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan iedere opleidingsdag volg je een e-learning van ongeveer 45 minuten waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor ligt tijdens de opleidingsdagen de nadruk meer op de praktijk. Met best practices uit binnen- en buitenland, werken aan kleine opdrachten en cases voor de eigen organisatie.

De leergang wordt succesvol afgesloten met een eindopdracht. Jouw eigen praktijk staat centraal voor de eindopdracht zodat je de opleiding afrond met een concreet eindproduct als een arbeidsmarktcommunicatieplan, werkgeverspositionering, candidate experience onderzoek, recruitmentsite-plan of referralstrategie.

De vorige edities van de leergang waren volledig uitverkocht. Meer weten over de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie? Lees meer/download de factsheet >>

Leergang Recruitment

Dé recruitmentopleiding van Nederland

Na de eerste twintig succesvolle opleidingen, start op donderdag 30 mei alweer de 21e editie van de Leergang Recruitment. Recruitment is een vak! Een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. In deze praktische opleiding recruitment van 2 x 2 dagen leer je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de recruitmentpraktijk. Alles voor een vliegende start om kandidaten te vinden en in beweging te brengen naar hun volgende stap in hun loopbaan.

Je gaat tijdens deze leergang echt met een eigen groep (jouw ‘klasje’) het leerproces in van recruitment. De andere deelnemers worden dan ook jouw ‘peers’ om tijdens en na de opleiding mee te blijven sparren op het gebied van recruitment. Je vergroot je netwerk tijdens en na de opleiding.

Na afronding van de opleiding:

 • Heb je alle kennis en grondhouding voor het zijn van een vakvolwassen recruiter
 • Ken je de kaders van het vak recruitment
 • Weet je wat van een recruiter wordt verwacht en waar jouw eigen recruitmentkracht ligt
 • Kun je een goede en sterke intake houden met vacaturehouders en opdrachtgevers
 • Weet je hoe je effectief telefonisch en face 2 face moet screenen
 • Beheers je een goede interview techniek
 • Kun je een goed voorstel maken naar een hiringmanager/klant waarom een kandidaat geschikt is
 • Beheers je een aantal basisprincipes van het verleiden van een kandidaat en het schrijven van een doelgroepgerichte en vindbare vacaturetekst
 • Heb je een crashcourse Sourcen en Searchen gehad. Zo leer je naast de basisprincipes waar je kandidaten vindt en hoe ze te benaderen
 • Heb je jezelf stevig als recruiter op de kaart gezet
 • Heb je veel geleerd, heel hard gewerkt en ook veel gelachen

Arbeidsmarktcommunicatie Leer-& Intervisietraject

Til jezelf en je werk naar een hoger niveau

Ben jij een medior of senior professional die zich bezighoudt met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment (marketing)? Dan weet je hoe waardevol het is om te sparren met vakgenoten over jouw aanpak en plannen. Om te leren van andere organisaties, geïnspireerd te worden door experts en een kritische externe blik te betrekken bij jouw vraagstukken.

Samen met de Werkgeversarchitecten organiseren wij het Arbeidsmarktcommunicatie Leer- & Intervisietraject. De meerwaarde van dit traject:

 • Je wordt elke sessie persoonlijk begeleid door docenten Bianca en Anne-Britt. Je wordt meegenomen in de theoretische kaders en de trends & ontwikkelingen die voor jou van toepassing zijn.
 • Je krijgt de kennis en tools aangereikt om jezelf te ontwikkelen tot een nog betere professional en adviseur.
 • Je kunt jouw specifieke vragen inbrengen en samen pakken we deze aan.
 • Je gaat concreet aan de slag met jouw projecten.
 • Je hoort hoe andere organisaties vergelijkbare uitdagingen aanpakken.
 • Je maakt onderdeel uit van een intervisiegroep, waarmee je zowel binnen als buiten de sessies kunt sparren. Deze ‘tijdelijke collega’s’ bieden een frisse blik en inspiratie.
 • Je gaat naar huis met concrete tips en verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast ontvang je nieuwe inspiratie en creatieve ideeën vanuit je intervisiecollega’s én De Werkgeversarchitecten.

Workshop Talent aan boord houden

Het binden van talent in tijden van personeelsschaarste

Ben je op zoek naar effectieve strategieën om talent te behouden in een krappe arbeidsmarkt? Wil je ontdekken hoe je niet alleen talent kunt aantrekken, maar ook kunt binden en betrokken houden? Dan is onze Workshop Talent aan boord houden precies wat je nodig hebt!

Behouden van personeel is in deze tijden moeilijk. Wat kan jij doen om hierin stappen te zetten om talent te binden aan je organisatie.  Samen gaan we de uitdagingen van personeelsschaarste te lijf!

Wat kun je verwachten?

 • Interactieve sessie die gebaseerd is op jouw organisatie en die van je collega’s in de training
 • Discussie over de uitdagingen van het behouden van personeel in een competitieve arbeidsmarkt
 • Praktische tools en strategieën die je direct kunt inzetten

Workshop Referral Recruitment

Weet jij wat er leeft binnen jouw organisatie? Kan jij, met een beetje hulp, je interne doelgroep formuleren aan de hand van beweegmotieven, kritische wervingsfactoren en randvoorwaarden? In 1 dag maak jij de start naar een referral programma voor jouw organisatie, compleet met strategie, doel en idee! Update je kennis én ga direct aan de slag voor jouw eigen organisatie.

Het opzetten van een strategisch referral programma voor jouw organisatie!

Dinsdag 16 april organiseren wij de Workshop Referral Recruitment. In deze workshop gaan we vanuit ad-hoc referral acties werken aan een strategisch referral programma. Hierin stellen we doelen op (bijvoorbeeld 40% van de hires komt uit referral), kijken we naar het meten van de effecten van de referral acties en zetten we een compleet programma op. Hoe groot of klein je organisatie ook is, of er veel of weinig recruitmentbudget is, met de juiste stappen krijg jij iedereen binnen je organisatie in beweging en kun je van referral je meest succesvolle wervingsinstrument maken. Na het volgen van deze workshop:

 • Ken je de ins & outs van referral recruitment
 • Kun jij jouw interne doelgroep definiëren in beweegmotieven, randvoorwaarden en kritische wervingsfactoren
 • Krijg jij inspiratie voor een op maat gemaakt referral programma voor jouw organisatie
 • Kan jij je stakeholders overtuigen om budget vrij te maken voor je referral programma
 • Kan jij een referral strategie formuleren
 • Ben je geïnspireerd door jouw collega-studenten en praktijkvoorbeelden
 • Loop jij met een goed referral plan de deur uit

Lees meer op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Of download de factsheet.

Masterclass Recruitment en AI

Transformeer je werving met AI

AI is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en ook in de recruitmentwereld neemt AI de overhand. Want met een flinke dosis technologische innovatie ben jij in staat om de meest geschikte kandidaten te vinden en aan te trekken voor jouw organisatie. Deze masterclass gaat over prompts, over vacatureteksten maar ook over virtual recruiters, chatbots, geautomatiseerde intakes en ‘live’ advies tijdens interviews. En hacks die je kunt gebruiken in sourcing en benaderen van kandidaten.

In de Masterclass Recruitment en AI nemen we je mee op de betoverende reis naar de wereld van AI. Je ontdekt de fundamentele principes van kunstmatige intelligente en leert hoe je deze kunt toepassen om jouw wervingsstrategieën te verbeteren. Praktisch, tactisch maar we raken ook even de strategie aan.  We behandelen hoe je AI kunt inzetten om kandidaten te identificeren, screenen en selecteren en hoe je met AI de juiste match vindt tussen kandidaten en functievereisten. Hierdoor maak je jouw wervingsproces efficiënter en effectiever.

Maar het draait niet alleen om technologie. We staan ook stil bij de ethische en privacy overwegingen die gepaard gaan met het gebruik van AI in recruitment. Je leert hoe je de voordelen van technologie benut en daarbij de menselijke factor behoudt. Want dat is tenslotte de kracht van ons vakgebied.

Als kers op de taart ontvang je waardevolle tips en tricks om het gebruik van AI in recruitment te optimaliseren. Met deze inzichten vind je de beste kandidaten, versterk je de organisatie en behaal je successen die voorheen onbereikbaar leken.

E-learning Introductie Bureau Recruitment

In deze e-learning maak je kennis met recruitment en leer je de basis om een goede bureau recruiter te zijn.

Introductie Bureau Recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat er veel vraag is naar goede recruiters, maar ook die zijn momenteel nauwelijks te vinden. In plaats van te zoeken naar een speld in een hooiberg, is een goede optie om de bestaande recruiters goed te trainen en de juiste kennis mee te geven. Op die manier verhoogt de productiviteit en zijn er minder recruiters nodig.

In onze e-learning Introductie Bureau Recruitment leer je het verschil tussen uitzenden, detacheren, werven en selecteren. Daarnaast leer je wat een goede bureau recruiter doet en hoe je er één wordt. In 15 modules maak je kennis met het recruitmentvak en krijg je van ons de basis om een goede bureau recruiter te zijn.

Lees meer op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. 

E-learning Introductie Corporate Recruitment

In deze e-learning maak je kennis met recruitment en leer je de basis om een goede corporate recruiter te zijn.

Introductie Corporate Recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat er veel vraag is naar goede recruiters, maar ook die zijn momenteel nauwelijks te vinden. In plaats van te zoeken naar een speld in een hooiberg, is een goede optie om de bestaande recruiters goed te trainen en de juiste kennis mee te geven. Op die manier verhoogt de productiviteit en zijn er minder recruiters nodig.

In onze E-learning Introductie Corporate Recruitment leer je wat een goede corporate recruiter doet en hoe je er één wordt. In 11 modules maak je kennis met het recruitmentvak en krijg je van ons de basis om een goede corporate recruiter te zijn.

Lees meer op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.