1-april-vacature van NS trekt 750 echte sollicitanten

Peter Boerman Op 02 april 2016 Gem. leestijd 2 min1919x gelezen
Deel dit artikel:
1-april-vacature van NS trekt 750 echte sollicitanten

Word jij enthousiast als je met je rugzak over de wereld mag reizen? En wil je daarvoor naar IJsland, Malta of Suriname?

Een vacature met die tekst van de NS voor een ‘backpackende e-onderzoeker’ heeft de afgelopen weken ruim 750 sollicitanten getrokken.

Helaas voor alle 750: het betrof hier een 1-april-grap van de NS. IJsland, Malta, Suriname en Nicaragua werden genoemd als landen die de onderzoeker zou moeten bezoeken, terwijl geen van deze vier landen ook maar 1 meter spoorrails heeft.

Kom naar de site

Het doel van deze grap was om aandacht te vragen voor de vacaturewebsite van NS, waar niet alleen machinisten en conducteurs gezocht worden, maar bijvoorbeeld ook winkelmanagers, IT’ers of monteurs. Niet iedereen trapte overigens in de 1 april-grap. In totaal uiten 80 mensen hun twijfels bij de vacature, waarop vóór 1 april gereageerd moest worden.

Interrailpassen verloot

Hoewel de sollicitanten niet aangenomen worden als e-onderzoeker, verloot NS onder hen nog wel twee keer twee Interrail-passen, waarmee ze komende zomer 10 dagen door Europa kunnen reizen. Ook mooi.

Niet de enige 1-aprilgrap

De NS was niet de enige in de recruitmentmarkt die de lolbroek aantrok. Connexys kwam met het bericht (dat ook op deze site te lezen is) dat het software had uitgevonden waarmee sollicitanten slechts hun DNA of vingerafdruk hoefden achter te laten om al te solliciteren. Helaas, het is nog echt even afwachten voordat dat bewaarheid wordt…

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS