Dit zijn de 10 opmerkelijkste arbeidsvoorwaarden van Nederland

Peter Boerman Op 10 november 2016
Gem. leestijd 3 min 7477x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de 10 opmerkelijkste arbeidsvoorwaarden van Nederland

Hoe meer schaarste op de arbeidsmarkt, hoe meer bijzondere perks en extra’s er komen. Welke arbeidsvoorwaarden vallen op in de Nederlandse markt?

Van de werkzoekenden geeft 1 op de 3 aan dat arbeidsvoorwaarden en extra’s tot de belangrijkste overwegingen behoren bij de keuze voor een baan. Nederlandse recruiters spelen daar op in door steeds creatievere secundaire arbeidsvoorwaarden te samenstellen, constateert Glassdoor. Gratis massages? Een bedrijfsboot tot je beschikking? Bootcamps? Of selecteer je liever je eigen arbeidsvoorwaarden ‘a la carte’? De vacaturesite vond in Nederland 10 bedrijven die hun medewerkers met bijzondere extra’s tegemoetkomen.

#1. Backbase: een eigen boot

Backbase in Amsterdam heeft een eigen boot voor teamuitjes (zie foto boven) en stelt deze boot daarnaast ook gratis beschikbaar voor privéaangelegenheden waarbij werknemers de mogelijkheid hebben om met vrienden of familie over de grachten te varen. Een kapitein en/of bootbuffet worden op aanvraag door Backbase geregeld.

#2. Booking.com: zelf de wereld verkennen

Booking.com helpt niet alleen haar klanten deals te vinden voor verschillende accommodaties: werknemers krijgen ook een gedeelte vergoed van reserveringen die ze doen via Booking.com. Op deze manier worden medewerkers aangemoedigd de wereld te verkennen.

#3. Flow Traders: iedereen mee op vakantie

Flow Traders neemt al hun werknemers eens per jaar mee op vakantie. Dit jaar gingen de Amsterdamse medewerkers naar Edinburgh, het kantoor in New York werd naar Barbados gevlogen en de werknemers in Singapore gingen naar Bali.

#4. Bol.com: voetbalveld en schommels

Bol.com heeft een grote tuin met een voetbalveld, schommels en een tafeltennistafel voor ontspanning in de lunchpauze. Bij mooi weer zijn er in de tuin sportlessen van bol.com’s eigen gym.

bol gym

#5. TravelBird: maandelijks naar de kapper

TravelBird heeft een eigen naam voor het arbeidsvoorwaardenpakket: ‘Birdie Benefits’. Het bevat onder meer gratis bootcamps, boottochten, Nederlandse lessen en maandelijkse bezoekjes van de kapper.

#6. Cloudreach: elke vrijdag een nieuw restaurant

Cloudreach ontdekt elke vrijdag met het hele team een nieuw restaurant in de omgeving van het kantoor voor een gratis ‘cloudy lunch’. Lunches bij Nooch, Venus and Adonis, Baton en Kantjil & de Tijger zijn voor de internationale werknemers een welkome kennismaking met Amsterdam.

#7. Bynder: gratis massages

Bynder draagt zijn eigen steentje bij om ervoor te zorgen dat de werknemers niet in de werkstress omkomen: naast onbeperkte vakantiedagen krijgen alle werknemers in Amsterdam en Rotterdam ook nog eens gratis massages aangeboden.

bynder-massages

#8. TomTom: gratis snacks en drankjes

TomTom organiseert elk jaar een fitnessweek waarin sport en wellness centraal staan. Alle medewerkers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, sportlessen, coaching en training en TomTom biedt de gehele week kosteloos gezonde maaltijden, snacks en drankjes.

#9. Ordina: zelf kiezen tussen auto of vakantie

Ordina laat zijn medewerkers zelf hun arbeidsvoorwaarden ‘a la carte’ samenstellen om ervoor te zorgen dat alle voorwaarden in het pakket relevant en interessant zijn voor de persoon in kwestie. Met deze ‘benefit-shop’ kunnen werknemers er bijvoorbeeld voor kiezen om vakantiedagen in te wisselen voor lagere maandelijkse lease-kosten (of andersom!).

#10. OGD: ruimte om oude hardware te testen

ogd vintage hardware stackOGD heeft één grote ruimte in het kantoor speciaal ingericht voor het ontwerpen, spelen en testen van oude hardware. Deze zogenoemde VHS (Vintage Hardware Stack) is een magische speelkamer voor beginnende beheerders tot de meest doorgewinterde techneuten. Elke dinsdag wordt er een ‘Hardware Tuesday’ georganiseerd met eten, drinken en uiteraard een grote hoeveelheid hardware en software om te spelen met technologieën.

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners