10 voorbeelden die laten zien dat ook kleinere bedrijven mooie recruitmentvideo’s kunnen maken

Een mooie recruitmentvideo is echt niet meer alleen voorbehouden aan de grootste bedrijven van het land. Deze 10 voorbeelden laten zien dat je ook met beperkte middelen heel behoorlijke resultaten kunt halen.

Peter Boerman Op 24 februari 2022
Gem. leestijd 3 min 1968x gelezen
Deel dit artikel:
10 voorbeelden die laten zien dat ook kleinere bedrijven mooie recruitmentvideo’s kunnen maken

Toegegeven: het recept is vaak wel een beetje van hetzelfde. Eerst een opzwepend muziekje, met daarbij een drone-shot van het gebouw. Vervolgens iemand – vaak het leukste meisje van het bedrijf, of in elk geval: de jongste vrouw – vertelt hoe leuk het is om hier te werken. Veel familiegevoel, ‘Geen dag is hier hetzelfde’, en gezellige sportactiviteiten. En o ja, ook volop groeimogelijkheden natuurlijk. Echt een onderscheidende aanpak is er zelden te vinden, en even zelden tikken de video’s dan ook de 1.000 weergaven aan.

Het valt op hoe professioneel tegenwoordig ook de recruitmentvideo’s van kleinere organisaties zijn.

Maar zet dit cynisme terzijde en het valt op hoe professioneel tegenwoordig ook de recruitmentvideo’s van kleinere organisaties zijn. Geen voorgelezen vacatures meer, maar goed geschoten kijkjes in de keuken, met échte medewerkers, die vaak best de neiging oproepen om verder op de werkenbij-pagina te kijken. Nee, een mooie recruitmentvideo is heus niet zo moeilijk meer, laten deze 10 recente voorbeelden zien.

#1. De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop is een bedrijf in Twente met zo’n 250 medewerkers in dienst. Het is onderdeel van VolkerWessels, en gespecialiseerd in allerlei vormen van houtbouw. De video laat veel van die vormen zien, naast een heleboel medewerkers. En dat gecombineerd met een aanstekelijk vleugje duurzaamheid.

#2. Baggerbedrijf J.P. Schilder

Baggerbedrijf J.P. Schilder BV is een bedrijf uit het Noord-Hollandse Ursem dat al 60 jaar gespecialiseerd is in allerlei bagger- hei- en grondwerken. Het team bestaat uit zo’n 30 mensen. Te klein voor een mooie recruitmentvideo? Nee, hoor, geenszins. En dan hebben ze ook nog een geruststellende boodschap: ‘Als baggeraar hoef je op zich helemaal niet zoveel te kunnen. Alles is te leren.’

#3. Montapacking

Montapacking, sinds begin dit jaar Monta geheten, is verhoudingsgewijs een wat groter bedrijf in dit rijtje. Met meer dan 1.000 medewerkers verzorgt het bedrijf uit Molenaarsgraaf, midden in het Groene Hart, het fulfillment voor 1.500 webshops in Nederland. Dat doet het nu trouwens al vanuit 14 vestigingen, waarmee het bedrijf tot de snelste groeiers van Nederland behoort. En dat levert dus ook volop groeikansen op, zo laat Lotte in de recruitmentvideo zien.

#4. Team ITG

Team ITG, kort voor: the Inspired Thinking Group, is een technology-led marketingbureau dat ooit bekend stond als e-Village. Het bedrijf zetelt in het midden van het land met zo’n 60 medewerkers, maar komt met de bureaus in Londen, Birmingham en New York erbij uit op wel ongeveer 1.000 collega’s. En zoals het hoort bij een marketingbureau weten ze wel hoe ze een aanstekelijk mooie recruitmentvideo kunnen maken.

#5. Westo

‘Wij zijn beton’, zo begint de video van Westo, prefab betonbedrijf uit Coevorden. Het gaat om een van de grootste prefabbeton-spelers in Nederland, die beschikt over vier eigen betonfabrieken (één in Nederland en drie in Duitsland) en een eigen wapeningsfaciliteit. Normaal misschien niet direct een omgeving waar je een inspirerende en mooie recruitmentvideo verwacht, maar ze slagen er toch in beton te laten leven.

#6. Excluton

Excluton is een producent van betonnen bestratingsproducten, en levert vanuit het Gelderse Druten met zo’n 130 medewerkers een assortiment voor tuininrichting en inrichting van de Openbare Ruimte. De teksten in de recruitmentvideo over de ‘unieke’ sfeer mogen misschien wat weinig onderscheidend zijn, je krijgt als kijker wel een mooi kijkje achter de schermen.

#7. Gemeente Oldenzaal

Over naar de overheid. Want weten ze daar ook hoe een mooie recruitmentvideo te maken? Ja, ook steeds beter. Zoals deze van de Twentse gemeente Oldenzaal, goed voor 32.000 inwoners, en zo’n 300 medewerkers. Met bijna 3 minuten wordt er relatief veel tijd van de kijker gevraagd, maar we leren daardoor wel dat je hier gewoon bij de burgemeester kunt binnenlopen. En dat er opgaves genoeg zijn. Als je je maar meldt.

#8. ABG Gemeenten

Over naar de zogeheten ABG gemeenten, een samenwerking van de gemeentes Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen, met in totaal zo’n 375 medewerkers. Lastig genoeg, zo’n samenwerking met verschillende gemeentes, die werk levert van ‘bedreigde boomkikker’ tot ‘bouwgrage starter’, maar het staat een leuke recruitmentvideo niet in de weg.

#9. McCoy

Vanuit kantoren in Eindhoven, Utrecht en Hasselt werken de ongeveer 150 medewerkers van McCoy aan SAP-implementaties bij klanten. Daarover opvallend genoeg geen woord in de recruitmentvideo, maar mooi geschoten is hij verder wel.

#10. Yellax

In de recruitmentvideo van het 20 jaar oude Yellax krijgen we gelukkig wel even een beeld van wat het bedrijf eigenlijk doet. Verder ook hier de bekende voetbaltafel, ‘een mooie combinatie tussen werk en gezelligheid’, overzicht van de barbecue en de schier onvermijdelijke ‘ruimte voor ontwikkeling’. Maar voor een bedrijf met net iets meer dan 40 medewerkers ziet het er allemaal in elk geval aanstekelijk en goed geschoten uit. Wat andermaal aantoont: een mooie recruitmentvideo is tegenwoordig voor niemand meer onhaalbaar. Nu alleen nog zorgen dat genoeg mensen hem onder ogen krijgen…

Ook iets moois gemaakt?

Zelf het afgelopen jaar iets moois gedaan op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie of recruitment? Zend het dan nu in voor de Werf& Awards, en wie weet sta jij in mei ook op het podium te stralen.

Meteen inzenden

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners