25% meer inzendingen Recruitment Tech Awards; 9 door naar voorselectie

Peter Boerman Op 26 september 2016
Gem. leestijd 3 min 492x gelezen
Deel dit artikel:
25% meer inzendingen Recruitment Tech Awards; 9 door naar voorselectie

Het aantal inzendingen voor de Recruitment Tech Awards is dit jaar met 25% gegroeid. Daarvan zijn er nu 9 naar de voorselectie.

De vakjury van de Recruitment Tech Awards 2016 heeft 9 inzendingen opgenomen in de voorselectie. Woensdag 5 oktober presenteren 4 cases en 5 tools zich aan de vakjury. Die jury bepaalt uiteindelijk de nominaties, waarna de publieksjury zijn stem mag uitbrengen. Donderdag 24 november, tijdens het Recruitment Tech Event, worden de Awards vervolgens uitgereikt.

5 tools in de Voorselectie

In de categorie Beste tooling hebben HelloTalent, Joboti, IVY Works, Recruitz.io en Connexys het gehaald tot de eerste selectie.

‘Er zaten voor mij echt een aantal nieuwe tools bij’, vertelt juryvoorzitter Marieke van Heek. ‘Ik zet die nog niet in, maar zou ze zo willen gebruiken. De top-10 lag echt ontzettend dicht bij elkaar. Zo hadden de nummers 6 en 7 maar 2 punten méér nodig om wel binnen de top-5 te vallen.’

Bekijk de tools

De tools die het uiteindelijk tot die top-5 hebben gebracht:

 • Connexys
  De juiste kandidaat snel op de juiste plek? De Proposal Portal van de Connexys Resource Manager is bedoeld om recruiter en vacaturehouder optimaal samen te laten werken.
 • HelloTalent
  HelloTalent is een tool voor het sourcen, organiseren en delen van kandidaten om een effectieve hiring pipeline te bouwen.
 • IVY works
  Met voorspellende en wetenschappelijk onderbouwde people analytics wil IVY works ervoor zorgen dat altijd de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.
 • Joboti
  Engage met een virtuele HR-assistent die via verschillende chatkanalen kan communiceren met werknemers of kandidaten.
 • io
  Recruitz.io is een volledig geautomatiseerd vacaturemarketing-platform dat organisaties helpt om de perfecte wervingscampagne uit te voeren.

4 cases in de Voorselectie

in de categorie Best case zijn het Alliander, Delta Lloyd, Hunkemöller en USG People die het tot de voorselectie hebben weten te brengen. ‘De kwaliteit van de cases is goed en de onderbouwing is beter dan vorig jaar’, stelt Van Heek. ‘Het is alleen wel jammer dat het aantal ingezonden cases zo laag is. Daar ligt voor 2017 nog een uitdaging.’

Bekijk de cases

Via onderstaande links kun je de ingezonden cases bekijken:

 • Alliander
  Met een VR-game in een truck die langs scholen ging, konden IT’ers een Virtual Reality game spelen die door IT’ers van Alliander zelf is gebouwd.
 • Delta Lloyd
  Persoonlijker, innovatiever, sneller en interactiever inwerken van nieuwe collega’s, aan de hand van een mobiele onboarding-app.
 • Hunkemöller
  Met behulp van een recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews heeft Hunkemöller zijn wervings- en selectiestratetegie geoptimaliseerd.
 • USG People
  Meer plaatsingen, kostenbesparing en een nieuwe tool door effectiever gebruik van eigen kandidaatdata met semantische zoektechnologie.

25% meer inzendingen

In 2015 werden de Recruitment Tech Awards voor het eerst georganiseerd. Het aantal inzendingen (hier allemaal te bekijken) is dit jaar met meer dan een kwart toegenomen. Deze stijging is bijna volledig te danken aan het aantal leveranciers van recruitmenttechnologie. ‘Ieder lid van de vakjury is een paar uur bezig geweest om alle inzendingen met eventuele video’s te bekijken’, vertelt Van Heek. ‘We kijken uit naar 5 oktober waarin de voorselectie 5 minuten presenteert en vervolgens 10 minuten vragen mag beantwoorden van de juryleden.’

Wie zitten in de jury?

Naast juryvoorzitter Marieke van Heek, bestaat de vakjury uit Eric Houwen (Optiver en Recruiters United), Ron Jansen (Hi-re en Het Recruiting Kantoor), Lianne Toebes (Lidl) en Patrick Boonstra (zelfstandig en People Sourcing Crew).

Planning Recruitment Tech Awards

De 9 inzendingen in de voorselectie presenteren zich woensdag 5 oktober aan de vakjury in Utrecht. Vervolgens kiest de vakjury per categorie (maximaal) 3 nominaties. Donderdag 20 oktober worden deze genomineerden bekendgemaakt. Aan het einde van die dag start ook de stemming van de publieksjury. De vakjury en de publieksjury bepalen uiteindelijk samen wie 24 november tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht de tweede Recruitment Tech Awards in de geschiedenis gaan winnen.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners