3 stappen om te werven via je eigen medewerkers [ADV]

Reeds 87% van de top employers wereldwijd betrekken hun werknemers in het aantrekken van talent. Spring jij mee op de kar? In deze blog ontdek je wat employee advocacy is, en geeft Social Seeder 3 tips voor een vlotte start van jouw employee advocacy programma.

Shaista Raghoebarsing Op 29 november 2022 Gem. leestijd 3 min279x gelezen
Deel dit artikel:
3 stappen om te werven via je eigen medewerkers [ADV]

Nieuw talent vinden voor jouw bedrijf? Niet simpel. Advertenties worden duurder, algoritmes zijn onvoorspelbaar, en LinkedIn is één groot kijk-naar-mij-spektakel. Net daarom is het belangrijk om jouw medewerkers te betrekken in je rekruteringsstrategie. Dat doe je door een employee advocacy programma op te starten.

90% van de mensen heeft meer vertrouwen in een organisatie, wanneer deze wordt aangeprezen door vrienden of familie. Want, zeg nu zelf: jij gelooft toch ook eerder de woorden van een goede vriend dan die van een bedrijf? Laat dat net het doel zijn van employee advocacy: jouw medewerkers laten praten over je organisatie.

“De mening van mensen uit jouw professioneel en sociaal netwerk blijft invloedrijker dan de meeste marketingtools.” – Patrick De Pauw, CEO Social Seeder

Deze vorm van word-of-mouth marketing blijkt het meest effectief. Maar, net zoals Rome, bouw je employee advocacy – of medewerkersbetrokkenheid – niet op één dag tijd. Het engageren van medewerkers is een continu proces. Wij delen 3 tips om jouw employee advocacy programma succesvol te starten.

Tip 1. Maak het leuk en makkelijk

Om jouw medewerkers ambassadeurs te maken, is het belangrijk dat je de nadruk legt op de meerwaarde voor hun. Zo kunnen ze met trots kijken naar het aantal likes en shares dat ze ontvangen, wanneer ze bedrijfsberichten delen via sociale media.

Verder is het belangrijk om alle mogelijke barrières weg te nemen bij je medewerker. Maak het daarom gemakkelijk voor hen om de sociale media berichten over je bedrijf te delen. Dankzij het Social Seeder platform kan dit in slechts één klik.

Tot slot is het belangrijk dat jouw medewerkers zich geapprecieerd voelen. Verwen jouw ambassadeurs eens met een exclusief ontbijt, of betrek ze in de content van je organisatie.

Tip 2. Deel authentieke content

Hou je communicatie authentiek en niet enkel commercieel. Je medewerkers vinden het niet leuk om enkel vacatures te delen. Daarnaast heeft het verspreiden van een vacature pas echt impact als je daarvoor al communiceert over de waarden en normen van het bedrijf.

Dus, vermijd enkel over jezelf praten op je website of sociale media. Maar, post ook eens een leuke bedrijfsactiviteit of zet een medewerker in the picture. Zo’n content delen jouw medewerkers maar al te graag. Bovendien kunnen ze via het Social Seeder platform persoonlijke commentaar toevoegen aan het bedrijfsbericht – dat geeft de authenticiteit een hele boost.

Tip 3. Analyseer en optimaliseer

Meten is weten – daarom is het belangrijk om na enkele maanden je programma te evalueren. Geen zorgen, je hoeft hiervoor geen data geek te zijn. Bij Social Seeder helpen we je graag met het analyseren van de resultaten. Verdiep je in de analytics en ontdek welke content medewerkers het liefste delen, en wat de optimale dagen zijn voor het delen van berichten. Zo kan je meer doen van wat werkt, en blijven je medewerkers trotse merkambassadeurs.

Maak het leuk, authentiek en meetbaar

Samengevat zijn jouw medewerkers top recruiters! Want, liefst 30% van nieuw talent komt door aanbevelingen van je eigen medewerkers. Door een employee advocacy programma op te starten, tover je jouw medewerkers om tot trotse ambassadeurs. Hierdoor zullen ze maar al te graag bedrijfscontent delen op hun sociale media. En, daardoor genereer jij een groter bereik en meer vertrouwen bij potentiële sollicitanten én klanten.

Jouw medewerkers betrekken is een continu proces waarbij er ruimte moet zijn voor plezier, authentieke communicatie en analyses voor optimalisatie. Benieuwd hoe dit in de praktijk te werk gaat? Ontdek het Social Seeder platform in 2 minuten.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ