30% ontwikkelaars zegt komend jaar nieuwe baan te willen

Opvallend nieuws: uit nieuw onderzoek blijkt dat we komend jaar veel mobiliteit onder IT’ers kunnen verwachten: maar liefst 30% denkt volgend jaar niet meer bij zijn of haar huidige werkgever te werken.

Peter Boerman Op 12 april 2022
Gem. leestijd 4 min 575x gelezen
Deel dit artikel:
30% ontwikkelaars zegt komend jaar nieuwe baan te willen

Weinig doelgroepen zijn zo schaars als ontwikkelaars. Om goede IT’ers wordt dan ook hard gevochten. Zó hard, dat als je ze eenmaal binnen hebt, ze binnen houden de grootste uitdaging wordt, zo blijkt uit het vandaag verschijnende rapport State of the Software Developer Nation, waarvoor tussen oktober 2021 en januari dit jaar ruim 500 Nederlandse developers zijn ondervraagd.

Dankzij de opkomst van remote werken kunnen ontwikkelaars nu overal ter wereld terecht.

ontwikkelaars werven doe je zoHet rapport van online platform OfferZen toont aan dat 30% van de ontwikkelaars het komende jaar van baan wil veranderen. Dat doen ze volgens het onderzoek vooral vanwege drie redenen: slecht management, een hoger salaris elders en een slechte balans tussen werk en privéleven. Veel ontwikkelaars zien hun kans op een betere baan bovendien schoon, dankzij de opkomst van remote werken, wat hen de keuze biedt uit zowel lokale als wereldwijde mogelijkheden.

41% wil nog wel blijven

Het rapport bevat voor werkgevers overigens ook goed nieuws. En dat is dat 41% van de ontwikkelaars in Nederland zegt van plan te zijn om nog minstens 2 jaar in zijn of haar huidige functie te blijven. Al was dat in hetzelfde onderzoek vorig jaar nog zo’n 49%.

Meer uitdagende projecten is voor veel ontwikkelaars reden een andere baan te zoeken.

Waarom ze eventueel wél zouden willen vertrekken? Meer uitdagende projecten wordt hierbij veel genoemd, net als beter salaris en betere training voor managers. Zaken die slimme werkgevers dus ook proactief kunnen aanpakken als ze het behoud van hun schaarse ontwikkelaars willen versterken.

Ook remote werken speelt een grote rol. Volgens het rapport is de vraag hiernaar in sneltreinvaart veranderd van een mooie bijkomstigheid naar een basisvereiste. In Nederland werkt zo’n 90% van de softwareontwikkelaars inmiddels meer of minder op afstand: 70,4% werkt hybride en 21,2% werkt volledig remote. Slechts 8,4% van de ontwikkelaars zegt nog in een traditionele kantooropstelling te werken. Toch krijgen 2 op de 3 ontwikkelaars geen budget voor het inrichten van een thuiswerkplek en 8% krijgt helemaal geen financiële voordelen binnen hun huidige functie. Dat kan gevaarlijk zijn in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Gemiddeld 64.000 euro

Het gemiddelde salaris voor senior softwareontwikkelaars in Nederland blijkt 64.000 euro per jaar te zijn. Maar volgens de onderzoekers zal dit waarschijnlijk nog verder stijgen vanwege de hoge vraag naar hen. ‘Werkgevers moeten dus gaan schakelen en zich richten op de opbouw van senioriteit van binnenuit als ze het zich niet kunnen veroorloven om marktgerelateerde salarissen te evenaren’, aldus Philip Joubert, co-founder van OfferZen.

De ontwikkelaars vinden uitdagende projecten het meest aantrekkelijk in hun baan.

Volgens het rapport ligt er nog veel winst in het creëren van doorgroeimogelijkheden en uitdagende projecten. Dat zeggen ontwikkelaars namelijk zelf te zien als de belangrijkste factor voor loopbaangroei, gevolgd door een goed salarispotentieel en een goede bedrijfscultuur.

Python en Go gewild

Het rapport toont verder aan dat softwareontwikkelaars artificial intelligence (47,8%), cloud technology (32,5%) en cybersecurity (29,8%) als meest veelbelovende industrieën beschouwen. Cryptocurrency (26,9%) en fintech (25,5%) completeren de top 5. Python en Go zijn nog steeds de meest gewilde programmeertalen. Geen verrassing, gezien de focus van ontwikkelaars: Go en Python zijn namelijk de meest gebruikte talen voor machine learning en A.I.

De meeste ontwikkelaars geloven niet erg in het nut van coding challenges.

In het bijgeleverde rapport dat nader ingaat op de werving van ontwikkelaars wordt ook bekeken wat je kunt doen om voor hen het sollicitatieproces te verbeteren. Daarbij geven de ondervraagden aan zich vooral te storen aan te veel stappen in het proces. Ook ergeren ze zich eraan benaderd te worden voor rollen die niet aansluiten bij hun vaardigheden. Ook opvallend: ze vinden zelf een online coding challenge gemiddeld genomen een weinig effectieve manier om hun vaardigheden aan te kunnen tonen. En een slechte cultural fit is voor hen de belangrijkste reden om een aanbod af te wijzen.

Meer weten?

Download hier het hele onderzoek:

Ontwikkelaars
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners