Cubiks en Recrout slaan handen ineen

Peter Boerman Op 30 januari 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1262x gelezen
Deel dit artikel:
Cubiks en Recrout slaan handen ineen

Internationaal HR-adviesbureau Cubiks heeft deze week een samenwerking getekend met het jonge Nederlandse recruitmentplatform Recrout.

Recrout gaat aan Cubiks psychometrische instrumenten leveren. Cubiks wordt hiermee de exclusieve partner voor het online Recrout-platform. De samenwerking is in eerste instantie gericht op de Nederlandse markt, maar kan bij succes worden uitgebreid naar het buitenland.

Soft skills

Met deze samenwerking sorteren beide partijen voor op de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van datagedreven recruitment, HR analytics en het toenemende belang van soft skills bij de selectie van nieuwe medewerkers, aldus Recrout-ceo Karim Akhlal. ‘De komende jaren gebeurt er enorm veel op deze gebieden. Data en de kwaliteit daarvan zijn daarbij de grootste uitdagingen. Een gerenommeerde en betrouwbare partij als Cubiks stelt ons dan in staat om onze dienstverlening – nationaal en internationaal – nog beter in te richten met gevalideerde instrumenten en uiteindelijk nog betere service naar onze klanten toe. We zijn dan ook enorm vereerd met deze samenwerking.’

Veelbelovend

Ook Cubiks reageert – vanzelfsprekend – enthousiast. Jouko van Aggelen, directeur Nederland: ‘Recrout is voor mij een van de meest veelbelovende HR-start-ups in NL. In potentie is het bereik van hun platform gigantisch. Het biedt mensen een kans om eenvoudig en efficiënt gevonden te worden door werkgevers op basis van hun persoonlijkheidsprofiel en om vervolgens direct met ze in contact te komen zonder tussenkomst van allerlei onnodige schakels. We vinden het fantastisch om van dichtbij mee te maken hoe Recrout zich verder ontwikkelt en kijken ernaar uit ze hierbij te ondersteunen.’

Meer over de twee partijen

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners