4 op de 10 jongeren denken zeker tot na de 70 te moeten werken

Peter Boerman Op 01 februari 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1019x gelezen
Deel dit artikel:
4 op de 10 jongeren denken zeker tot na de 70 te moeten werken

Het pensioen? Wat vroeger een zekerheidje was, is dat tegenwoordig steeds minder. De Nederlandse beroepsbevolking is er dan ook weinig optimistisch over.

Zo acht de helft van de Nederlanders de kans ‘klein tot zeer klein’ dat ze daadwerkelijk het pensioen krijgen waarvoor ze hebben gespaard. Slechts 4,5%, nog niet 1 op de 20 dus, ziet deze kans wel als zeer groot. De groep tussen de 25 en 49 jaar is het meest negatief over de eigen pensioenkansen.

image001

Lekker doorwerken

Verder blijkt dat de groep boven de 50 jaar redelijk zeker is van het feit dat zij met 67 jaar met pensioen gaat, terwijl 4 op de 10 personen onder de 35 verwachten minimaal te moeten werken totdat ze 70 zijn. Minder dan de helft van deze groep verwacht met 67 jaar of eerder te kunnen stoppen, blijkt uit een representatief onderzoek van Intelligence Group onder 3.615 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking.

image002

Pensioenregeling minder belangrijke arbeidsvoorwaarde

Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat het belang van de pensioenregeling als secundaire arbeidsvoorwaarde dalende was.

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners