Vodafone en NS zijn best beoordeelde werkgevers van het jaar

Peter Boerman Op 07 december 2016
Gem. leestijd 2 min 1264x gelezen
Deel dit artikel:
Vodafone en NS zijn best beoordeelde werkgevers van het jaar

Nergens is het zo fijn werken als bij Vodafone en de NS. Tenminste, als we op de beoordelingen op Glassdoor mogen afgaan.

Het telecom- en het vervoersbedrijf zijn beide trotse aanvoerder van de ‘Top-20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland‘, die de vacature- en carrièremarktplaats jaarlijks presenteert en die is samengesteld uit anonieme bedrijfsreviews van (ex-)werknemers.

Tenminste 1.000 medewerkers

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een algemene beoordeling en een oordeel over de ceo, maar er wordt ook feedback verzameld over de carrièremogelijkheden, compensatie & arbeidsvoorwaarden, cultuur & waarden, het senior management en de werk/privébalans bij een werkgever. Voor de top-20 wordt alleen gekeken naar werkgevers met ten minste 1.000 medewerkers.

diarmuid russell glassdoorConcurrentievoordeel bewezen

“Bedrijven met tevreden werknemers bewijzen telkens weer dat zij vanuit een concurrentieoogpunt voordeel hebben ten opzichte van andere bedrijven waar het aankomt op werving en algeheel zakelijk succes”, stelt Diarmuid Russell, Glassdoor Head of International.

Zowel plus- als minpunten

Werknemers die een review achterlaten op Glassdoor wordt om zowel de plus- als de minpunten van hun werkgever gevraagd. Daarnaast geven ze advies aan het management van hun werkgever. Tot slot krijgen ze de vraag of ze hun werkgever zouden aanbevelen bij een kennis en of ze denken dat het bedrijf waar ze werken beter, slechter of hetzelfde zal presteren in het komende half jaar.

‘Vertrouwen in de toekomst’

Thomas Mulder, ​HR-director van Vodafone​​, toont zich uitgelaten met zijn uitverkiezing: ​”​Het succes van Vodafone in de innovatieve en competitieve telecom markt ligt in de handen van onze collega’s”, zegt hij. “Dat zij ons deze feedback geven is fantastisch en een teken dat de mentaliteit van onze mensen nauw aansluit bij wat wij als bedrijf willen zijn. Dat geeft nog meer vertrouwen in onze toekomst.”​

anita boonstra nsNS-personeel: ‘enthousiast en trots’

Ook de NS is vanzelfsprekend ingenomen met de uitslag. Woordvoerder Anita Boonstra: “Iedereen in Nederland kent NS. Maar wat je allemaal bij ons kunt doen, en hoe leuk het is om bij ons te werken dat weten nog niet zo veel mensen. Dat terwijl we met zo’n 30.000 medewerkers een van de grootste en meest veelzijdige werkgevers van het land zijn. Onze collega’s op de trein, maar ook onze IT’ers, engineers en winkelmedewerkers doen elke dag opnieuw hun best om Nederland in beweging te houden. Dat doen ze met enthousiasme en vol trots, zo blijkt uit ons betrokkenheidsonderzoek, maar dus ook uit de reviews die zij delen via Glassdoor.”

Lees ook:

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners