Deze 5 beroepen gaan het dit jaar helemaal worden

Peter Boerman Op 09 januari 2017
Gem. leestijd 2 min 5356x gelezen
Deel dit artikel:
Deze 5 beroepen gaan het dit jaar helemaal worden

De war for talent grijpt dit jaar zo sterk om zich heen, dat ook de salarissen de pan uitrijzen. Deze 5 banen profiteren daarvan.

De schaarste in vooral IT, marketing, sales, techniek, finance en logistiek is over de hele linie voelbaar. Vanwege die schaarste, maar ook vanwege nieuwe technologieën en toenemende complexiteit van de functie kunnen sommige beroepen dit jaar een behoorlijke salarisstijging verwachten.

5 spekkopers

Recruitmentorganisatie Hays heeft die goed betaalde opkomende banen voor dit jaar in kaart gebracht, en komt daarbij tot de volgende 5 spekkopers:

#1. Technische Manager Marketing & Sales

Op het gebied van marketing & sales zijn het vooral de salesprofessionals in de technische en/of industriële sector die erg goed verdienen. Hun gemiddeld jaarsalaris ligt op 100.000 euro, aldus Hays.

Gemiddeld Jaarsalaris: 100.000 euro

Deze professionals hebben doorgaans veel verantwoordelijkheid en een hoge werkdruk. Overigens komen dit soort vacatures niet vaak voor, aldus Hays, ‘omdat het doorgaans posities zijn waar men langer blijft zitten’.

#2. Business Intelligence Manager

In de IT-sector is de Business Intelligence Manager een beroep dat snel aan terrein wint. Zijn (of haar) salaris ligt gemiddeld op zo’n 80.000 euro per jaar.

Gemiddeld Jaarsalaris: 80.000 euro

De invulling van de functie verschilt per organisatie, maar de BI-manager speelt altijd een belangrijke rol in het toenemende gebruik van data binnen organisaties. BI-managers die technische kennis en bedrijfskundige inzichten weten te combineren met de juiste people skills zijn het meest in trek.

#3. De Risk Model Validator

In de finance-sector is de (senior) Risk Model Validator een functie die steeds belangrijker wordt. Hij of zij kan rekenen op een jaarsalaris vanaf 75.000 euro.

Gemiddeld Jaarsalaris: 75.000 euro

Deze specialist – vaak gepositioneerd op groepsniveau binnen het onderdeel Risk Management – is direct betrokken bij het valideren, controleren en testen van alle risicomodellen. Dit werk wordt steeds belangrijker, nu de regelgeving vanuit de ECB en DNB toeneemt. Vanwege de schaarste aan kandidaten, de scope van de werkzaamheden en de complexiteit van de functie is het salaris van de (senior) Risk Model Validator relatief hoog.

#4. Procurement en Sourcing Specialist IT

Onder de inkopers is het de Procurement en Sourcing Specialist IT die uitstekend verdient. Reken op een gemiddeld jaarsalaris vanaf 70.000 euro.

Gemiddeld Jaarsalaris: 70.000 euro

Deze specialisten voeren niet alleen zelfstandig inkooptrajecten uit, waarbij ze de juiste leveranciers selecteren, ze adviseren daarnaast ook het management op het gebied van IT-inkoop. Ze sluiten ook IT-(raam)contracten af en beheren die. Ze acteren daarbij op het scheidsvlak van Procurement en IT, wat kandidaten voor deze functies extra schaars maakt.

#5. Supply Chain Managers / Demand Planners

In de sector Logistics & Supply Chain blijken vooral de Supply Chain Managers weinig reden te hebben tot klagen. Zij kunnen in 2017 rekenen op een salaris tussen de 70.000 en 100.000 euro. Zogeheten Demand Planners kunnen gemiddeld 65.000 euro tegemoet zien.

jaarsalaris: 65.000 euro of hoger

Deze specialisten zorgen voor een zo accuraat mogelijk overzicht van producten/goederen die de onderneming in de toekomst kan gaan verkopen. Deze functie vraagt om een behoorlijke precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden. Demand Planners die een grotere regio bestrijken verdienen doorgaans een hoger salaris, waarbij ook de schaarste een belangrijke factor is, zo meldt Hays.

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners