59% zegt ‘nee’ tegen baan die geen flexibiliteit biedt

Peter Boerman Op 20 juli 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1286x gelezen
Deel dit artikel:
59% zegt ‘nee’ tegen baan die geen flexibiliteit biedt

Flexibiliteit staat hoog op het verlanglijstje van banenzoekers van nu. Zelfs zo hoog, dat 59% van alle werknemers nu keihard ‘nee’ zou zeggen tegen een baan die geen enkele flexibiliteit biedt.

Bijna de helft van de medewerkers meldt bovendien dat ze langer in hun vorige baan zouden zijn gebleven als ze de mogelijkheid zouden hebben gehad om flexibel te werken, aldus onderzoek van flexibele-werkplekken-aanbieder Regus.

Best veel mensen gevraagd

Voor het onderzoek werden volgens Regus liefst 40.000 zakenmensen over de hele wereld geïnterviewd. Enkele opvallende uitkomsten:

  • 78% van de respondenten zegt dat flexibele werknemers meer vrije tijd hebben, omdat ze zelf kunnen kiezen waar ze werken en hoeveel werk ze doen.
  • 80% van de ondervraagden zegt dat flexibele werknemers werk en privé beter kunnen combineren.
  • 69% van de ondervraagden geeft aan dat flexibele werknemers bewuster werken en beter kunnen inschatten of ze gezond leven.
  • 76% van de zakenmensen zegt vaker naar de sportschool te gaan door hun flexibiliteit.
  • 90% van de medewerkers die kunnen kiezen tussen twee vergelijkbare functies, kiest voor de baan die de meeste flexibiliteit biedt.

Bedrijven die waardevolle werknemers met de juiste vaardigheden willen aantrekken, ‘moeten dan ook beseffen hoe belangrijk het is om een goede balans tussen werk en privé te bieden’, aldus Jessika van Veen, algemeen directeur van Regus Nederland.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners