Dit zijn de 9 elementen van een uitmuntende Candidate Experience

Peter Boerman Op 22 juni 2017
Gem. leestijd 3 min 875x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de 9 elementen van een uitmuntende Candidate Experience

Op zoek naar een Candidate Experience waarover zelfs de afgewezen sollicitant nog enthousiast is? Let dan op deze 9 elementen, zegt Paul Maxin.

paul maxin uitmuntende candidate experienceMaxin is in het dagelijks leven VP Talent Acquisition bij Zalando, na een jarenlange carrière bij Unilever. Begin november komt hij naar Nederland, waar hij een presentatie zal geven op het Digitaal Werven-event. Nu al licht hij een tipje van de sluier op, door de checklist met 9 onderdelen te delen, die tezamen een uitmuntende Candidate Experience vormen:

Duidelijkheid over de procedure

check uitmuntende candidate experience#1. De kandidaat krijgt snel te horen hoe de sollicitatieprocedure precies eruitziet.

check uitmuntende candidate experience#2. De kandidaat krijgt duidelijk te horen met wie hij of zij gaat kennismaken en waarom.

check uitmuntende candidate experience#3. De kandidaat wordt niet gevraagd om steeds opnieuw terug te komen om met nieuwe mensen te spreken.

Tijd voor het gesprek

check uitmuntende candidate experience#4. Last-minute veranderingen aan gesprekstijden worden vermeden.

check uitmuntende candidate experience#5. De kandidaat hoeft niet onnodig te wachten. Punctualiteit (of juist een gebrek daaraan) maakt indruk.

check uitmuntende candidate experience#6. De interviewer ruimt voldoende tijd in om ook de kandidaat vragen te laten stellen.

Uitmuntende terugkoppeling

check uitmuntende candidate experience#7. De kandidaat verlaat hoe dan ook met een tevreden en positief gevoel het sollicitatiegesprek, ongeacht de uitkomst.

check uitmuntende candidate experience#8. De kandidaat krijgt heldere, toekomstgerichte feedback.

check uitmuntende candidate experience#9. Met de kandidaat wordt tijdig en regelmatig gecommuniceerd over de hele procedure.

Gesneden koek

Het lijkt misschien allemaal gesneden koek en de meest logische zaak ter wereld. Maar eerlijk zeggen: staan alle 9 punten in jouw organisatie al ‘op groen’? Het mag een mooie trend zijn om kandidaten bijvoorbeeld altijd een cadeautje te geven na afloop van een sollicitatieprocedure. Maar zulke inspanningen zijn zinloos zolang deze 9 elementen nog geen zekerheidje zijn.

paul maxin uitmuntende candidate experienceMaxin horen spreken?

Op 2 november verzorgt Paul Maxin op Digitaal Werven in Utrecht een keynote over het verschil tussen strategisch recruitment in een start-up en in een corporate.

Liever eerst meer lezen over de Candidate Experience:

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners