Aantal online vacatures in juni gestagneerd

Redactie Op 13 juli 2011 Gem. leestijd 2 min2235x gelezen
Deel dit artikel:

Aantal online vacatures in juni gestagneerdHet online vacatureaanbod daalde in juni licht met 1 punt naar 97 punten blijkt uit de Monster Employment Index. In de sectoren transport & logistiek (+10), horeca & toerisme (+7) en in de publieke sector (+7) steeg het vacatureaanbod het sterkst. De gezondheidszorg (-7) liet de grootste daling zien. 

Seizoensgroei horeca en transport

Hoewel het groeitempo van de Index in juni is afgenomen naar 1 procent en het totale aanbod ten opzichte van april gelijk is gebleven, zijn er toch verbeteringen te zien binnen bepaalde sectoren. Zo is het aanbod in de horeca & toerisme op het hoogste punt in twee jaar tijd. De transport & logistiek blijft de sterkst stijgende sector, waarmee handel als drijvende kracht achter het economisch herstel wordt onderstreept.

Monster Employment Index juni 2011

In bovenstaande grafiek is de index van aantal online vacatures (staafdiagram, linker as) afgezet tegenover het verschil ten opzichte van het vorige jaar (lijndiagram, rechter as)

Grote verschillen met 2010

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het sterkst, het aantal vacatures nam er met 35 punten fors toe. In de horeca & toerisme sector steeg het vacatureaanbod met 22 punten ook hard. In de gezondheidszorg (-29) en in de juridische sector (-25) daalde het aanbod aanzienlijk.

Groeiend aantal vacatures in Groningen

Deze maand steeg het vacatureaanbod in de provincie Groningen het sterkst. Het vacatureaanbod steeg daar met 8 punten. In Drenthe en Friesland nam het aanbod met 3 punten toe. In Overijssel (+2), Flevoland (+2) en Noord-Brabant (+1) steeg het aantal vacatures eveneens. In Zuid-Holland (-2), Limburg (-1), Utrecht (-1) en Zeeland (-1) daalde de Index. In Gelderland en Noord-Holland bleef het vacatureaanbod onveranderd.

Vergeleken met juni 2010 steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+15) flink. Ook in Groningen (+10), Gelderland (+10) en Drenthe (+9) steeg het aantal vacatures sterk. In Zuid-Holland (-6) en Utrecht (-2) daalde het vacatureaanbod het meest. In Overijssel bleef het aanbod gelijk.

Meer informatie

Download de Monster Employment Index van juni 2011.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency