Hoe Achmea met een nieuwe campagne de concurrentie 1 stap voor wil blijven

Hoe kom je als verzekeraar in beeld bij young professionals en zet je jezelf neer als aantrekkelijke en innovatieve werkgever? Een nieuwe campagne, onder de noemer #1stapvoor, moet het voor Achmea mogelijk maken. Hoe krijgt dat vorm?

Peter Boerman Op 09 maart 2020
Gem. leestijd 2 min 2502x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe Achmea met een nieuwe campagne de concurrentie 1 stap voor wil blijven

Het is best een lastige opgave geweest, zegt Sophie Grandia, adviseur arbeidsmarktmarketing bij Achmea. Met Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO en Centraal Beheer hebben ze bijvoorbeeld vele bekende merken in huis. En dan zoeken ze ook nog mensen voor een veelheid aan banen. Van juristen tot online marketeers, en van actuarissen tot mensen met heel specifieke achtergronden. Waar vind je daarbij de verbindende factor, de gemene deler?

Niet alleen als verzekeraar wil Achmea voorop blijven lopen, ook als werkgever.

Uiteindelijk is die gemene deler toch gevonden. En wel in: innovatie, zegt ze. Want niet alleen als verzekeraar wil Achmea innoveren en voorop blijven lopen, ook als werkgever. Zie het voorbeeld van de 34-urige werkweek, met behoud van salaris. En de nieuwe campagne, waarvan vorige week de eerste video is live gegaan, moet die wens duidelijk uitstralen.

De campagne #1stapvoor, die wordt ondersteund met een volledig vernieuwde werkenbij-site, is mede ontwikkeld met LiveWall, een bureau dat zich volledig focust op de ontwikkeling van online campagnes voor jonge doelgroepen. De video’s die worden gemaakt zullen dan ook veelvuldig worden getoond aan de doelgroep via social media als Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat, en op grote platformen als nu.nl, RTL XL en Buienradar. 

Niet alleen online

Maar de campagne is niet alleen bedoeld voor online. Was de werving van Achmea vorig jaar nog vaak te horen op de radio, dit jaar zullen er posters verschijnen op allerlei treinstations, hogescholen en universiteiten, vertelt Grandia. ‘Er komen digitale abri’s, met wisselende schermen.’

werken bij achmea #1stapvoor

Met de campagne wil Achmea niet alleen het werkgeversimago versterken, het bedrijf wil ook ‘always on’ zijn. Achmea wil de video’s heel specifiek targetten bij hbo/wo-opgeleiden van 18 tot 35 jaar, met name bij IT’ers, financials, data-analisten en digital marketeers, maar bijvoorbeeld ook bij de schaarse groep letselschadebehandelaars. In de eerste fase is de doelgroep breed, maar aan de hand van gedrag krijgen mensen steeds specifiekere content aangeboden. Zo meet Achmea bijvoorbeeld hoe lang mensen op een bepaalde pagina zijn geweest, en krijgen ze afhankelijk daarvan meer of minder te zien.

‘We hebben het proces opgedeeld in een See-, Think- en Do-fase.’

‘We hebben het proces opgedeeld in een See-, Think- en Do-fase’, aldus Grandia. ‘Daarbij willen we mensen steeds meer van voor hen relevante informatie voorzien over het werken bij ons.’ De nieuwe site speelt daar natuurlijk ook een belangrijke rol in. De nieuwe campagne loopt in totaal zo’n 10 weken. Daarvan zijn de eerste 5 weken bedoeld voor ‘See’, de volgende 3 voor ‘Think’ en de laatste 2 voor ‘Do’. ‘Dan gaat het niet alleen om een daadwerkelijke sollicitatie, maar bijvoorbeeld ook om het aanmaken van een jobalert’, aldus Grandia.

werken bij achmea

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners