Hoe digitaal is jouw recruitmentproces al? [Advertorial]

Screen je jouw sollicitanten al met een algoritme, met een automatische vervolgactie? En verloopt jullie onboarding al digitaal? Zomaar een paar vragen uit de Digital Maturity Scan, waarmee je snel kunt vaststellen hoe digitaal jouw recruitmentproces is, en waar nog verbetering mogelijk is.

Peter Boerman Op 01 september 2021
Gem. leestijd 2 min 214x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe digitaal is jouw recruitmentproces al? [Advertorial]

Als je een bezoeker op je vacaturesite hebt, kom je dan pas in actie zodra de sollicitatie in je mailbox valt? Of gebruik je al een kandidatendatabase met automatische profielverrijking? En, helemaal aan de andere kant van het recruitmentproces: stel je arbeidscontracten nog helemaal met de hand op? Of werk je hiervoor al vanuit een vooraf ingevuld documentsjabloon, met automatische interne opvolging?

Gebruik je al een kandidatendatabase met automatische profielverrijking?

Het zijn zomaar enkele vragen die je kunt tegenkomen in de zogeheten ‘Digital Maturity Scan‘, een tool die de Intelligence Group in samenwerking met HRLinkIT heeft ontwikkeld om de digitale volwassenheid van recruitmentafdelingen en -organisaties vast te stellen. De vragenlijst bestaat uit in totaal 20 onderdelen, die testen hoe ver jouw digitalisering al is gevorderd, en waarmee je jouw prestaties kunt vergelijken met de rest van de sector.

Blije klanten en kandidaten

Het digitaliseren van het recruitmentproces kent veel voordelen, aldus de ontwikkelaars van de scan. Denk aan: meer efficiëntie, extra inkomsten, blije klanten en kandidaten. Met de scan proberen ze organisaties te helpen bij de vragen wat er precies geautomatiseerd moet worden voor hun werkzaamheden. Iedereen die de scan invult (een klusje van zo’n 5 minuten) ontvangt onmiddellijk een download van een rapport met een gepersonaliseerd advies. 

‘De scan geeft je direct inzicht in de ontwikkelpunten en handvatten om activiteiten op te starten’, aldus Wim van Meerbeeck, managing director van HRlinkIT. ‘Het is de ideale vertrekbasis om je onderneming verder te digitaliseren en innoveren.’ Wil jij ook een persoonlijk adviesrapport ontvangen? Dat kan via onderstaande button.

Scan
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners