Advertorial: ‘De Stand van Werven 2023’: Hoe zien de verwachtingen in het vak eruit?

Hoe zien de verwachtingen van recruiters in 2023 eruit? Om daar achter te komen, is voor de negende keer in successie het onderzoek ‘De Stand van Werven’ gestart.

Tamara de Man Op 03 april 2023
Gem. leestijd 2 min 120x gelezen
Deel dit artikel:
Advertorial: ‘De Stand van Werven 2023’: Hoe zien de verwachtingen in het vak eruit?

De afgelopen jaren heeft de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie steeds meer dan 200 professionals op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment ondervraagd over hun verwachtingen voor het komende jaar. Uit deze enquêtes is elk jaar de zogeheten ‘Stand van Werven’ samengesteld.

Hoe werven werkgevers hun talent?

Ook in 2023 wordt dit onderzoek weer uitgevoerd. Doel ervan is om een totaalbeeld te krijgen van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment anno 2023. Welke trends en ontwikkelingen spelen er? Wat zijn de prioriteiten van de professionals in het vakgebied? Hoe werven werkgevers hun talent? Hoe effectief zijn de kanalen die ze daarvoor inzetten? Dit jaar zijn bovendien vragen toegevoegd over het gebruik van Artificial Intelligence. Zijn we als recruiters voorlopers? Of kijken we liever de kat uit de boom?

Maximaal 12 minuten invullen

De resultaten van het onderzoek zullen onder meer uitgebreid worden besproken op Werf&. Het onderzoek invullen kost maximaal 12 minuten en het levert ook de respondent wat op. Zo kan de vragenlijst mooi als checklist voor de recruiter dienen (‘Hebben we al onze prioriteiten voor dit jaar op orde?’). Daarnaast krijgen respondenten als dank voor hun deelname als eerste inzage in de resultaten en maken zij kans op mooie prijzen:

♦️ 3x opleidingsvoucher voor een (online) opleiding aan de Academie van Arbeidsmarktcommunicatie t.w.v. € 300,- (geldig t/m 31 december 2023)
♦️ 3x vrijkaart voor Werf& Live op 16 mei t.w.v. € 395,-
♦️ 3 x vrijkaart voor Festival Recruitment in de Zon t.w.v. € 295,-

Vul direct de vragenlijst in

Wil je meedoen aan het onderzoek? Vul dan direct de vragenlijst in. Wens je de resultaten van het onderzoek te ontvangen en wil je tevens kans maken op een van bovenstaande prijzen? Vul dan aan het einde van de vragenlijst jouw e-mailadres in. Het invullen van jouw e-mailadres is niet verplicht. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

Doe direct mee met het onderzoek

 

De Stand van Werven 2021

Het onderzoek ‘De Stand van Werven 2021’ nog even terugkijken? Deze kan je hier downloaden.

Deel dit artikel:

Tamara de Man

Opleidingscoördinatorbij Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Premium partners Bekijk alle partners