Advertorial ‘Workshop succesvolle onboarding start bij werving’

Succesvolle onboarding start bij werving. Leer hoe je de juiste verwachtingen creëert en managet en hoe je zorgt dat nieuwe medewerkers vol enthousiasme starten en gemotiveerd blijven.

Tamara de Man Op 25 juli 2023
Gem. leestijd 3 min 70x gelezen
Deel dit artikel:
Advertorial ‘Workshop succesvolle onboarding start bij werving’

Management van verwachtingen: succesvolle onboarding start bij werving

Het aannemen van nieuwe medewerkers is een cruciale stap in het opbouwen van een sterk team. Het begint allemaal bij de werving en selectie: het aantrekken van de juiste kandidaten en het duidelijk communiceren van de verwachtingen. Het is van essentieel belang dat de verwachtingen van zowel de organisatie als de kandidaat goed op elkaar zijn afgestemd. Bij kandidaten ontstaan verwachtingen, welke soms (te) hooggespannen zijn. Na binnenkomst kan dat zorgen voor teleurstellingen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Tijdens de workshop ‘Management van verwachtingen: succesvolle onboarding start bij werving’ delen we praktische tips om verwachtingsmanagement tijdens het wervingsproces effectief aan te pakken. Daarnaast ontvang je waardevolle inzichten en handvatten om de kwaliteit van je wervings- en onboardingsproces te verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat jouw team vanaf dag één gemotiveerd en goed geïnformeerd aan de slag gaat, wat zal leiden tot een hogere betrokkenheid, productiviteit en retentie binnen jouw organisatie.

Tijdens de workshop staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe zorg je ervoor dat kandidaten enthousiast starten en gemotiveerd blijven tijdens je onboarding?
  • Wat betekent dat voor je werving?

Programma

De Workshop Succesvolle onboarding start bij werving, georganiseerd door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, biedt een boeiend programma waarbij alle belangrijke facetten rondom het aannemen van nieuw talent aanbod komt. Wat kun je verwachten tijdens de workshop?

Het programma begint met een hartelijk welkom en een leuke kennismaking, waarbij we de gelegenheid krijgen om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens staan we stil bij waarom verwachtingsmanagement zo cruciaal is in het wervingsproces. We delen relevante cijfers om je inzicht te geven in de impact van goed verwachtingsmanagement. Samen zullen we onderzoeken hoe je de juiste verwachtingen bij kandidaten kunt creëren en invullen. Daarna verkennen we het belang van pre-boarding, onboarding en offboarding binnen het wervingsproces. We staan stil bij de duur van deze fasen en illustreren ze met voorbeelden van succesvolle onboarding. Een kandidaatgerichte aanpak staat centraal in het volgende onderdeel. We behandelen wat mensen motiveert in hun werk en welke behoeftes ze hebben. Je leert hoe je je wervingsproces kunt afstemmen op de kandidaten en hun individuele wensen. Vervolgens bespreken we waarom duurzame motivatie essentieel is voor het behoud van kandidaten op lange termijn. We onderzoeken hoe je de intrinsieke motivatie en individuele behoeftes centraal kunt stellen tijdens de werving en onboarding. Na veel inspiratie is het tijd voor actie! Tijdens de werksessie ga je zelf aan de slag met waardevolle tips om de kwaliteit van je wervings- en onboardingsproces te verbeteren. We sluiten de workshop af met een vragenronde. 

Na het volgen van de workshop:

  • Weet je realistische verwachtingen te creëren en open communicatie te bevorderen
  • Is de kwaliteit van je medewerkers verhoogd
  • Weet je hoe je de intrinsieke motivatie van een kandidaat centraal stelt
  • Begrijp je het belang van verwachtingsmanagement in het wervingsproces
  • Kun je achterhalen wat de behoeftes van jouw kandidaten zijn
  • Ga je naar huis met tips en tricks om je wervings- en onboardingsproces te verbeteren
  • Begrijp je waarom pre-boarding, onboarding en offboarding zo belangrijk is

Belangrijkste informatie op een rij:

Datum: 30 oktober 2023

Tijd: 13:00 – 17:00

Locatie: Goudsesingel 80, 3011 KD Rotterdam

Investering: €599,-

Docent: Ardienne Verhoeven

Actie: Tot en met 31 augustus 2023 heeft de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie een speciale actie, waarbij je 50% korting ontvangt op de tweede opleiding. Lees hier meer over de actie. 

Heb je vragen over de workshop? Neem dan contact op met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie via 088 730 28 88 of het e-mailadres info@arbeidsmarktcommunicatie.eu.

Lees hier meer over de workshop

 

Deel dit artikel:

Tamara de Man

Opleidingscoördinatorbij Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Onze partners Bekijk alle partners